InfoNu.nl > Pc en Internet > Tips en tricks > Firefox Plugins

Firefox Plugins

Iedereen kent het wel internet. Sommige mensen gebruiken als internet browers “internet explore” andere gebruiken juist firefox. Daarnaast zijn er nog tientallen internet browsers. Maar wat firefox nou zo bijzonder maakt is dat er extra functies (add-ons of plugins) kan worden toevoegen. Dit is erg simpel en ook nog eens gratis. Hierbij de 9 handigste en gratis plugins voor firefox.

Google Preview

Met deze plugin zorgt u ervoor dat u een makkelijker kan zoeken met google. Nadat u een zoekwoord heeft ingetypt bij Google, verschijnt er automatisch een kleine screenshot van de desbetreffende website. Hier mee kunt u gelijk zien of u de site wil bezoeken of niet.

  • Hier kunt u Google preview downloaden: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/189

Firefox showcase

Met deze plugin kunt u gemakkelijk en snel bekijken welke tabbladen er open zijn. Wanneer u meerdere tabbladen open heb staan, kunt u niet snel de desbetreffende site vinden die u zoekt. Wanneer u deze plugin gebruikt, hoeft u alleen op f12 te drukken, waardoor er een scherm komt, met een kleine screenshot per tabblad. Hiermee kunt u in één blik de desbetreffende tabblad openen.

  • Hier kunt u Firefox showcase downloaden: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1810

McAfee SiteAdvisor

Met deze plugin kunt u in één blik zien of de site goedgekeurd is door McAfee (antivirus). Nadat u bij Google, live of Yahoo een zoekwoord heeft ingetypt, ziet u per link een groen, geel of rood tekentje. Groen betekend natuurlijk dat de site goedgekeurd is door McAfee. Rood betekend dat het een gevaarlijke site is, en geel betekend dat je op je hoede moet zijn bij het bezoeken van de site. McAfee geeft de kleurtjes aan door te testen op spam, spyware of andere gevaarlijke programma’s aangeboden of verstuurd worden. Daarnaast word ook gekeken of de site naar andere gevaarlijke sites linkt.

  • Hier kunt u McAfee SiteAdvisor downloaden: http://www.siteadvisor.com/download/ff.html

StumbleUpon

Met deze plugin kunt u aangeven wat u interesseert, daarnaast kunt u met één klik op een speciale knop websites bezoeken die door andere StumbleUpon gebruikers met dezelfde interesses aangeklikt zijn. Hierdoor kunt u vele interessante sites vinden die je met de gewone zoekmachine niet zult vinden.

  • Hier kunt u StumbleUpon downloaden: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/138

Screen grab!

Met deze plugin kunt u met één klik een screenshot maken van uw beeld, dan denkt u misschien maar dit kan ik al, door middel van op print-screen te klikken en dan verder met paint aan de slag te gaan. Maar met screen grab! gaat dit veel sneller. Wanneer u op screen grab! heeft geklikt word er een screenshot van de pagina gemaakt en gelijk opgeslagen in .pgn formaat. Dit bespaart u tijd wanneer u even snel iets wilt door sturen naar je collega of vriend/vriendin.

  • Hier kunt u Screen grab! downloaden: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/1146

Gmail Notifier

Met deze plugin kunt u makkelijk meerdere Gmail accounts beheren. Wanneer een nieuwe bericht in uw postvak binnenkomt ziet u dit meteen in uw browser. Hierna hoef je maar één keer simpel te klikken, en u kunt uw e-mail lezen.

  • Hier kunt u Gmail Notifier downloaden: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/173

Temporary Inbox

Met deze plugin kunt u een e-mail adres aanmaken dit gewist wordt na 6 uur. Dan denkt u misschien wat heb ik hier dan aan? Het antwoord is simpel. Wanneer u zich aanmeldt op een site of iets anders op internet, moet u vaak uw e-mail adres geven. Vaak vind u hierna veel reclames in uw inbox, deze moet u dan weer met de hand gaan weggooien.

Met een e-mail adres die maar 6 uur actief is kunt u de bevestigingsgegevens ontvangen en accepteren, waardoor je toch lid word van de site. Omdat de e-mail adres na 6 uur wordt verwijderd heeft u ook geen last van spam. Daarnaast is het aanmaken van een “fake” e-mail adres via Temporary Inbox met één klik gedaan.

  • Hier kunt u Temporary Inbox downloaden: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/2650

NoScript

Met deze plugin kunt u snel en gemakkelijk Java en Javascript uitschakelen voor één of meerdere sites. Daarnaast kunt u ook snel en gemakkelijk Java en Javascript juist toestaan voor één of meerdere sites.

Deze plugin is zo handig omdat Java en Javascript tijdens het surfen op internet een gevaar voor uw computer vormen. Dit omdat het Java en Javascript misbruik kan maken van uw beveiligingslekken in uw internet browser. Door NoScript is FireFox “de veiligste browser in de wereld”, daarnaast heeft NoScript de “2006 PC World Class Award” gewonnen.

  • Hier kunt u NoScript downloaden: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/722

Daarnaast zijn er nog tientallen andere plugins/add-ons te vinden op internet voor Firefox, die u misschien nog veel handiger vindt dan deze negen. Als u meer gratis plugins zoekt voor Firefox, bezoek dan deze site.
© 2008 - 2019 Maxwell, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goede internet browser(Internet Explorer 8, Firefox, Chrome)Goede internet browser(Internet Explorer 8, Firefox, Chrome)Om te kunnen internetten heb je een internet browser nodig. Tegenwoordig zijn er vele gratis internet browsers beschikba…
De beste internetbrowsersTegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden bij het kiezen van een goede browser. Zo heb je in Internet Explorer de meest…
Google's browser ChromeGoogle maakte in 2008 zijn eigen browser namelijk Google Chrome, maar waarom deden ze dat en hoe komt het dat Chrome zo…
Welke internetbrowser is geschikt voor mij?Welke internetbrowser is geschikt voor mij?Velen zetten hun eerste stapjes op het internet met Internet Explorer, de browser bijgeleverd bij het besturingssysteem…

Reageer op het artikel "Firefox Plugins"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Maxwell
Gepubliceerd: 09-12-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Schrijf mee!