InfoNu.nl > Pc en Internet > Download > Ombouwen Wii LEF121 & LEF200 FW 3.4, 4.0 & 4.1 Softmod

Ombouwen Wii LEF121 & LEF200 FW 3.4, 4.0 & 4.1 Softmod

De nieuwe Wii`s die verkocht worden in Nederland zijn voorzien van de serial LEF121+, deze Wii is niet om te bouwen met de BannerBomb methode omdat de IOS35 niet geladen kan worden. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een nieuwe Wii met serial LEF121+ & LEF200+ en firmware 3.4, 4.0 of 4.1 kan voorzien van de Homebrew Channel en een backuploader.

Disclaimer

Deze handleiding gebruik je op eigen risico, ik ben niet verantwoordelijk voor enige schade aan je Nintendo Wii. Als je afwijkt van de handleiding heb je een grote kans dat je Wii bricked, lees daarom die handleiding eerst goed door en check de bestanden van de downloads.

De softmod is mogelijk op elke maagdelijke Wii met serial LEF121+ & LEF200+ firmware 3.4, 4.0 en 4.1, er word geen gebruik gemaakt van de game Zelda Twilight Princess. Het enige wat we nodig hebben is een SD kaart van max. 2 GB. (LEH1xx, LEH2xx, LEM1xx, LEM2xx)

Benodigdheden


Het download pakket bestaat uit drie mappen genaamd SD Card 1, SD Card 2 en SD Card 3. Elke map is voor een fase in het proces, bij SD Card 1 gaan we de HomeBrew Channel installeren. Het tweede mapje SD Card 2 word gebruikt om de nodig IOS te installeren e.d. In het laatst mapje SD Card 3 zit de NEOGamma loader die het mogelijk maakt om backups te spelen vanaf discs maar ook via USB en SD kaart.

Installeren van de HBC

Stap 1.

Kopieer de inhoud van het mapje SD Card 1 naar de root van je SD kaart.

Stap 2.

Doe de SD kaart in de Wii en start die Wii, ga daarna na Optie > Data Beheer > Kanalen > SD kaart, dan krijg je een popup dat zegt "Load boot.elf?" klik op Ja.

Stap 3.

Installeer Bootmii v2 als een IOS, volg gewoon de stappen die op het scherm verschijnen.

Stap 4.

Installeer de HomeBrew Channel.

Stap 5.

Haal de SD kaart uit de Wii en stop `m in de computer. Kopieer de Bootmii installatie naar de computer, en verwijder daarna alle inhoud van de SD kaart. Kopieer dan de volledige inhoud van mapje SD Card 2 naar de root van de SD kaart.

Het installeren van de IOS e.d.

Stap 6.

Plaats de SD kaart opnieuw in de Wii, start de HBC, druk op de Home knop en start Bootmii.

Stap 7.

Het scherm zal voor 10 seconden zwart zijn en de controller gaat uit, dan start vanzelf de Wad Manager.

Stap 8.

Druk op de A toets om de Disclaimer te bevestigen, nu word gevraagd wat je wilt selecteren, selecteer dan SD Slot.

Stap 9.

Selecteer eerst IOS16.wad en selecteer dan Uninstall klik op A, klik vervolgens weer op IOS16.wad en selecteer dan Install en klik op A.
Ditzelfde doe je ook met de LU64.wad, eerst selecteer je Uninstall en klik je op A, daarna selecteer je Install en klik je nogmaals op A.

Stap 10.

Druk op de Home knop om vervolgens terug te gaan naar de HBC, klik daar op cIOS38_rev13b-Installer.

Stap 11.

In de cIOS38_rev13b-Installer druk je op A om de Disclaimer over te slaan. Dan selecteer je IOS 249 en vervolgens geen Wad Installation maar Network Installation. Zorg er wel voor de je verbonden bent met internet want hij zal nu bestanden willen downloaden. Als je geen verbinding hebt met internet zorg hier dan eerst voor.

Stap 12.

Stop de SD kaart weer in de computer en verwijder alle bestanden van de SD kaart. Kopieer de inhoud van SD Card 3 op de root van je SD kaart.

Starten van de Backuploader

Stap 13.

Stop de SD kaart opnieuw in de Wii en open de HBC.

Stap 14.

Open het programma NEOGamma v6, dit programma geeft je de mogelijkheid om backups af te spelen via discs maar ook via USB en SD kaart. Stop een dvd in de Wii, of koppel er een externe hardeschijf en en je bent nu in staat om backups af te spelen.
De NEOGamma is voorzien van de #002 error die het mogelijk maakt de nieuwste games te spelen. Ook is de 0x80003184 fix er aan toegevoegd die het mogelijk maakt Sam & Max en FarCry te spelen.

Gebruik geen cIOScorp v1 of v2 voor het installeren van de Backuploader dit zal je Wii bricken, cIOScorp v3.3 kan wel geïnstalleerd worden. Of gebruik gewoon de NEOGamma loader deze is in staat alles af te spelen via de HBC. Het is niet mogelijk de Wii te downgraden, dit zal de ook Wii bricken.

Verder kan je in de map Apps op de SD kaart nog allemaal programma zetten zoals de Homebrew Browser.

