InfoNu.nl > Pc en Internet > Download > Samsung Galaxy S upgraden naar Android 2.3.3 (gingerbread)

Samsung Galaxy S upgraden naar Android 2.3.3 (gingerbread)

Samsung levert sinds kort de prachtige Galaxy S2 (i9100) met de nieuwe snelle Android 2.3. De voorganger hiervan (Galaxy S I9000) was ook al een heel erg mooi toestel, er waren/zijn soms alleen problemen met de Android versie (Android 2.1). Haperingen, vastlopers... Ik was bijna zover dat ik het toestel weg wilde gooien. Totdat ik eracher kwam dat het toestel makkelijk kan word voorzien van Android 2.3.3. Met deze nieuwe Android versie heb je weer een prachtig toestel. Lees hier de handleiding;

Een update op dit artikel

Er is nu ook een Samsung Upgrade naar Android 2.3.4.

De Galaxy S2 (i9100)

Een mooi toestel de de Galaxy S2. Wat vooral opvalt is de snelheid. De voorganger van dit toestel was ook al een erg mooi exemplaar. Ik heb mijn iPhone 3G ervoor ingeruild en blijf straks voor Andoid kiezen. Wat in eerste instantie tegen viel met de oude Galaxy S was de soms haperende, zelfs vastlopende Android 2.1 op het toestel. Ik was soms bijna zo ver dat ik het toestel weg wilde gooien. Totdat ik erachter kwam dat je het toestel heel erg makkelijk kunt upgraden naar het nieuwe en stabiele Android 2.3.3. Als je dus net als ik vanwege een abonnement nog even vast zit aan je oude toestel kun je toch alvast genieten van een sterk verbeterde Galaxy S.

Officiële upgrades

Bij Samsung waren ze natuurlijk wel op de hoogte van de problemen met het toestel, toch duurde het meer dan een jaar voordat er officieel een upgrade voor het toestel werd aangeboden middels Samsung KIES. Deze upgrade (Android 2.2.1) werd even later weer opgevolgd door nog een upgrade naar versie Android v 2.2 (Froyo). Het toestel functioneerde al veel beter met deze versies en ik was eigenlijk best tevreden. In April dit jaar dook er ineens een onofficiële software versie voor dit toestel op; Android 2.3.3 (Gingerbread). Deze versie zou ergens uit Rusland komen. Vreemd dat deze nooit via de officiële kanalen is uitgebracht want deze versie is toch echt voor de Galaxy S ontwikkeld, inclusief de speciale Samsung interface. Met deze versie werkt het toestel nog beter! Hoewel het geen officiële distributie is, kun je deze upgrade makkelijk zelf uitvoeren. Ik zal in dit artikel de benodigde stappen uitleggen;

Upgrade handleiding

De upgrade begint met het downloaden van een programma waarmee software op de Samsung Galaxy S kan worden geschreven (een zogenaamde boot-loader); (Odin 1.7 with PIT 512/803). Vervolgens heb je de nieuwe software voor de samsung nodig; (Android 2.3.3 Gingerbread ROM for Samsung).

Voer nu nauwkeurig de volgende stappen uit;

1. Pak de "Gingerbread ROM" uit in een aparte folder. Na het uitpakken staan er drie bestanden in deze folder.
2. Schakel de Galaxy S i9000 uit en verwijder de SIM kaart. Verwijder ook de geheugen kaart als deze in het toestel zit.
3. Zet de Galaxy S in 'download mode'; Druk tegelijk op de 'HOME' en de 'Volume Down' knop en zet het toestel aan. Na inschakelen gaat het toestel hiermee in de 'download mode'.
4. Start het programma 'ODIN' nu.
5. Verbind de Samsung Galaxy S i9000 nu middels een USB kabel met de PC.
6. In het programma 'ODIN' zie je nu een extra COM poort verschijnen.
7. Selecteer nu de volgende bestanden (zie afbeelding);

PIT s1_odin_20100512.pit
PDA PDA_XXJVK.tar.md5
PHONE PHONE_XXJVK.tar.md5
CSC CSC_OXAJVK.tar.md5


8. Zorg ervoor dat de opties; Re partition, Auto Reboot, F. Reset Time zijn gezet (zie afbeelding);
9. Controleer stap 7 en 8 nog eens goed en als alles klopt druk dan op de start knop.
10. Android 2.3.3 (Gingerbread) wordt nu op je Samsung galaxy S i9000 geïnstalleerd.

Veel plezier met deze soepele en snelle versie op je Samsung galaxy S i9000!

