Snel en gemakkelijk je PC opschonen

Snel en gemakkelijk je PC opschonen Wanneer je bemerkt dat je computer behoorlijk trager begint te werken, wordt het tijd om je PC op te schonen. In drie eenvoudige stappen zorg je dat je PC weer sneller gaat werken.

Tijdelijke bestanden

Internet Explorer slaat, terwijl je aan het surfen bent, tijdelijke bestanden op op je computer. Het gaat hier om je geschiedenis van welke internetpagina’s je hebt bezocht. Wanneer je dit niet af en toe opschoont, zal de grote hoeveelheid opgeslagen tijdelijke bestanden invloed hebben op de snelheid waarmee je PC werkt. Deze tijdelijke bestanden zijn gemakkelijk handmatig te verwijderen. Wanneer je Internet Explorer opent, klik dan boven in het menu op “Extra”. Vervolgens kies je “Browsergeschiedenis verwijderen” en hierna op “Bestanden verwijderen”. Hierna zijn je tijdelijke internetbestanden gewist.

Programma’s

Hoe langer je je PC hebt, des te meer programma’s zullen er op je PC geïnstalleerd zijn. In de praktijk zul je echter van veel geïnstalleerde programma’s geen gebruik (meer) maken. Het is goed om eens in de paar maanden je computer te checken op programma’s die je niet gebruikt en deze vervolgens te verwijderen.
Open het Configuratiescherm en klik in dit scherm op “Software”. Je krijgt nu een lijst te zien met alle programma’s die op uw computer staan. Loop de lijst langs en kijk welke programma’s je niet meer gebruikt. Wanneer je een programma wilt verwijderen klik op de naam van het programma, er verschijnt nu een knop “Verwijderen” achter de naam van het programma. Wanneer je op “Verwijderen” klikt, start je de verwijderingsprocedure van het betreffende programma op.

Defragmenteren

De meeste bestanden worden in delen verspreid over de harde schijf opgeslagen. Wanneer je de harde schijf defragmenteert plaatst Windows alle stukjes van bestanden netjes bij elkaar. Probeer regelmatig te defragmenteren. Je bestanden blijven netjes geordend, waardoor je computer sneller werkt.
Ga voor het programma waar je mee kunt defragmenteren naar “Start”, via “Alle programma’s” naar “Bureauaccessoires”. Onder “Bureauaccessoires” ga je naar “Systeemwerkset” en vervolgens naar “Schijfdefragmentatie”. De computer zal nu gaan defragmenteren.

Wanneer bovenstaande handelingen regelmatig uitvoert, zal je merken dat je computer sneller blijft werken. Je kunt je computer op deze manier optimaal gebruiken.

Lees verder

© 2008 - 2020 Ceetee, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Maak u computer sneller! (tot wel 4 keer zo snel!)Veel mensen hebben het probleem dat ze een te trage computer hebben. In dit artikel staat hoe het komt dat een computer…
Computer schoonmaken: Gratis software voor opschonen van pcJe computer wordt trager en trager. Dat komt door overbodige files en oude software, nutteloze processen, je zoekgeschie…
Tips om je pc sneller te makenTips om je pc sneller te makenNa verloop van tijd kun je last krijgen van een trage pc. Wat kun je zelf doen om de snelheid van je pc te verbeteren? V…
Maak je computer snellerMaak je computer snellerWanneer je een computer lang in gebruik hebt kan het gebeuren dat deze traag wordt. Programma's starten minder snel op e…

De Insert knop op uw computer uitschakelenDe Insert knop op uw computer uitschakelenBij het typen op het toetsenbord van uw computer kan het gebeuren dat u per ongeluk de Insert knop inschakelt. Druk type…
Tips voor het zelf printen van foto'sSteeds meer mensen beschikken over een PC, een printer en een digitale camera. En dit aantal groeit nog elke dag. Niet z…

Reageer op het artikel "Snel en gemakkelijk je PC opschonen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Bryan, 04-02-2014 20:37 #2
Cisca natuurlijk kunnen virussen nog steeds binnen komen. je doet dit op je pc minder traag te maken. wanneer je geen virussen op je pc wilt moet je geen dingen downloaden van NIET betrouwbare sites.

Cisca, 07-08-2010 11:51 #1
Is dit afdoende voor mijn PC, of kunnen er toch nog virussen binnenkomen en je PC verknallen?

Infoteur: Ceetee
Gepubliceerd: 01-09-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Special: Computergebruik
Reacties: 2
Schrijf mee!