Laat een bericht achter als het gelukt is de Wii te softmodden of als je tegen problemen aan bent gelopen.
© 2009 - 2017 Gekkegerrit, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wii oplossing: Fout #001, ongeoorloofd onderdeel gevondenHet komt wel eens voor wanneer je een backup game in de Wii doet dat er een foutmelding tevoorschijn komt. Een ergerlijk…
PlayStation 3 softmoddenPlayStation 3 softmoddenWanneer een PlayStation 3 omgebouwd is wordt het mogelijk om backups van spellen af te spelen. Zo hoef je het originele…
PSP softmodden - PSP ombouwenPSP softmodden - PSP ombouwenHoe moet je een PSP softmodden? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je stap voor stap jouw PSP softwarematig kunt ombouwe…
Firmware updaten van een Samsung telefoonSamsung heeft met de Galaxy S, Galaxy SII, Galaxy SIII, Galaxy Note en Galaxy Nexus enkele zeer populaire telefoons in h…
Firmware op de R4i installeren (DSi)Firmware op de R4i installeren (DSi)Heb je een R4i kaart met een Micro SD kaart gekocht, dan moet je er nog firmware op installeren om de kaart te laten com…

Reageer op het artikel "Ombouwen Wii LEF121 & LEF200 FW 3.4, 4.0 & 4.1 Softmod"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Metin, 08-04-2015 11:21 #183
Wij hebben een 2e hands WII gekocht. Ding heeft nu versie 4.1E. Waren enkele spellen bijgeleverd die doen het. Kids wilden "Just dance 3" spelen, maar dat lukt niet. "systeem update nodig".
Via instellingen verbinding met WIFI gemaakt, update proces start, maar stopt na 1 minuut met de melding. "32004" kan niet updaten etc. Kan ik na volgen van de instructies voor Softmod, ook nieuwere spellen afspelen?

Annniepannie, 18-01-2015 14:51 #182
Ik heb 2 jaar geleden onze wii laren ombouwen voor mijn zoontje. Ik ben inmiddels al 2 keer terug geweest naar de man die hem heeft omgebouwd, omdat we geen spelletjes konden lezen van de harde schijf. Per keer kost dit 50,00 euro. Helaas snap ik niks van de systeemtechniek van de Wii. En helaas verteld die ombouwer mij ook niet waar we op kunnen/ moeten letten om deze problemen te voorkomen. Heeft iemand tips? Wel in Jip en Janneke taal graag :-)
We hebben nu weer een foutmelding: ios 249 rev9 or later is required. Is dit op te lossen op een simpele manier? Of toch maar weer naar meneer de ombouwer?
Ik hoop op een reactie. Groetjes An

Remco, 12-08-2012 20:32 #181
Hallo mijn wii is al omgebouwd maar ik wil hem updaten omdat de nieuwere spellen om een update vragen die oneindig lang duurt en die heb ik dus telkens afgebroken. kan ik hier deze softmod voor gebruiken? mij is namelijk bij het ombouwen verteld dat ik nooit internet mocht aanzetten omdat hij dan kapot zou gaan, in stap 11 zag ik staan dat je dan wel internet moet aanzetten maar kan dat wel met mijn wii?
groet Remco.

Ladykoko, 12-05-2012 18:17 #180
Hallo ik heb een omgebouwde wii gekocht Bij mijn vorige omgebouwde wii kon ik gewoon op een hoesje staan met vraagteken en dan hoesje downloaden en dat ging goed. Nu doe ik dat weer bij deze nieuwe dan krijg ik allerlei rare tekens en dan kleurt mijn tv scherm als een testbeeld zeg maar en moet ik hem uitzetten wat hij blijft hangen. Daarna heb ik nog geen nieuw hoesje. Vreemd want ik doe precies hetzelfde als bij mijn vorige omgebouwde wii.

Martijn, 12-03-2012 21:24 #179
Beste,

Kan ik hiermee ook via de wii een spel op mijn pc laten afspelen? Want na wat googlen ben ik er achter gekomen dat de wii spellen er grafisch beter uitzien wanneer deze op de pc draaien. Zo ja, wat heb ik nog meer nodig dan deze softmod?

Groeten,
Martijn

Laura, 16-12-2011 16:28 #178
Wij hebben onze wii een jaar of 4 geleden gekocht en een paar maanden daarna laten ombouwen, Kun je de systeemsoftware updaten als je wii is omgebouwd? Reactie infoteur, 22-12-2011
Ja kan, alleen raak je de homebrew chanel e.d. kwijt. Het updaten van de Wii is overbodig. Dus is af te raden.

Thijs, 09-07-2011 12:48 #177
Mijn wii leest geen enkel spel meer, hoe kom ik hier van af?

Marcel, 20-03-2011 15:03 #176
Allles lukte met de installatie op een Witte 3.4E Wii, alleen kan na afloop alleen een USB stick gebruikt worden en geen Externe harde schijf. Deze zelfde externe harde schijf werkt wel op de zwart 4.0e Wii die er naast staat.