Waarschuwing

Deze upgrade aktie is geheel op je eigen risico. Het is mogelijk om je toestel onbruikbaar te maken met deze stappen als deze niet goed worden uitgevoerd. Onderstaande auteur is op geen enkele grond verantwoordelijk voor de gevolgen van deze onofficiële upgrade.
© 2011 - 2017 Rcbeuker, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Samsung Galaxy S IIDe Samsung Galaxy S II si de opvolger van de Galaxy S. De telefoon beschikt over een 4,3 inch multi-touch screen en heef…
De Samsung Galaxy S2De Samsung Galaxy S2De Samsung Galaxy S2 is het nieuwste model van Samsung en vervangt de Galaxy S als hun vlaggenschip. Het is een mobiele…
De Samsung Galaxy Ace 2 i8160De Samsung Galaxy Ace 2 i8160De Samsung Galaxy Ace smartphone was een enorme hit door zijn relatief lage prijs en vele mogelijkheden. Nu is zijn opvo…

Reageer op het artikel "Samsung Galaxy S upgraden naar Android 2.3.3 (gingerbread)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Henk, 11-09-2012 23:27 #9
Mijn samsung galaxy s met Android versie 2.2.1 (Foyo) liep al tijden voortdurend vast en wilde hem bijna al het raan uitflikkeren. Deze upgrade uitgevoerd (2.3 Gingerbread) en sindsdien weer een vlekkeloos werkende en stabiele mobiel! Heel blij ben ik met deze handleiding, dank aan de maker. Links naar bestanden werken inderdaad niet meer maar zijn gemakkelijk te vinden door op de juiste bestandsnamen te googlen.

Blaze, 12-08-2012 21:45 #8
File staan niet meer online :O

Marcel, 08-02-2012 23:08 #7
Net Gingerbread + Gingerreal geinstallerd. Werkt Allemaal prima. Zeker door de goede handleiding. Maar een vraag. Kan je gingerreal ook weer net zo makkelijk verwijderen en zo ja, hoe. Reactie infoteur, 29-02-2012
Ja, je kant op de hier beschreven manier ook oudere roms installeren. En natuurlijk met de niet erg handige KIES tool.

Cvd, 24-09-2011 19:47 #6
Ik ben bezig met het updaten van mijn telefoon, maar verder dan setup connection kom ik niet! Het duurt al erg lang, maar er gebeurd verder niets.
Weet iemand hoe dit kan en hoe ik dit zou kunnen oplossen?

Rcbeuker (infoteur), 22-07-2011 22:09 #5
Kijk hier voor de Samsung Galaxy S upgraden naar Android 2.3.4 (gingerreal)

http://rcbeuker.blogspot.com/2011/07/samsung-galaxy-s-upgraden-naar-android.html

(mag helaas niet op infonu.ml geplaatst worden)

Brian, 18-07-2011 15:50 #4
Ik ben een stap verder gegaan heb de 2.3.4 erop gezet ipv 2.3.3 deze heeft ook een andere kernel de gingerreal V.7.1 xxjvq ipv jvk. Dit is de best werkende rom wat ik ooooit van tevoren had. De levensduur van de battery is echt vooruit gegaan doe nu ongeveer 3 dagen met deze rom.
Voor meer info over deze rom zie volgende link:

http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s/15007-rom-gingerreal-v8-0-master-edition-gr-kitchen-final-sgs.html

ps quadrant score van rond de 2500 dusss echt shnellll… Reactie infoteur, 21-07-2011
Bedankt voor de tip, ik zal versie 2.3.4 meteen even proberen ;)

Rcbeuker (infoteur), 15-06-2011 12:41 #3
Na de upgrade moeten de netwerk instellingen opnieuw worden ingevuld (Instellingen=>Draadloos en netwerk=>Mobiele netwerken=>Namen toegangspunten=>Telfort):

http://www.hedopro.nl/content/telefoon-apn-instellingen-en-settings-nederland

Rcbeuker (infoteur), 15-06-2011 12:31 #2
Ik heb de upgrade nu twee keer gedaan; mijn eigen toestel en die van een vriendin. Werkt prima. Ik heb de procedure de eerste keer zelfs onderbroken, iets waarvoor ik hierboven zelf voor waarschuw ;) Daarna kon ik gewoon opnieuw beginnen zonder problemen. Ga er gewoon even goed voor zitten en werk de stappen door. Ik zou het niet nog twee jaar volhouden met de oude haperende en vastlopende firmware…

Yosta, 14-06-2011 15:01 #1
Hoe veilig is dit? Ik wordt gek van de lage batterijduur en men zegt dat het met deze gingerbread beter zou worden en is dat zo? En wat als het verkeerd gaat. Ik moet nog 2 jaar met dit toestel!

Infoteur: Rcbeuker
Laatste update: 23-07-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Reacties: 9
Schrijf mee!