InfoNu.nl > Pc en Internet > Tutorials > Je eigen Amazon-webshop (A-shop) maken

Je eigen Amazon-webshop (A-shop) maken

Je eigen Amazon-webshop (A-shop) maken Amazon is een webshop die iedereen kent. Met snelle levering, een ruim assortiment, veel reviews van kopers en een uitstekend imago. Waarom niet het Amazon partnernet gebruiken en daarmee inkomsten op je eigen website genereren? Hoe je een eigen Amazonshop maakt, kan je hier lezen.

Voordelen van Amazon-webshop op je eigen site

 • profiteren naamsbekendheid van de Amazon-webshop;
 • eenvoudige integratie van de shop in je eigen site;
 • shop-categorieën kunnen individueel worden ingesteld;
 • de producten kunnen zelf worden gekozen;
 • de winkel kan aan het design van je site worden aangepast;
 • wanneer producten op Amazon worden verwijderd, verwijdert Amazon die ook uit de aStore.

Nadelen van een Amazonshop

 • een basisprovisie van slechts 5% (met uitzondering van waardecoupons en MP3's), die uiteraard wel is uit te bouwen volgens een bepaalde staffel. En genereert een bezoeker meer dan 100 euro omzet, dan betaalt men geen provisie meer uit. Op die manier kan je per verkocht artikel maximaal 10 euro provisie verdienen;
 • algemene kennis van PHP, HTML en CSS is een vereiste.

Aanmelden Amazon Partnernet

Eerst moet u bij Amazon als partner geregistreerd zijn. Afhankelijk van uw taalvoorkeur zou uw aanmelding bijvoorbeeld bij https://partnernet.amazon.de/ of bij https://affiliate-program.amazon.co.uk/ kunnen plaatsvinden.

Het inrichten van uw aStore

Het aanmaken van een aStore wijst zich eigenlijk vanzelf. In de navigatiebalk aan de bovenzijde vindt u al de link "aStore". Voor een optimale tracking wordt aanbevolen om speciaal voor de nieuwe Amazonshop een nieuw tracking-ID aan te maken. Zo kan men ook achteraf traceren hoe winstgevend de eigen Amazonwinkel is.

Wat kan er worden aangepast?

 • de naam van uw winkel;
 • de productcategorieën;
 • de artikelen;
 • kleur & opmaak (met inbegrip van CSS);
 • wat er in de zijbalk komt.

Wordpresstemplates voor uw Amazonwinkel

Wie op zijn Amazonshop bijvoorbeeld geen zijbalk wil weergegeven, kan op de site met Wordpresstemplates een eigen sjabloon selecteren. Sommige thema's bevatten een dergelijke opmaak al. Gewoon een keer bijzoeken in de Wordpress-admin-omgeving.

Mocht uw Wordpressomgeving geen templatepagina zonder sidebar hebben, dan vindt u ongetwijfeld bruikbare informatie in de Wordpress- instructies om een nieuwe template aan te maken.

Integreer de Amazonwinkel in uw site

Het integreren van de Amazone-shop in de eigen site of blog kan op drie manieren plaatsvinden:
 1. door middel van een gewone link die de eigen Amazoneshop in een extern venster opent;
 2. door middel van iFrame;
 3. door middel van frameset.

Aanbevelingen voor inrichten Amazonshop

Het instellen van een eigen Amazonwinkel met individuele producten kan in ongeveer twee uur volledig zijn beslag krijgen. Daarbij wordt de aStore aangepast aan het ontwerp van uw site of blog.

Het wordt aangeraden om de artikelen met zorg te selecteren. Bezoekers willen niet worden bedolven onder een lawine van aanbiedingen, maar stellen meer prijs op aanbevelingen. Dat pleit ervoor om slechts producten te kiezen die je persoonlijk ook zou kopen en die positief zijn beoordeeld door andere kopers. Ook is het verstandig om slechts een beperkt aantal bijpassende categorieën op te nemen. Dat verwart de bezoeker niet.

Hoe rendabel zo'n webwinkel uiteindelijk is, kan niet op voorhand worden aangegeven. Laat daarvoor je PC-Shop in ieder geval meerdere weken lopen.
© 2010 - 2019 Serkozy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De E-Reader en E-books, wat kost digitaal lezen?De E-Reader en E-books, wat kost digitaal lezen?De E-Reader rukte al eerder op in Engeland en wint nu terrein in Nederland. De E-Reader is er in verschillende prijzen e…
HEMA webshop: informatie en beoordelingDe HEMA webshop is een online winkel met een groot en divers aanbod. Wat heeft de HEMA webshop u te bieden? Hoe ziet het…
Webshop starten met WordpressHet starten van een webhop is gemakkelijk te realiseren door middel van Wordpress. Dit artikel gaat nader in op de funct…
Kruidvat webshop: informatie en beoordelingDe Kruidvat webshop is een van de grootste online drogisterijen van Nederland. Bent u benieuwd naar het assortiment van…
GAMMA webshop: informatie en beoordelingDe GAMMA webshop is een grote en betrouwbare online bouwmarkt. Wat heeft de GAMMA webshop u eigenlijk te bieden? En hoe…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Geralt, Pixabay

Reageer op het artikel "Je eigen Amazon-webshop (A-shop) maken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Serkozy
Laatste update: 28-12-2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tutorials
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!