InfoNu.nl > Pc en Internet > Hardware > Anti spam appliance

Anti spam appliance

Anti spam appliance Mailtjes van mensen die je niet kent, vaak beginnende met ‘Dear friend’. Wie kent ze niet? Wie veelvuldig gebruik maakt van het internet en e-mail, zal ongetwijfeld zulke berichten zijn tegen gekomen. De inhoud kan over van alles gaan. Kettingbrieven, tot het aansmeren van afslankpillen en viagra. Ook penisvergrotingen zijn een geliefd onderwerp van spamberichten.

Anti spam appliance

Anti-spam appliance is apparatuur die kan worden ingebouwd in een computer om spamberichten tegen te gaan. Deze anti-spam applicances worden voornamelijk ondersteund door bijbehorende software. Tijdens de installatie wordt een soort van filter opgebouwd bij de mail server, die ervoor zorgt dat kwalijke berichten niet verder komen.

Strijd tegen spam

Om spam tegen te gaan is in de loop der jaren al van alles geprobeerd. Zo zijn er diverse programmaatjes bedacht die spam tegen zouden gaan. Helaas ontwikkelt spam zich net zo snel als de bescherming en verdediging ervan en blijft het vaak dweilen met de kraan open.

Geen vertrouwen in software

Gewiekste spammers gingen zelfs over op het aanbieden van anti-spam mogelijkheden, terwijl ze daarmee juist gegevens wisten te achterhalen om nog meer spam te kunnen sturen. Op die manier is het gevecht tegen spam uitgegroeid tot iets groots. Het vertrouwen van veel mensen in software is verdwenen.

Hardware

Vandaar dat verschillende instellingen en ontwikkelaars – waaronder SpamTitan, Proofpoint en Barracuda Networks – met het idee kwamen om in plaats van software, hardware te gaan ontwikkelen. Dit werden de zogenoemde anti-spam appliances. Hardware is een stuk betrouwbaarder omdat het wordt getest en pas verkocht mag worden als het werkt. Door deze hardware in te bouwen en de bijbehorende software te downloaden en te blijven updaten, is de bescherming tegen spam sterk verbeterd.

Firewall

Een van de meest voorkomende vormen om spam te bestrijden is dezelfde wijze waarop virussen en hackers lange tijd geweerd werden. Namelijk door gebruik te maken van een firewall. Het stukje hardware dat wordt ingebouwd draagt er – gesteund door de software – zorg voor dat schadelijke berichten niet langer worden toegelaten.
© 2009 - 2019 Paulsmiezen, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
SPAMfighter voor pc optimalisatieSPAMfighter voor pc optimalisatieSPAMfighter is een handig programma tegen ongewenste e-mails. Voor particulieren is de SPAMfighter Standaard-versie grat…
Wanneer is iets spamWanneer is iets spamMet spam, ook wel junkmail genoemd, bedoelt men de massale verzending van elektronische post aan ontvangers die daar nie…
Spam in je mailbox: Zo kom je er vanaf!Spam is irritant. Er bestaat niemand, die zich niet stoort aan de dagelijkse hoeveelheid spam, die in je mailbox terecht…
Spam voorkomen, hoe doe je dat?Spam voorkomen, hoe doe je dat?Spam is iets waar niemand op zit te wachten. Je emailbox loopt soms helemaal vol met spam en het is vervelend om dat ste…
Klachten over spam via internetKlachten over spam via internetSpam betekent het versturen en ontvangen van ongevraagde berichten via media als telefoon en internet i.c. mail. Spamber…

Reageer op het artikel "Anti spam appliance"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Paulsmiezen
Gepubliceerd: 10-05-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Hardware
Schrijf mee!