InfoNu.nl > Pc en Internet > Tips en tricks > Vertaalmachines

Vertaalmachines

Vertaalmachines Het vertalen van een tekst of website is tegenwoordig erg eenvoudig en snel via het internet voor elkaar te krijgen. Hier volgen de handigste websites inclusief gebruiksaanwijzing om het vertalen van teksten en websites online te vergemakkelijken.

Google Translate

Google Translate is het vertaalprogramma van Google. Met Google translate kunt u kiezen uit 53 talen die u zou willen vertalen. Om uw tekst te vertalen typt of plakt u een stuk tekst in het tekstvak. Het is ook mogelijk een document te uploaden en deze te laten vertalen.

Luisteren

Klikt u op luisteren, dan wordt de vertaalde tekst of zin voorgelezen. Dit kan van pas komen als u bijvoorbeeld moeite heeft met de uitspraak.

Toolbar

Het is mogelijk een toolbar te installeren. Deze wordt in uw internet browser geplaatst. Zo kunt u altijd snel een woord vertalen.

Websites

Google Translate beschikt ook over de functie een volledige website te vertalen. Dit gaat zeer eenvoudig: u typt het webadres gewoon in het tekstvak. Zou u bijvoorbeeld de website www.infonu.nl willen vertalen naar het Engels, dan komt dit er zo uit te

Yahoo Babelfish

Babelfish is in staat 150 tekens tegelijk voor u te vertalen. De talen waar van- en naar vertaald kan worden zijn er minder dan bij Google Translate. Het is niet mogelijk een document te uploaden, om deze vervolgens te laten vertalen.

Websites

Ook Babelfish is in staat complete websites te vertalen. Onder het invoervak voor tekst kunt u eenvoudig een link invoeren, de website zal voor u worden vertaald en verschijnt binnen enkele seconden op uw beeldscherm.

Babelfish op uw website

Het is mogelijk een kleine widget op uw website te plaatsen. Hiermee kunnen de bezoekers een tekst vertalen door gebruik te maken van de widget. Er kunnen hiermee zowel teksten als websites worden vertaald.

Vertalen.nu

Vertalen.nu biedt negen talen waar van- en naar vertaald kan worden. Let op: het gaat hier enkel om woorden. Bent u van plan zinnen, of een hele tekst te vertalen, kies dan bovenin 'zinnen vertalen' en geef uw tekst op. De mogelijkheid om websites te vertalen is niet aanwezig.

Professionele vertaling

Geeft de vertaalmachine niet het gewenste resultaat? Dan is wellicht een professionele vertaling nodig. Dit echter wel tegen betaling.
© 2011 - 2019 Daanpeper, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Teksten en websites vertalen met hulp van Google VertalingHet vertalen van teksten of websites is soms lastig. De kwaliteit van veel vertaalsites valt tegen. Google heeft ook een…
Welke taal is dit? Online vertaalhulpmiddelenWelke taal is dit? Online vertaalhulpmiddelen'Welke taal is dit'? Soms kom je ergens een tekst tegen waarvan je geen idee hebt wat de taal is. Online vertaalhulpmidd…
Google Translate  gratis online vertalen met GoogleGoogle Translate gratis online vertalen met GoogleGoogle Translate is een van de vele, gratis beschikbare programma van Google, de grootste zoekmachine ter wereld. Met Go…
Tips eindexamen LatijnTips eindexamen LatijnHet eindexamen Latijn kan moeilijk zijn, maar dat hangt er ook van af of je het huiswerk gedurende het jaar bijgehouden…
Een goed vertaalbureau kiezenEen goed vertaalbureau kiezenWanneer je een tekst wilt vertalen, maar zelf de talen niet goed beheerst, kan een vertaalbureau uitkomst bieden. Vertaa…
Bronnen en referenties
  • Google Translate
  • Yahoo Babelfish
  • Vertalen.nu

Reageer op het artikel "Vertaalmachines"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Vertaalbureau (infoteur), 29-06-2011 11:56 #1
Een automatische vertaalmachine vertaalt uw tekst vaak één op één waardoor het een hele andere betekenis kan krijgen. Het blijft hier echter nog wel belangrijk dat u voldoende verstand heeft van de desbetreffende cultuur om grote fouten te voorkomen.

Infoteur: Daanpeper
Gepubliceerd: 16-06-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!