InfoNu.nl > Pc en Internet > Hardware > Asus Taichi ultrabook convertible: tablet en laptop
recensie

Asus Taichi ultrabook convertible: tablet en laptop

Op de computerbeurs Computex in Taiwan heeft Asus weer een nieuw gadget gepresenteerd. Dit keer is het een ultrabook, de Taichi, met twee schermen. De schermen vind je op de voor en achterkant van de ultrabook. Volgens Asus kun je de ultrabook nu als laptop gebruiken, maar dubbelgeklapt ook als tablet. Omdat de ultrabook zo dun en dicht is, blijft de tablet makkelijk in gebruik. De Taichi komt in Q4. Asus oppert dat dit een nieuwe markt gaat worden. Is de Taichi de toekomst of is de Asus Taichi niets meer dan een leuke gadget?

Meerdere schermen

Eigenlijk is het niets nieuws dat een laptop meerdere schermen heeft. Er zijn zelfs al laptops verkrijgbaar met een normaal scherm, en een scherm dat fungeert als toetsenbord. In principe zijn dit twee schermen, echter is de functionaliteit beperkt. Ook zijn er laptops waarvan je het scherm kunt draaien. Je zou deze ontwikkeling kunnen zien als een prematuur voor wat Asus nu heeft ontwikkeld. Meerdere schermen kunnen erg handig zijn en het gebruiksgemak vergroten.

De Asus Taichi ultrabook

De buitenkant (of de achterkant van het gewone scherm) is tevens een touchscreen. Je kunt de buitenkant dus prima als tablet gebruiken. Wat ook mogelijk wordt met twee schermen is gebruik door meerdere personen op één toestel. Je kunt dus zowel de voor als achterkant van de ultrabook gebruiken.

Asus en notebooks

Asus is erg inovatief op het gebied van Transformer notebooks, ultrabooks en tablets. Kennen we de transformer tablet nog van Asus? De tablet die je zelfs met een toetsenbord kunt gebruiken. Je kunt de tablet op een zeer gemakkelijke manier vastklikken aan de losse dock (toetsenbord). Je creëert volgens Asus zo in een handomdraai een notebook.

Specificaties van de Asus Taichi

De Asus Taichi zal uitgerust worden met een 4G werkgeheugen, twee USB 3.0 poorten, SSD en natuurlijk een 5 megapixel-camera. Het apparaat draait op Windows 8 en dus niet op Android. Ook het tabletgedeelte (dus de achterkant) draait niet op tablet. Alles draait op windows 8. Je hebt dus een volwaardige ultrabook. Het scherm van de Asus Taichi is vergelijkbaar met die van de Asus Zenbook en is dus van zeer goede kwaliteit.

De batterijduur is volgens Asus erg goed. Het is echter niet zo dat, wanneer je de ultrabook in tablet-modus gebruikt, de batterijduur langer meegaat. Dit komt omdat dezelfde operating system (de OS) voor beide schermen van toepassing is. Het is echter wel zo dat, wanneer je beide schermen tegelijk gebruikt, de batterijduur vanzelfsprekend minder lang meegaat.

Wanneer komt de Asus Taichi?

Het toestel zal in Q4 (het laatste kwartaal van het jaar) op de markt verschijnen. Of het toestel een succes zal worden is onduidelijk. Is er wel vraag naar een ultrabook met twee schermen? Natuurlijk ziet het toestel er extreem strak uit (zoals we van Asus gewend zijn) en zijn de specificaties erg goed. Als we kijken naar het verleden doen de toestellen met twee schermen het niet altijd even goed. Vaak is het grootste probleem het gewicht en de batterijduur. Het gewicht van dit toestel is geen probleem, maar de batterijduur kan dat wellicht wel worden. Het is nog niet bekend hoe lang de batterij van de Asus Taichi meegaat, maar de verwachting is dat wanneer beide schermen intensief gebruikt gaan worden deze niet bijzonder lang mee zal gaan.

De vraag is ook of Windows 8 op een tablet aan zal slaan. De achterkant van het scherm is immers ook uitgerust met de OS van Windows. Wil de gebruiker dat wel? We zullen het allemaal moeten afwachten. Volgens Asus staat de Taichi garant voor een geheel nieuwe ultrabook markt en zal de concurrentie of mee moeten gaan, of met iets geheel nieuws moeten komen om weerstand te bieden tegen de nieuwe ultrabook van Asus, de Taichi.
© 2012 - 2017 Kropslavinken, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
ASUS S121 Notebook: de nieuwste 12,1 inch laptopASUS S121 Notebook: de nieuwste 12,1 inch laptopDe ASUS S121 is trots op zijn glanzend bruine Infusion afwerking die de LCD-klep siert. De S121 is de notebook tegenhang…
recensieAsus Eee Pad Transformer: de beste tablet van 2011Asus komt met de Eee Pad Transformer. Het is een geheel vernieuwend concept, een tablet en netbook in één! De Asus Eee P…
Zenbook van ASUS: geen notebook maar een ultrabookZenbook van ASUS: geen notebook maar een ultrabookBij de introductie van ASUS' nieuwste notebook, de 'Zenbook', werd een ware zendans opgevoerd door het beroemde Cloud Ga…
ASUS Eee Pad MeMo: is het een telefoon of een tablet?ASUS Eee Pad MeMo: is het een telefoon of een tablet?Steeds lichter, kleiner én krachtiger. Maar ook multifunctionaliteit is één van de grote trends als het gaat om tablets.…
ASUS Eee Pad Transformer: tablet én netbookASUS Eee Pad Transformer: tablet én netbookASUS wint nog steeds aan bekendheid in kringen van professionals en gebruikers. Het merk timmert aan de weg via innovati…

Reageer op het artikel "Asus Taichi ultrabook convertible: tablet en laptop"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kropslavinken
Laatste update: 06-06-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Hardware
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!