Annick, 15-03-2011 23:22 #175
Hallo,
ik heb gedaan wat u zei maar op een of ander manier als ik de map uitpak in mijn documenten en het via daar op mijn sd kaart zeg is het net of het niet gevonden wordt op de wii wat kan dat zijn? ik heb het nnu verschillende keren geprobeerd en elke keer loop ik tegen het zelfde probleem op zodra het uitgepakt is dan is het dol bestand wit zeg maar het symbooljte is wit.
wat kan ik doen? groetjes Annick

Chris, 23-02-2011 22:06 #174
Mijn vrouw vindt die HBC nogal omslachtig, ze verkiest om gewoon te spelen. Als ik nu kies om systeem bij te werken dan wordt die hbc gewoon verwijderd en is mijn wii weer als vanouds? Of zal hij crashen? Reactie infoteur, 24-02-2011
Dan is de Wii weer standaard maar dan wel met een nieuwe firmware. Maar je kan ook een forward channel installeren, dan hoef je niet elke keer de HBC e.d. op te starten maar krijg je er een kanaal bij in de homescreen. Google er maar eens naar, dit is gemakkelijk te installeren en je hebt er veel plezier van.

Chris, 23-02-2011 09:15 #173
Hallo, ik heb een wii LEF121 v4.1E, heb hierop de homebrewchannel geïnstalleerd. Alles werkt perfect maar als ik orriginele spellen draai, dan werken er sommige niet. Bvb: Mario Kart werkt perfect vanop de orriginele cd maar de orriginele Wii fit plus niet. Dan komt er in het deeltje waar de cd staat op de startpagina "systeemsoftware bijwerken". Ik kan het spel dus niet meer laden? Wat moet ik hierbij dooen? Kan ik eventueel de homebrewchannel deïnstalleren en zo ja… hoe? Reactie infoteur, 23-02-2011
Wanneer je het systeem bijwerkt word de HBC met al het bijbehorende verwijderd van de Wii. Is is geen optie om de originele spellen ook gewoon via de HBC af te spelen! Dit zal het probleem wel verhelpen.

Emmy, 10-02-2011 12:57 #172
Ik heb deze handleiding gevolgd met succes. Alleen zou ik nu ook Gamecube spellen willen afspelen. Ik heb 3 iso's van gc spellen gedownload en met multi iso creator een nieuwe iso gemaakt zodat er 3 spellen op staan. Deze heb ik met imgburn op 1x speed gebrand met een DVD-R. Als ik nu naar de Neogamma loader ga en met DVD dit spel op wil starten dan lijkt het dat hij doorgaat, maar krijg ik een groen scherm en reset de Wii. overigens heb ik ook Cios 38 rev 14 geupdate. Ik ben wel in het bezit van een Wii met een serienummer die geen gecopieerde Wii games af kan spelen (dus alleen via USB) Geld dit ook voor gecopieerde Gamecube games. Alvast bedankt :-p Kan je trouwens met een bus powered Hardeschijf je games afspelen of lukt dit alleen met een schijf met eigen power. Reactie infoteur, 10-02-2011
Dan moet je de GC games op de hdd zien te plaatsen, google weet vast mee. En je moet na mijn weten ook wel een hdd kunnen gebruiken met netstroom.

Loesje, 26-01-2011 18:33 #171
Ik heb net alle stappen gevolgd, en het ging allemaal goed. Alleen als ik dan mijn cd-r erin stop dan doet ie het niet en krijg ik een fout melding. Volgens mij foutmelding 973.
Ligt dit dan aan mijn cd-r en het spelletje of aan de wii zelf?
gr, loesje. Reactie infoteur, 27-01-2011
Zoek een op google naar de foutcode of zoek op google hoe je een Wii game moet branden, hier zijn wel spelregels voor.

Pol, 18-01-2011 11:25 #170
Heb een zwarte wii, serial LEF500… Zonet een SD kaartje van 1GB geformatteerd volgens FAT16 en de inhoud van 'SD Card 1' in de root gezet, kaartje in Wii gestopt en naar SD menu gegaan. Krijg de melding "kaart wordt gelezen". Na enkele seconden worden de kleuren van het scherm zwart/grijs (grijswaarden) en doet ie niets meer. Kaartje kan dus niet verder gelezen worden. Doe ik iets fout? Reactie infoteur, 18-01-2011
Probeer anders een andere SD kaart. En druk niet op de SD knop in het kanalenvenster maar doe dit via de wii settings.

Dick van Berkum, 09-01-2011 21:06 #169
Ongeveer een jaar terug heb ik bovenstaande tutorial voor het softmodden van de Wii versie 4.0E uitgevoerd. Sindsdien heb ik ook een aantal spellen gedownload en gebrand. Deze werken tot op de dag van vandaag nog uitstekend, maar als ik tegenwoordig (lees de afgelopen drie maanden) een spel download, dan wordt deze niet herkent door de Wii en krijg ik meldingen als "timeout" en "ongeoorloofde fout #001". Hier wil ik natuurlijk van af, want hier heb ik de Wii niet voor gesoftmod. Wat kan ik nu doen om de recente spellen wel te kunnen spelen? Reactie infoteur, 10-01-2011
Lees daarover in mijn anders artikel: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/46021-wii-oplossing-fout-001-ongeoorloofd-onderdeel-gevonden.html

Esmeralda, 15-12-2010 19:42 #168
Ik heb de volledige tutorial gevold. Vervolgens heb ik een op 2speed gebrande dvd-r erin gedaan en getracht te starten via Neogamma, echter krijg ik na het loading scherm een Exception DSI occurred scherm met een stuk code eronder. Enig idee wat er mis gaat? Alvast bedankt voor de hulp!

