In 3 stappen je pc opschonen, repareren en updaten

Je pc opschonen, repareren, optimaliseren en updaten in 3 simpele stappen. Wanneer je pc steeds langzamer wordt, foutmeldingen geeft en steeds maar blijft hangen kun je er natuurlijk iemand naar laten kijken of em formatteren als je dat kunt. Maar het kan ook veel gemakkelijker. Met deze programma's is je pc in een mum van tijd weer in orde.

Stap 1: Update je besturingssysteem

Als je een windows besturingssysteem hebt kun je op de windows update pagina je systeem, software en hardware controleren op eventuele updates. Je kunt deze dan ook meteen gratis downloaden.Controleer of jouw pc up to date is via deze link naar de Microsoft Windows update pagina. Als je klaar bent pc eventjes opnieuw opstarten. Heb je een ander besturingssysteem? Ga dan even naar hun site voor een update.

Stap 2: update je drivers

Driver Magician is een handig programma waarmee je al je drivers, mijn documenten, email en favorieten kunt backuppen.
Maar dat ook voor alle drivers van je systeem controleert of er eventuele driver updates aanwezig zijn.

Deze kun je dan ook meteen downloaden. Download driver magician hier.
Installeer het programma en open de driver magician. Maak eerst een backup van je oude drivers. Klik links bovenin bij driver backup op search all drivers. Selecteer ze allemaal door onderin select all aan te klikken.
Als je daarna op backup klikt worden de drivers opgeslagen in een door jou aangewezen map. Je kunt er het beste een aparte map voor aanmaken want voor iedere driver wordt een apart mapje gemaakt met daarin je driver zodat je ze gemakkelijk op een cdtje kunt zetten voor het geval er ooit iets mis zou gaan. Klik daarna op de update knop en je drivers zullen worden gecontroleerd op eventuele nieuwere beschikbare drivers.
Je wordt daarna ook meteen gevraagd of je ze wilt downloaden en installeren. Doe dat en je drivers zijn ook geüpdatet.

Stap 3: Tune up utilities

Tune-up Utilities 2008 is een heel fijn programma waarmee je pc kunt controleren op fouten, je pc kunt optimaliseren, opschonen en repareren in 1 klik.Daarnaast heeft het programma nog vele ander mogelijkheden zoals een gedeelte 'geheugenruimte winnen' die je harde schijf controleerd en alle rotzooi eruit haalt. Het zou je verbazen hoeveel overbodige bestanden je pc na lange tijd bevat. Overgebleven bestandjes na het verwijderen van een programma. je internetgeschiedenis, tijdelijke bestanden enz enz enz.. Tune up verwijdert ze allemaal. Met de tune-up startmanager van het pakket kun je zelf aangeven welke programma's jij wilt dat opstarten als jij je pc opstart.

Geen ongewenste programma's meer die het opstarten van je windows vertragen. Met de disc doctor controleer en repareer je in 1 klik je schijfinhoud. Deze kun je bijv. 1 x per week automatisch laten lopen zodat je pc ook in de toekomst goed blijft werken. Je kunt een trial versie downloaden via deze link. Dat betekent dat je het programma 30 dagen mag uitproberen. Download de trial versie en klik op geheugenruimte winnen en laat alle overbodige rotzooi verwijderen. Ga dan naar problemen oplossen en klik op de tune-up disc doktor. Kies de schijven die je wilt laten controleren. Je zult daarna je pc opnieuw moeten opstarten om de schijf controle te doen. Het kan een tijdje duren, afhankelijk van de hoeveelheid fouten op je pc. Als je pc opnieuw is opgestart is ie helemaal klaar voor gebruik.
Alle fouten zullen gerepareerd zijn en als je alle 3 de stappen hebt gevolgd is je pc weer zo goed als nieuw en kan ie er weer een tijdje tegenaan.
© 2008 - 2020 Msmedia, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Waar vind je gratis pc-versnellers?Waar vind je gratis pc-versnellers?Met gratis pc-versnellers kan je de snelheid van je computer verbeteren en de levensduur van je trage pc verlengen. Een…
Zelf een polyester boot of reparerenZelf een polyester boot of reparerenLees hier hoe je zelf een polyester boot kunt repareren. Het is helemaal niet moeilijk om zelf een polyster boot te repa…
Zelf repareren van betonrotZelf repareren van betonrotIn gewapend beton kan makkelijk betonrot optreden. U kunt er voor kiezen om dit vervolgens zelf te repareren. Doe dit al…

Eenvoudig langs een internet filter op het werk of op schoolEenvoudig langs een internet filter op het werk of op schoolWat doe je als sommige websites door het bedrijf of op school worden geblokt? Vandaag de dag realiseren steeds meer werk…
Populaire Firefox Add-onsAdd-ons zijn kleine uitbreidingen voor Firefox die je gratis kunt downloaden. Ze zijn erg handig en vergemakkelijken het…
Bronnen en referenties
  • Microsoft update site
  • Techzine

Reageer op het artikel "In 3 stappen je pc opschonen, repareren en updaten"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

A. Kemp, 19-09-2013 14:02 #2
Je verhaaltje over Driver magician klopt niet helemaal. Het is niet freeware, als je er echt iets mee wilt moet je het kopen voor 30 dollar.

Bart, 13-09-2012 13:51 #1
Mijn beveiliging is er uit fout OXE0010409. Wat moet ik doen?

Infoteur: Msmedia
Laatste update: 23-03-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 2
Schrijf mee!