InfoNu.nl > Pc en Internet > Software > Stiltand is achteruitgang, IE6 moet dood

Stiltand is achteruitgang, IE6 moet dood

Stiltand is achteruitgang,  IE6 moet dood Stilstand is achteruitgang, en als je je niet blijft ontwikkelen wordt je vroeg of laat ingehaald door de nieuwe ontwikkelingen. Deze situatie is op dit moment van toepassing op IE6. Wat ooit een fijn stukje software was, is verworden tot een draak van een browser, die de ontwikkelingen van het internet niet meer bij kan houden. IE6 moet dood, om ruimte te maken voor meer geavanceerde browsers.

Wat is nu het probleem met IE6?

Dat is simpel. IE6 is niet meer bij de tijd. Het internet veranderd snel, er zijn nieuwe manieren gekomen om te programmeren, en er zijn nieuwe toepassingen gekomen die niet of zeer slecht met IE6 samenwerken. Denk maar eens aan videogames, desktop applicaties, Instant Messaging etc. Een groot gedeelte van deze toepassingen is domweg niet in staat om samen te werken met IE6

Veiligheid

Veel mensen zijn zich er van bewust, dat als ze veilig willen surfen, ze regelmatig hun anti-virus software moeten updaten. Dit geld ook voor browsers. Door het niet updaten van je browser maak je jezelf kwetsbaar voor aanvallen van kwaadwillenden die het voorzien hebben op de kwetsbare plekken van IE6. En die zijn er voldoende bij IE6.

Sociale media en webpagina's

Het is ook bijna onmogelijk om gebruik te maken van sociale media met IE6, zoals Digg, Facebook, and You Tube. Dit heeft ook weer te maken met het feit dat Sociale media een hele snelle ontwikkeling doormaken, en dat IE6 stilstaat. Het is ook te arbeidsintensief nieuwe toepassingen koste wat kost te laten samen werken met IE6. Veel websites worden tegenwoordig gemaakt met behulp van Cascading Style Sheets (CSS v2). IE6 spreekt als het ware geen CSS v2. En dus moeten ontwerpers hun eigen pagina's gaan "aanpassen" om ze toch zichtbaar te maken in IE6. IE6 heeft ook grote moeite met het weergeven van transparante .png plaatjes. Deze worden niet juist weergegeven, waardoor webdesigners ernstig gehinderd worden bij hun ontwerpen als ze ervoor kiezen dat hun pagina's ook goed zichtbaar moeten voor IE6 gebruikers.

Waarom mensen IE6 blijven gebruiken

Hiervoor zijn een aantal redenen.
  • IE6 is de standaard browser van Windows XP, dat wereldwijd nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem is.
  • Veel grote bedrijven zien niet de noodzaak van upgrading naar een nieuwer besturingssysteem, omdat ze dat te veel tijd en geld kost.
  • Ook is er een groep internet gebruikers die het internet weliswaar gebruiken, maar die niet beschikken over kennis en know-how. Hierbij kun je denken aan de opa’s en oma’s die internetten, en die snelheid niet belangrijk vinden. Dit onder het motto “ik kan toch niet zo snel lezen, dus waarom moet mijn browser sneller, hij doet het toch?”

Argumenten om toch over te gaan op IE7

  • Sneller surfen
  • Meerdere tabbladen waardoor je meerdere websites kunt openen
  • Websites die niet goed geladen werden, of die niet voor IE6 browsers geschreven werden, zien er uit zoals ze bedoeld waren om eruit te zien.
  • Transparantie plaatjes zijn ook transparant
  • Veilig surfen. Nieuwe browsers zijn veiliger

Ontwikkelingen

HTML5 komt eraan. HTML((hypertext markup language) is de taal waarin het merendeel van de internet pagina's worden worden geschreven. Nu zullen de oude browsers weliswaar deze taal kunnen lezen, maar veel van de nieuwe ontwikkelingen binnen deze HTML versie zullen niet of slecht weergegeven kunnen worden. En ook hier is de vraag, of ontwikkelaars nog langer rekening willen houden met besturingssystemen die deze HTML versie niet voldoende ondersteunen.

Mensen brengen steeds meer tijd online door, zowel zakelijk als privé.De computer wordt steeds meer en meer een onmisbaar onderdeel van het leven. Het is nu als zo, dat als je extra informatie wil hebben, er geen telefoonnummer meer staat, maar een verwijzing naar een adres op het internet. Niet meegaan in deze ontwikkeling is ook voor de gebruiker stilstand, die daardoor niet meer in staat is om mee te doen met de rest van de internet gebruikers, en zichzelf hierdoor isoleert van de rest van het internet.
© 2009 - 2019 Sysnet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Plus-HD verwijderenPlus-HD is een pop-up tekst die voor komt in teksten van zoekresultaten van google, andere zoekmachines en websites. Dez…
Bronnen en referenties
  • http://mashable.com/ Voor meer informatie over veiligheid: http://en.wikipedia.org/wiki/IE6#Security_framework Voor meer informatie over IE6: http://en.wikipedia.org/wiki/IE6 Voor meer informatie over HTML5: http://www.whatwg.org/specs/web-apps/current-work/multipage/ Voor meer informatie over HTML5 (Nederlandstalig) http://webwereld.nl/nieuws/60975/html5-krijgt-toch-geen-video-en-audio.html Nederlandstalige achtergrond informatie: http://www.security.nl/artikel/27420/1/Websites_verklaren_oorlog_aan_Internet_Explorer_6.html

Reageer op het artikel "Stiltand is achteruitgang, IE6 moet dood"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Juggle, 26-08-2009 21:51 #1
Ik neem aan dat met: Argumenten om toch over te gaan op IE6 wordt bedoeld: Argumenten om toch over te gaan op IE7/IE8. Het artikel mist zijn doel nu… Reactie infoteur, 27-08-2009
@juggle:
Thankx… Dat was inderdaad wat ik bedoelde. Het artikel is aangepast.

Infoteur: Sysnet
Laatste update: 27-08-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!