Nick, 01-12-2010 13:34 #167
Hallo,

Ik heb een zwarte wii met lef 503 4.1e kan ik deze softmodden met de bovenstaande handleiding? kan niets vinden over lef 503. en moet de wii ook omgebouwd zijn om ook ntsc spellen te kunnen spelen?
ik hoop dat iemand hier antwoord op heeft. alvast bedankt

Leen, 28-11-2010 12:13 #166
Ik heb over een dik maand mijn wii 4.3 E laten softmodden alles ging prima tot vorige week maar nu als ik een spel speel en ik sluit dat spel af en ik wil een ander spel spelen krijg ik mijn usb loader niet meer opgestart als ik daar op klik krijg ik terug mijn wii menu wat kan ik hier aan doen als ik de stekker een half uurtje uittrek is dit probleem gedaan maar dat is echt de bedoeling niet.
wie kan mij helpen

Jorg, 25-11-2010 23:11 #165
Ik heb een Wii met serienummer LEH2880*** en versie 4.1E. Ik ben wat huivering om te beginnen met softmodden van de Wii. Kan ik met de software van jullie site de Wii wel softmodden? En klopt het dat ik dan geen back-up DVD's kan gebruiken, maar alleen back-up's via een externe harddisk kan (af)spelen? Heb verder nog een oud SD-kaartje met, jawel maar 64 Mb ruimte, kom ik daarmee toe?

Rob, 24-11-2010 21:27 #164
Goedeavond! heb een aantal maanden geleden mijn wii op deze manier succes vol gesoftmod.Werkte prima,
nu alleen geupdate naar 4.3 (per ongeluk) alle programma's die via het stappen plan hierboven er opgezet zijn staan er niet meer op.Hoop dat jij me de juiste info/link kan geven waar ik de benodigde software kan downloaden, zodat dat ik weer aan de gang kan gaan

bvd rob

Eelco, 06-11-2010 19:46 #163
Super bedankt voor deze tutorial. Ik heb er gelijk usb loader gx opgezet en werkt ook goed. Alleen had wel een nieuwe externe usb-schijf gekocht die helaas niet herkend wordt door de usbloader. Heb wel getracht te updaten naar cios38 rev 17 en ook rev 19, maar beiden zien nu wel mijn nieuwe externe HD maar geven een black screen bij het laden van de game. En ook bij mijn oude usbhd die het wel doet op v13b. :( Iemand een idee wat het kan zijn IOS249 tijdens de install van cios38 gebruikt.alvast bedankt voor de info.

Gert-Jan, 04-11-2010 12:31 #162
Kan ik wat vragen: bij het laden van een DVD via Neogamma krijg ik nu foutmelding DVD error 1167. Het is de eerste keer dat ik een sofmod gedaan heb. Reactie infoteur, 04-11-2010
Ik zou het zo niet weten. Googel eens naar Wii error 1167, de oplossing staat er vast wel tussen.

Joost, 27-10-2010 10:54 #161
Halloo.:-p Ik heb bij de nieuwere spellen een zwart scherm maar bij oude spellen doen het nog. Kom dit door de beveiliging? moet ik hem dan upgrade? Thx:-) Reactie infoteur, 28-10-2010
Ik zou inderdaad de gammaloader even vernieuwen en een nieuwere versie van cIOS installeren.

Evelien, 26-10-2010 12:23 #160
Ik wil een poging gaan wagen om onze wii te softmodden. Ik ben niet zo heel handig op dit gebied, dus voor ik eraan begin wil ik zeker weten dat het een kans van slagen heeft.
We hebben een LEF1137**** met firmware 3.4E. Hij is al omgebouwd met een modchip, maar ik wil graag een externe schijf eraan hangen. Ik heb al gelezen dat ik met ncWBFStool het een en ander kan doen m.b.t. de spellen, dus dat zal wel goed komen.
Graag even een reactie of het met onze wii zou moeten lukken. Reactie infoteur, 27-10-2010
Is jou Wii nog niet voorzien van een HomebrewChannel? Want dan hoef je alleen maar een backup loader te installeren. En anders kan je gewoon deze stappen uitvoeren!

Willem, 25-10-2010 12:55 #159
Hoi Infoteur, ben ik weer,

Klopt dat de mod niet voor 4.2. is geschreven maar ik ga uit van het feit dat mijn Wii op 4.1 is gesoftmod. Betekend dit dus aan de hand van mijn vorige vraag dat het systeem kan updaten als hij niet met internet in verbinding staat (via een spel)? En betekend dit dat ik nu dus opnieuw moet softmodden maar dan op een 4.2 tutorial? En zo ja moet ik dan alles doen of alleen homebrew instaleren?

Zovast bedankt voor jullie geweldige hulp.

Groet Willem Reactie infoteur, 26-10-2010
Je moet een Wii nooit updaten via de Nintendo update (cd/internet). Je zult nu weer helemaal bij 0 moeten beginnen. De update heeft alle sporen verwijderd van de Homebrew etc.

Succes.

