InfoNu.nl > Pc en Internet > Download > AVI film omzetten naar een dvd formaat

AVI film omzetten naar een dvd formaat

AVI film omzetten naar een dvd formaat AVI is een bekend filmformaat. Het formaat heeft dan ook de nodige voordelen. Het geheel is vaak niet meer dan zevenhonderd megabyte groot, waardoor zo’n bestandsformaat gemakkelijk binnen te halen is. Maar hoe krijgt u een AVI bestand nu op een afspeelbare dvd?

De simpele manier

Standaard kunt u met Windows Vista bestanden op een dvd branden. Plaats hiervoor een lege schijf in de computer, en selecteer de optie bestanden branden op dvd. Vervolgens kunt u het videobestand naar de map slepen, en het brandproces laten voltrekken. Op deze manier heeft u slechts weinig controle over het uiteindelijke resultaat, en kunt u geen menu en scène selectie toevoegen.

Windows Vista

Er zijn diverse programma’s, waarmee u een AVI videobestand kunt omzetten naar een dvd formaat.. Wanneer u het besturingssysteem Windows Vista gebruikt, is het niet vereist om daar een extern programma voor aan te schaffen. U kunt door middel van Windows DVD Maker namelijk gemakkelijk AVI bestanden toevoegen, en deze tot een dvd maken. Het voordeel van dit programma, is dat u verschillende opties naar wens kunt aanpassen. Zo kunt u een eigen menu samenstellen met een achtergrond en bijpassende muziek. Daarnaast is het mogelijk om scène selectie te maken, waarmee u gemakkelijk door de hoofdstukken van de film navigeert. Door de vele standaard sjablonen kan iedereen overweg met het standaard brandprogramma van Vista, en dat gaat gelukkig niet ten kosten van de mogelijkheden!

Met een programma

Wanneer u een ouder besturingssysteem gebruikt of meer functies nodig hebt, kan een extern programma als Nero uitkomst bieden. Ook bij Nero selecteert u de gewenste bestanden, en kunt u het menu en andere elementen aanpassen. Dit programma biedt dezelfde voordelen als de make a dvd functie van Windows Vista. Zo is het mogelijk om scènes toe te voegen, en de dvd uit te proberen. Op die manier ziet u het uiteindelijke resultaat in enkele seconden. Ook met Nero kunt u de film vervolgens automatisch branden.

Gaat u voor AVi of dvd formaat?

Hoe leuk het ook is om een menu te maken, en uw eigen dvd samen te stellen… het blijft negatief voor de kwaliteit! Het originele dvd formaat, wat meestal ook te downloaden is, biedt dezelfde kwaliteit als het orgineel. De film is in zo’n geval scherper. Meestal is er zelfs het oorspronkelijke menu meegeleverd, wat handig is voor het vinden van de verschillende hoofdstukken. Het dvd formaat duurt wel is waar langer om te downloaden, maar het is de moeite waard!

Uitleg, notitie en waarschuwing: Gebruik deze tutorial alleen voor legale doeleinden!
© 2009 - 2017 Rakker126, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis films downloaden, branden, bekijken en bewerkenVeel mensen downloaden wel eens een film. Het downloaden en branden van een film is gemakkelijker dan veel mensen denken…
Film downloaden en op DVD branden (inclusief ondertiteling)Film downloaden en op DVD branden (inclusief ondertiteling)Je hebt van het Internet een film gedownload die je graag op een DVD wilt branden om hem vervolgens te kunnen bekijken m…
Films downloaden en op je Ipod zetten (Tutorial)Als je een Ipod hebt waar je films op kan zetten, is het natuurlijk wel leuk om van deze mogelijkheid gebruik te kunnen…
Gratis films en muziek downloaden met Vuze AzureusGratis films en muziek downloaden met Vuze AzureusVuze, een van de nieuwste gratis films download programma's. Het werkt snel en is heel overzichtelijk. Ook heeft u geen…
DVD's kopiëren met DVD DecrypterWilt u een DVD gewoon vanaf de vaste schijf kunnen afspelen of misschien op een andere DVD of CD branden, dan moet u dez…

Reageer op het artikel "AVI film omzetten naar een dvd formaat"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Lourens Ophof, 14-07-2015 02:20 #3
Ik had via internet een programma gekocht ik heb nu een nieuwe laptop maar weet het programma niet meer, als ik het download heb ik mijn licentie en heb ik hem terug. Met het programma kan ik ook opnames snijden en samenstellen. Nu wordt het belangrijk daar ik nu een DRONE heb.

Lourens Ophof

Balak, 13-05-2010 13:31 #2
Ik heb een laptop met windows vista en heb ik een film gedownload op avi, maar ik kan niet op dvd opzetten.
hoe moet ik die film branden op dvd?
groetjes.
radj

Monique, 23-12-2009 15:20 #1
Hai,

Kan het zijn dat een te groot bestand niet tot een dvd gemaakt kan worden door Windows Moviemaker? Ik heb namelijk al eens een dvd gemaakt van een klein bestand (6 minuten met filmopnames en foto's) en daarvan heb ik nu een dvd kunnen maken. Op precies dezelfde manier heb ik een ander gemaakt die groter is (15 minuten met filmopnames en foto's), maar daarbij gaat het mis. Ik krijg dan een melding dat er problemen zijn opgetreden, maar er wordt niet vermeld wat.

Hoe kan ik dit oplossen opdat ik hier alsnog een filmpje van kan maken? Moet ik dan Nero gebruiken oid?

Groeten,

Monique

Infoteur: Rakker126
Laatste update: 14-09-2010
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Reacties: 3
Schrijf mee!