Mp3-bestanden handig en snel online inkorten en samenvoegen

Mp3-bestanden handig en snel online inkorten en samenvoegen Een belangrijk gesprek, uw favoriete muziek of andere geluiden kunt u tegenwoordig handig opnemen met uw mobiele apparaat. Van die opnames kan het zijn dat u slechts een beperkt deel continu wilt beluisteren of apart wilt bewaren, terwijl de overige geluiden overbodig zijn. Daarnaast kan het zijn dat u meerdere opnames wilt samenvoegen, zodat u van de mooiste/beste opnames kunt genieten/profiteren. Hoe kunt u gratis online geluidsopnames omzetten naar mp3-bestanden en hoe kunt u het vervolgens inkorten en/of samenvoegen?

Mp3-bestanden online inkorten en samenvoegen


Audio-opname

Online heeft u vele mogelijkheden om uiteenlopende bestanden te bewerken, zo ook voor audiobestanden oftewel geluidsbestanden. Neemt u een fragment op van een gesprek, de televisie of andere geluiden met uw mobiele apparaat, dan kan het zijn dat u het eindresultaat wilt bewerken, inkorten en/of samenvoegen. Daartoe dient u het bestand te uploaden, qua formaat aan te passen en vervolgens te bewerken. Hoe kunt u handig en snel geluiden gratis online bewerken en omzetten naar mp3 om ze daarna te verkleinen of samen te voegen?

Welke delen samenvoegen of inkorten?

Voordat u online gaat zoeken naar een handige manier om bestanden samen te voegen of in te korten, is het van belang om te weten welke delen u wilt samenvoegen of inkorten. Het kan daarbij gaan om het eerst inkorten van zekere mp3-bestanden, waarna u meerdere ingekorte delen weer samenvoegt. Oftewel een knip- en plakwerk voor een muziek- en/of videobestand. Het is daartoe van belang om eerst te luisteren naar het bestand om te weten van welk moment tot welk moment u wenst.

Bron: Https://www.zamzar.com/convert/3gpp-to-mp3/Bron: Https://www.zamzar.com/convert/3gpp-to-mp3/

Omzetten naar mp3-bestanden

Heeft u een geluidsbestand met uw mobiel of ander apparaat gemaakt, dan wordt het meestal in een ander formaat dan mp3 opgeslagen. Voor mobiel denk bijvoorbeeld aan het 3gpp-formaat, gebruikelijk toegepast voor 2G- tot 4G-toestellen. Dit type bestand is vaak niet leesbaar indien u het niet op uw mobiel afspeelt. Oftewel het is noodzakelijk om het formaat te veranderen in een mp3. Online kunt u hiertoe handig van Zamzar gebruikmaken. U selecteert daartoe uw bestand en het type bestand waarin u het wilt converteren. Zamzar.com kan meerdere formaten in uiteenlopende formaten naast mp3 omzetten. Voor muziekbestanden kunt u het omzetten naar aac, ac3, flac, ipod, mp3, ogg en wav als formaat. Het omgezette formaat wordt vervolgens naar uw mailadres verzonden, alwaar u het via de aangemaakte link kunt downloaden.
Bron: Https://audiotrimmer.com/#Bron: Https://audiotrimmer.com/#

Een geluidsbestand online inkorten

Af en toe maakt u een geluidsbestand, echter het deel of de delen waar het u om gaat is veel korter dan het gehele bestand. Oftewel het is een verspilling van tijd om telkens het geheel af te luisteren om tot het gewenste deel te komen. Daartoe kunt u de lengte van het bestand inkorten door slechts het interessante deel van de opname te selecteren. In Audiotrimmer uploadt u het 'lange' bestand, waarna u handmatig het gewenste geluidsfragment selecteert of het tijdsbestek in seconden invoert. Zodra u het juiste deel heeft aangegeven, zal alleen dat fragment van het bestand worden afgespeeld. Klik vervolgens op 'crop' oftewel 'inkorten', waarna u het gewenste ingekorte deel kunt downloaden. Let wel dat u een 'fade in' en een 'fade out' kunt aangeven, waardoor het samenvoegen van meerdere ingekorte mp3ís meer vloeiend zal klinken/verlopen.

Bron: Http://www.filesmerge.com/merge-mp3-filesBron: Http://www.filesmerge.com/merge-mp3-files

Meerdere mp3ís samenvoegen

Voor het samenvoegen van mp3-bestanden zijn meerdere online opties beschikbaar. Zoek middels uw zoekmachine op 'join mp3 files' en u krijgt meerdere bruikbare links. Een voorbeeld daarvan is Filesmerge en dat is een relatief eenvoudige handzame manier om meerdere mp3-bestanden samen te voegen. Daartoe kunt u achtereenvolgens de gewenste 'vooraf ingekorte' mp3-delen uploaden, waarna u op 'merge' klikt. De bestanden worden als zodanig aan elkaar gesmeed/geplakt. Het hangt er dan van af hoe netjes de overgang klinkt. Vaak zal de overgang als een plotselinge 'harde' overgang klinken, omdat het geluid van het ene bestand vaak niet met een andere bestand overeenkomt. Wilt u echter een beter resultaat dan zult u van de 'fade'-methode moeten gebruikmaken of een meer professioneel programma moeten downloaden om de mp3-bestanden aanvullend te bewerken. Denk dan onder andere aan http://www.aiseesoft.com/resource/best-audio-joiner-reviews.html waarmee u ook geluidsbestanden van verschillende formaten direct kunt samenvoegen en bewerken.