Willem, 25-10-2010 09:33 #158
Beste infoteur,

Ik heb een probleem met mijn gesoftmodde Wii en kan de oplossing hier niet vinden, wel gerelateerde problemen.
Ik heb per ongeluk toen via een gedownload spel om een update gevraagd werd deze update gedraaid.
Echter was er geen internet verbinding. Na dat hij klaar was was m'n homebrew channel kwijt. Ik kan dus geen gedownde spellen meer draaien wel de orginele. Nu probeer ik m'n homebrew terug te installeren maar dat lukt niet. Als ik de bestanden op een kaartje zet en deze in de wii doet en vervolgens naar kaart ga zoals omschreven krijg ik geen pop up. Wat me wel opvalt is dat hij nu versie 4.2 aangeeft ipv 4.1. Please help me out ik word er gek van :-( Reactie infoteur, 25-10-2010
Deze mod is officieel niet geschreven voor FW 4.2, maar in de reacties hieronder is te lezen dat er wel mensen zijn die het gelukt is.
Misschien moet je de SD kaart opnieuw formatteren en weer eens proberen. En je moet niet op de SD knop in het kanalenoverzicht klikken maar via de de "omweg" want via de SD knop doet ie `t zowizow niet.

Anders moet je verder googelen om een andere handleiding te vinden die FW 4.2 wel kan softmodden. Jammergenoeg zijn die handleiding vaak veel uitgebreider als deze en moeten er meerdere handelingen verricht worden.

Succes

Jeffrey, 18-10-2010 21:01 #157
Ik heb het gedaan,
en het deed het. Maar. ik stop Fifa 10 erin (met Gamma 0.3g #002 error) en eerst doetie et en daarna niet meer.
nu iedere keer
Fifa 10
kan disk niet lezen.

HELP
mail mij: jeffreyt@hotmail.nl Reactie infoteur, 19-10-2010
Installeer een anders cIOS en/of gebruik een nieuwere versie van neogamma, die hebben een automatische #002 error fix!

Fortuinlijk, 12-10-2010 00:24 #156
Hallo,

Ook ik heb "het"op deze manier voor elkaar gekregen. Complimenten voor de uitleg. Enkel krijg ik bij sommige spellen de bekende melding: "ongeoorloofd onderdeel… " Heb ook bij verwante artikelen gekeken en weet dat i keen andere cIOS moet installeren. Enkel mijn homebrew ziet enkel de cIOS38-rev13b. Alle anderen die op de sd kaart staan ziet hij niet. Wat doe ik fout

Bvd Reactie infoteur, 13-10-2010
Zet je ze wel in de juiste mappen structuur? En kijk goed naar de extensie van het bestand en de bestandsnaam zelf. Ergens moet daar de fout liggen.

Marco, 31-08-2010 17:33 #155
Ik heb een Wii van een collega die geprobeert heeft om een soft mod uit te voeren kan ik de stappen zoals beschreven gewoon herhalen? Het is een LEH22011505. Reactie infoteur, 01-09-2010
Tuurlijk

Rob, 29-08-2010 14:55 #154
Ik wil heel graag mijn wii via een externe harde schijf laten draaien. Ik las je beschrijving en die is wel heel erg duidelijk! Alleen mijn is geupdate naar 4.2 dus dan moet ik het niet doen? Kan je hem downgraden (hoe?)en dan wel volgens jouw beschrijving softmodden? Reactie infoteur, 30-08-2010
Je kan met 4.2 deze handleiding uitvoeren, en je kan gewoon de externe harde schijf er aan koppelen. Zorg voor een goede applicatie die de spellen vanaf de externe harde schijf leest. En zorg er voor dat de harde schijf juist is geformateerd

René, 28-08-2010 07:06 #153
Halllo,

Als ik de Wii heb gemodd, kan ik dan de internetverbinding van de Wii open zetten. De kids gebruiken dit nl om de hoesjes die bij de spellen horen op te halen (ter info: Is onze 2e Wii, de eerste gaf opeens zwart scherm, doet helemaal niks meer en ik hoop niet dat de oorzaak in de openstaande internetverbinding zit. Vandaar…).

Vast bedankt voor je reactie:-( Reactie infoteur, 30-08-2010
Ja dat kan, zorg er voor dat je niet de firmwareupdate van Nintendo uitvoert.

Guido, 17-08-2010 01:55 #152
Hallo, heb net een zwarte wii op de kop getikt. met serienummer LEF503. Kan ik deze ook softmodden? Reactie infoteur, 18-08-2010
Yes!

Digidat, 04-08-2010 04:30 #151
Hallo,

Allereerst hartelijk dank voor deze manual, het werkt nagenoeg perfect met mijn Wii FW: V4.0E en SN: LEH27
Het enige probleem dat ik nu nog heb is mijn 2e USB poort aan de praat krijgen tegelijkertijd met mijn externe HDD, maar dat is een kwestie van cIOS (ik hoop dat de nieuwste REV van IOS249 dit probleem heeft opgelost, want anders moet ik IOS222 proberen te installeren). Ik maak nu gebruik van IOS249 Rev13

Ik heb even nog 3 vraagjes
1. Bij stap 11 wordt de IOS249 gedownload, maar is dit altijd de laatste Rev.?
2. Als ik mijn huidige Rev 13 wil upgraden naar de nieustw Rev19 versie, moet ik dan gewoon weer alle stappen van de handleiding doorlopen?
3. Ik weet dat ik de systeemfirmware van de Wii met rust moet laten maar kan ik de Homebrew channel / NeoGamma / USB loader GX / WiiTDB Files / Languagefile zonder meer updaten?

Alvast bedankt voor het antwoorden.

