InfoNu.nl > Pc en Internet > Zoekmachines > Wat zijn de functies van Google?

Wat zijn de functies van Google?

Wat zijn de functies van Google? Op Google.nl kunnen zien we veel staan, maar we maken vaak lang niet overal gebruik van. We zoeken via zoek balk door wat woorden in te tikken en op Google zoeken of ik doe een gok. Maar google biedt meer functies dan alleen tekst zoeken.

Google.nl

Op google.nl zien je bovenaan de volgende links: Het internet, Afbeeldingen, Video’s, Maps. Nieuws Shopping, Mail en meer. Als je op meer klikt zie je nog meer links, opeenvolgend: Vertalen, Boeken, Scholar, Blogs, Youtube, Agenda, Foto’s, Documenten, Reader, Sites, Discussiegroepen en nog veel meer. Deze links geven je allemaal toegang tot speciale functies van Google. Je hoeft het dus absoluut niet bij alleen de zoek balk te laten.

Het internet

Dit de startpagina van google, hier zie je de zoek balk waarin je woorden kan invullen die als zoekwoorden dienen om de gezochte informatie te vinden. Maak gebruik van geavanceerd zoeken om je zoekopdracht te filteren.

Afbeeldingen

Klik op de link afbeeldingen om afbeeldingen te zoeken. Binnen de mogelijkheid tot het zoeken van afbeeldingen worden extra filteropties aangeboden om specifieker te kunnen zoeken. Klik hiervoor op geavanceerd zoeken, onder de zoek balk. Verschillende zoekfilters kun je nu aan of uitzetten om zo de perfecte afbeelding te vinden. Zo is het mogelijk om afbeeldingen in enkel zwart wit te zoeken en zelfs afbeelding met een speciale kleurtoon. Ook het formaat, type en vele andere opties zijn in deze filtermogelijkheden opgenomen. Een groot voordeel want het zoeken gaat op deze manier vele malen sneller.

Video’s

Klik op de link video’s om filmbestanden te zoeken. Tik een paar zoekwoorden in, in de zoek balk en klik op het vergrootglas, rechts van de balk. Google zoekt nu het web af naar filmpjes in de titel de door jou ingetikte woorden. Ook video’s zoeken kan lastig zijn, hiervoor kun je klikken op de optie geavanceerd naast de zoek balk. Google biedt vele mogelijkheden. Zo kun je zoeken naar specifieke woorden of gebruik maken van de filteropties: taal, duur, domein of ondertitels. Dit maakt het zoeken naar een specifiek bestand een stuk eenvoudiger.

Maps

Klik op maps, om landkaarten in beeld te krijgen. Eenvoudig zoeken door de plaatnaam in te vullen in de zoek balk. Satellietbeelden worden nu weergegeven, heb je liever een kaart? Klik dan op satelliet en je krijgt andere beelden te zien. De mogelijkheden met google maps zijn zeer uitgebreid. Zo kun je verschillende kaarten in beeld brengen, in en uitzoomen tot op kleine details en veel extra informatie vinden over bepaalde gebieden. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos en worden steeds uitgebreider.

Nieuws

Klik op nieuws om het laatste nieuws te lezen of te zoeken. Er wordt gezocht op alle grote nieuwssites. Ook binnen deze zoekoptie zijn er geavanceerde zoekfuncties, klik ook hiervoor op de link geavanceerd zoeken naast de zoek balk. Je kunt nu specifiek zoeken op bepaalde woorden in een nieuwsbericht, een publicatiedatum aangeven of de nieuwsbron vaststellen.

Shopping

Google shopping zoekt het door jou gezochte product op het internet. Je kunt het product makkelijk bestellen in thuis laten bezorgen. Ook het zoeken naar webwinkels met dat specifieke product is mogelijk, bovendien kun je de prijs afstellen en alles laten sorteren. Om hiervan gebruik te maken klik je op geavanceerd zoeken naast de zoek balk.
Naaste bovengenoemde google-opties zijn er nog veel mogelijkheden. Het beste kun je deze zelf ontdekken door op meer te klikken en de verschillende mogelijkheden bij langs te gaan. Het is zeker aan te raden gebruik te maken van sommige functies. Het kan je tijd en zelfs geld besparen.
© 2011 - 2019 Kropslavinken, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Google Translate – gratis online vertalen met GoogleGoogle Translate – gratis online vertalen met GoogleGoogle Translate is een van de vele, gratis beschikbare programma van Google, de grootste zoekmachine ter wereld. Met Go…
Afstand en oppervlakte meten met Google Maps en Google EarthAfstand en oppervlakte meten met Google Maps en Google EarthHet meten van afstanden, hoogtes en oppervlaktes kan heel handig zijn. En het kan snel en eenvoudig, je moet alleen even…
Google My Activity: je zoekgeschiedenis op het webGoogle My Activity: je zoekgeschiedenis op het webGoogle beschikt ook over een beroemde website, Google My Activity (Mijn Activiteit) genaamd. Het surfgedrag in het recen…

Reageer op het artikel "Wat zijn de functies van Google?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kropslavinken
Gepubliceerd: 19-09-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Zoekmachines
Schrijf mee!