Bron: 2conv.comBron: 2conv.com

Omzetten van YouTube-video naar mp3

Veel mensen houden ervan om videoís via YouTube te bekijken, omdat het aanbod enorm en vaak ook vermakelijk is. Maar soms wilt u er ook gebruik van maken zonder naar het beeld te kijken, danwel er slechts naar te luisteren zonder dat u online bent. Om te voorkomen dat u een vrij groot bestand op uw mobiele apparaat zet, is het mogelijk om de YouTube-videoís om te zetten naar een eenvoudige mp3. Zoek online naar 'YouTube to mp3'. Een handige Nederlandse versie is 2conv.com/nl/, waarbij u de YouTube-link uploadt en daarna converteert. Vervolgens kunt u het geconverteerde bestand downloaden op uw pc, tablet of andere mobiele apparaat. Deze handeling is vrij snel uitgevoerd en bespaart u ruimte op uw afspeelmedium. Zo kunt u handig luisteren naar uw favoriete YouTube-videoís.

Bron: Http://www.sdradio.eu/weaksignals/spectran.htmlBron: Http://www.sdradio.eu/weaksignals/spectran.html

Frequentie-grafiek aanmaken van geluidsbestand

Een minder vaak toegepaste methode voor geluidsbestanden is het verkrijgen van een frequentie-grafiek ook wel Hz-grafiek genoemd. Dit is interessant voor diegene die wil weten of zekere geluiden in bepaalde frequenties worden uitgezonden. Wilt u dit specifiek doen dan is het noodzakelijk om een wav-bestand van het geluidsfragment aan te maken. Dit doet u via de voorgenoemde methode in paragraaf 'Omzetten naar mp3-bestand' via Zamzar.com. Middels het programma Spectran Unitec (http://www.sdradio.eu/weaksignals/spectran.html) kunt u het wav-bestand inladen en vervolgens af laten spelen (selecteer daartoe: Setup - select input - wav file). Zodoende verkrijgt u een frequentie-grafiek, zoals in het voorbeeld aangegeven.
Door gebruik te maken van deze methoden kunt u gratis en snel online van uw opnames mp3-bestanden maken en daarna inkorten en samenvoegen. Van voorgenoemde gratis online bewerkingsmethoden van mp3ís geldt in bijna alle gevallen een maximale upload van 100 Mb en/of niet langer dan 30 minuten.
© 2018 - 2021 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Word: Brief samenvoegen met lijst in ExcelWord: Brief samenvoegen met lijst in ExcelDe functie Afdruk samenvoegen in Word 2000 is heel gemakkelijk als je dezelfde brief wilt sturen naar verschillende mens…
Bijlagen als oplossing voor een cv langer dan twee A4Bijlagen als oplossing voor een cv langer dan twee A4De lengte van twee A4 voor een cv is een richtlijn, je cv mag korter of langer zijn. Helaas zijn er nog steeds mensen di…
Met Google Documenten online werkenMet Google Documenten online werkenEr is op internet duidelijk de tendens aanwezig om kantoor suites gratis online aan te bieden, vanuit de cloud. Google i…
Geld verdienen met YouTubeGeld verdienen met YouTubeYouTube is natuurlijk de bekendste website met filmpjes. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met deze filmpjes? Geld…

Geluid webpagina uitzetten / tab muten in Explorer en ChromeGeluid webpagina uitzetten / tab muten in Explorer en ChromeHet internet is veelzijdig en heeft veel te bieden, van informatieve artikelen, tot YouTube-filmpjes en andere bestanden…
Informatie van internet gebruiken voor werkstukkenInformatie van internet gebruiken voor werkstukkenWanneer we iets willen weten googelen we informatie. De vraag is alleen, hoe doe je dat en welke stappen doorloop je in…
Bronnen en referenties
 • www.zamzar.com
 • https://audiotrimmer.com/
 • http://www.filesmerge.com/merge-mp3-files
 • http://www.aiseesoft.com/resource/best-audio-joiner-reviews.html
 • http://www.sdradio.eu/weaksignals/spectran.html
 • http://2conv.com/nl/
 • https://myvideoconverter.nl.softonic.com/
 • Afbeelding bron 1: https://www.zamzar.com/convert/3gpp-to-mp3/
 • Afbeelding bron 2: https://audiotrimmer.com/#
 • Afbeelding bron 3: http://www.filesmerge.com/merge-mp3-files
 • Afbeelding bron 4: 2conv.com
 • Afbeelding bron 5: http://www.sdradio.eu/weaksignals/spectran.html
Geinformeerd (1.160 artikelen)
Laatste update: 01-09-2020
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Schrijf mee!