Groeten, Digi Reactie infoteur, 04-08-2010
Antwoord:
1. Nee dit is niet altijd de laatste, bij deze download ie cIOS rev 13b, ondertussen zijn er al nieuwere versies uitgekomen.
2. Nee je hoeft alleen maar die stap 10/11 te doen. Je kan die cIOS altijd gewoon installeren, je kan ook van nieuwere naar oudere versie.
3. Die programma`s kan je altijd allemaal updaten, dit heeft niks met de systeemfirmware uit te staan. Zeg maar alles binnen de HBC mag geupdate worden (HBC zelf ook). Alleen niet een systeem update doen!

Veel plezier.

Captainsparrow, 27-07-2010 09:49 #150
Ik heb bovenstaande methode gevolgd met mijn wii (ver 3.4) maar als ik neogamma start en ik wil spellen mounten via usb van mijn hd, dan ziet hij geen spellen. HD is nogthans geformatteerd met wbfs manager 3.0. Steeds veermeld hij 't volgende: tries mounting left (dan telt hij van 30 sec naar 0) Heb dan geprobeerd om vanaf stap 2 alles te herdoen maar met 't zelfde resultaat. Wat kan ik hieraan doen? ps: bij mijn broer is 't wel gelukt! Reactie infoteur, 27-07-2010
Er zijn vele methoden om dit probleem op te lossen. Als je dezelfde harde schijf bij je broer hebt geprobeerd op de Wii, dan weet je dus dat dit goed zit en hoeft dus niks met de harde schijf te doen.
Dus ligt het ergens aan de Wii, wat ik zou aanraden is een nieuwere versie van de cIOS installeren. Pak bijvoorbeeld cIOS_rev17 (google it) deze kan je gewoon installeren zoals je dat ook in deze handleiding hebt gedaan bij rev13b. (je hoeft alle andere stappen niet te doen) Je kan altijd alles cIOS door/over elkaar installeren.
Het is heel apart maar geen één Wii is hetzelfde, de ene zal perfect werken en alles afspelen met cIOS_rev13b die hier bij meegeleverd is maar een andere doet het weer beter met een ander.
Als je met een harde schijf spellen wilt gaan spelen dan kan je ook speciale USB backup loaders gebruiken op de Wii. Deze hebben vaak ook nog een cover flow, de Wii weet welke game op de harde schijf staat en download zo de juiste cover voor de game.
Het opnieuw volgen van handleidingen heeft niet zoveel zin, je moet gewoon wat spelen met programma`s en/of instellingen.
Good Luck!

Linda, 16-07-2010 15:34 #149
Hoii,
Ik heb een probleem, ik weet niet of ik in de juiste categorie zit, maar ik heb een omgebouwde wii, ik weet niet hoe hij omgebouwd ( is er ook een manier waarop je dat kunt zien?) is want ik heb hem via via gekocht, ik heb een wii back up chanel ( oranje).

Mijn wii versie is 4.1 E als ik hem nu update gaat hij dan naar updsate 4.2 of naar 4.3.

is dat schadelijk voor mijn wii ik wil natuurlijk wel mijn back ups kunnen spelen,
zonder dat mijn update chanel en homebrew chanel weg is.

ik heb namelijk pas een origineel spel gekocht en nu ben ik bang dat ik die gekopieerde spellen niet meer kan spelen als ik het systeem update uitvoer.

heb ik geen keuze en moet ik die update uitvoeren want ik wil wel heel erg graag mijn nieuwe spel ( disney sing it pop hits en barbie en de 3 musketiers) nog wel spelen anders heb ik ze voor niks gekocht en ik wil mijn gekopieeerde spellen nog wel spelen

kan ik mijn wii anders nog een keer laten ombouwen?

ik hoop dat u mij zo snel mogelijk kunt helpen Reactie infoteur, 17-07-2010
Als je update ben je (als je wii gesoftmod is) het afspelen van backups kwijt. Maar als er een midchip in zit kan je nog wel gewoon spelen.
Wat je kan doen is die game er in doen (die vraagt zeker om een update ofniet?) en die update uitvoeren. En vervolgens deze handleiding uitvoeren. En dan kan jij weer je backups spelen.

R. Gerritsen, 05-07-2010 17:02 #148
Bedankt voor deze uitleg. Maar waarom moet "bootmij"worden gekopieerd naar je pc? Verder in de handleiding wordt er niet meer gesproken over dit bestand(en).
Waar staat de term IOS voor? (is ook schitterend… :-) ) Reactie infoteur, 06-07-2010
De bootmii moest bewaard worden voor geval er iets fout zou gaan. Die kan je dus nu wel weer verwijderen. En waar IOS voor staat weet ik niet precies. Het is de type bestand die je mod. Een cIOS is een custom IOS, dit is gewoon een bestand in de Wii files.

Casper, 02-07-2010 08:53 #147
Beste infoteur,
Op het moment is de HBC en gammauloader en gamma 002 fix al geinstalleerd.
Dat had ik gedaan volgens een stappenplan die elders op deze website te vinden is.
link: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/36069-homebrew-channel-installeren-op-wii-met-40e-41e-en-42e.html
Kan het zijn dat dit misschien een oude methode is t.o.v. die van nu?
Het lukt nog steeds niet om spelletjes te laden als ik ze op een dvd heb gebrand.
Het is gebrand op een sony DVD-R op 2.4x Ik krijg nogsteeds error 002. Ik heb ook een ander spel gedownload (tetris (scrubbed)) deze herkent de wii dan weer wel en je ziet het icoontje op de wii channel maar als je het spel vervolgens gaat laden krijg ik een zwart scherm met de tekst dat ik het spel moet ejecten en de wii weer aan en uit moet zetten.
Denkt u dat dit probleem verholpen kan worden door die files volgens uw uitleg eroverheen te installeren?

Ik zag ook ergens een file: neogamma r8. Is dit een nieuwere versie om backup dvd/spellen te launchen?

Graag uw advies,
Mvg, Casper Reactie infoteur, 02-07-2010
Die andere handleiding is niet ouder, maar gewoon anders. (wat omslachtiger), deze handleiding is kort door de bocht met het resultaat dat mensen willen hebben.
Dan even over je Wii, heb je een zwarte Wii dan wil dvd`s afspelen niet echt. Is door Nintendo iets met de hardware gedaan. Dus dan MOET je externe harde schijf gebruiken. En vervang anders je sony dvd`s door verbatim (is betere kwaliteit).

Ik weet niet welke Neogamma je nu gebruikt maar download eens de R8 of de R9 beta (zijn heel veel versies van) en installeer daarnaast een nieuwere cIOS. Rev17 bijvoorbeeld.
Download je van de R8 de final versie dan zit daar een auto. 002 fix in gemod, dus die zou je dan niet meer moeten krijgen.
En als je R8 geïnstalleerd hebt kijk dan eens hier: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=215712 dat is NeoGamma R8 official channel (forwarder) dan kan je een kanaal op je kanalen overzicht plaatsen die direct de R8 afspeelt.
En let op je hebt van R8 een auto. load, hierbij laad ie meteen het spel en krijg je niet eerst het menu met settings!

Dus gewoon even stoeien met wat Neogamma loaders, en de cIOS rev? en dan moet het wel lukken. Je kan altijd van nieuwere versies overstappen naar oudere versies. Succes!

Stommy, 23-06-2010 19:54 #146
Het is me gelukt om de HBC weer aan de gang te krijgen, zodat ik via neogamma weer spellen kan spelen, alleen ik kan nog steeds niet in mijn normale wii omgeving komen omdat hij zegt dat de boot hiervoor mist. Welke zou hij daarmee bedoelen? Reactie infoteur, 24-06-2010
Ik heb hier totaal geen ervaring mee, goed dat je de HBC weer aan de praat hebt gekregen. Ergens mist de Wii dus een bestand om de kanalen te booten.

Stommy, 23-06-2010 16:32 #145
Toen ik vandaag Super Mario Galaxy 2 wou gaan spelen, vroeg mijn wii of ik wou updaten, anders zou ik het spel niet kunnen spelen. Ik klik zonder nadenken op Ja toen ik mij ineens besefte dat je wii daardoor wel eens gebrickt zou kunnen worden, dus ik heb mijn wii uitgezet. Maar wanneer ik hem nu opstart kom ik telkens in de Wad Manager… wat moet ik nu doen om de wii weer werkend te krijgen? Reactie infoteur, 23-06-2010
Ai, het onderbreken van een update is levensgevaarlijk voor een console (ook voor je computer). Dat was nog dommer dan het accepteren van de update. Want wanneer je Wii geupdate is kon je gewoon de Wii gewoon weer opnieuw softmodden.
Wat je nu precies moet doen zou ik niet weten, wat je nog kan proberen is de Wii op de starten en de reset knop ingedrukt te houden, dan zou de Wii moeten resetten.
Anders moet wat googlen en kijken of er meer mensen zijn met die probleem.

Annick, 08-06-2010 22:56 #144
Ik heb alle stappen zorgvuldig nagelopen maar als ik een gebrand spel erin doe dan krijg ik Fout#001: ongeoorloofd onderdeel gevonden! Wat betekend dat? Wat heb ik fout gedaan? Reactie infoteur, 11-06-2010
Dat is een goede, ik heb hier ook een artikel over geschreven zie deze link: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/46021-wii-oplossing-fout-001-ongeoorloofd-onderdeel-gevonden.html

Rrr87, 07-06-2010 23:51 #143
Hallo,

Ik heb een witte wii met firmware 4.2e en serienummer LEH22. Kan ik bovenstaande handleiding gebruiken?

Groet,
RRR87 Reactie infoteur, 11-06-2010
Ja

Dirk, 07-06-2010 12:56 #142
Ik heb een zwarte Wii met 42E en serienummer LEH50… Gaat het hier ook mee lukken met deze handleiding? En ik heb nog een SDkaartje liggen van 1 GB, werkt dat ook? Reactie infoteur, 11-06-2010
Ja moet gaan lukken, als het een andere SD kaart is kan het zijn dat die niet werkt. Koop dan gewoon een nieuwe of leen er even één.

Stan, 02-06-2010 14:43 #141
Bedankt infoteur! Je informatie is erg nuttig voor mij. Het is sowieso mijn bedoeling om met een externe harde schijf te werken want ik wil mijn Wii niet perse updaten om illegaal spelltjes te spelen (hoewel ik best van die mogelijkheid gebruik zal maken) maar meer om van die ellende van al die losse schijfjes af te zijn. Reactie infoteur, 02-06-2010
Good luck!

Matt, 30-05-2010 14:02 #140
Hallo
Ik wil weten of ik het oook kan doen met de zwarte wii Firmware 4.2E Serial Number LEF5006XXXX
Zodat ik hem niet kan bricken lukt dat met deze Handleiding? Reactie infoteur, 30-05-2010
Ja, dat gaat lukken. Lees ook de reacties hier onder mbt de zwarte Wii. Succes!

Stan, 24-05-2010 20:17 #139
Hallo allemaal, Ik heb besloten om ook op deze manier mijn zwarte Wii te softmodden. Maar… als ik of 1 van mijn gezinsleden de Wii software doe updaten, wat dan? Heb ik dan pech gehad… werkt niet meer of is het dan een kwestie van gewoon opnieuw softmodden? Reactie infoteur, 26-05-2010
Je hebt het over een zwarte Wii, deze is volgens mij al voorzien van FW4.2E, dus dat is de meest recente update. Wanneer er een update uitkomt ben je gewoon de homebrew channel kwijt, dus de softmod. Dan kan je weer gewoon de softmod uitvoeren, maar als er een nieuwere versie van de firmwire is kan het zijn dat je bijvoorbeeld deze handleiding niet meer kan gebruiken maar dat je een andere moet gaan gebruiken.
Verder is het bij een zwarte Wii zo dat die geen gekopieerde DVD`s wil afspelen, je kan het wel een proberen maar die gaat als het goed is niet lukken. Hier is de zwarte Wii tegen beschermt. Dus dan moet je met een externe harde schijf gaan werken, wat overigens ook goed en gemakkelijk werkt.
Daarnaast zal de Wii altijd om een bevestiging vragen voor de update, wanneer je niet online bent met de Wii gaat die nooit lukken. Dus zorg er gewoon voor dat ie niet automatisch online staat. En anders moet je de gezin even een voorlichting geven over die updates :)
En let op dat de HomeBrew Channel ook om een update kan vragen, deze krijg je wanneer je de HBC opstart. Deze updates kan je altijd wel uitvoeren, dit heeft niks uit te staan met de firmwire van de Wii zelf. Good Luck.

Frank, 15-05-2010 20:46 #138
Ik heb geen enkele ervaring met WII, maar wil wel graag via HD spellen gaan spelen.
Het serienr van de WII is LEM1080XXXX, kan ik deze softmod ook hierop uitvoeren? Reactie infoteur, 16-05-2010
Alle Wii`s moeten met de handleiding gemod kunnen worden, en als je een zwarte Wii hebt dan kan ie soms geen DVDs lezen, dit komt doordat er wat is veranderd in de driver dat het niet werk. Maar als je via externe harde schijf wilt spelen moet het geen enkel probleem zijn. Gebruik voor het plaatsen van games op de hdd wel een goede tool. Voor meer over de tool lees hieronder even de reacties door.

Maaike, 14-05-2010 16:24 #137
Nog even een toevoeging: ik heb wel neogamma r7 geinstalleerd (heeft wel rev14 nodig, dus die eerst geinstalleerd). Nu pakt hij ook spellen als mario kart en super mario. Bij wii sports resort moet je dan wel eerst wat in de configuratie doen (even gegoogled).

Sander, 13-05-2010 20:41 #136
Hoi,

Ik heb een Wii LEH 1614xxxx met Versie 3.1E. Kan ik volgens de beschreven instructie mijn Wii Softmodden?

Is het mogelijk om weer terug te gaan naar de fabrieksinstellingen ingeval hett softmodden fout gaat?

Ik hoor graag van je,

Sander Reactie infoteur, 14-05-2010
De Softmod zou moeten werken. En je kan een reset doen van je Wii, moet je even ergens tussen je instellingen kijken en als het dan goed is het je alles weer zoals het was. Wat je anders kan doen is de Wii updaten dan is ie ook weer origineel. Nadeel is dan wel dat je FW4.2 krijgt als je het via Nintendo update doet.
Wat je ook zou kunnen doen is de Wii dan eventueel te updaten met een game waar een update in zit, bijvoorbeeld 3.4E ofzo. Succes

Maaike, 13-05-2010 00:11 #135
Ik was er net aan toe om onze wii weg te brengen om om te bouwen maar toch de gok voor de softmod genomen. Ik heb een wii met firmware 4.0e en serienr lef200xxxxxxxx., alles is prma gelukt. Ben nu nog bezig met het downloaden van spellen om deze op de harde schijf te zetten. De wii pakt ze niet allemaal maar sommige downloads zullen ook wel corrupt zijn of bestanden missen, the legend of zelda werkt in ieder geval prima. Mijn externe harde schijf is een Western Digital en ik heb deze ingedeeld in twee partities waarvan 1 geformateerd met WBSF, ook dit werkt goed. De andere partitie kan ik dus nog steeds gebruiken voor de backup van andere bestanden. Reactie infoteur, 14-05-2010
Goed dat het gelukt is, voor het plaatsen van de games op de externe harde schijf heb je ook diverse tools. Als je hieronder wat verder leest heb ik de tool wel eens ergens omschreven. Daarmee kan je gemakkelijk games toevoegen en verwijderen etc.

Wim, 28-04-2010 09:26 #134
Bij mij is alles heel goed verlopen, alles werkt naar behoren. Ik twijfel alleen nog of ik de Backuploader zal instaleren. Nu werkt alles goed dus denk dat ik het zo laat. Reactie infoteur, 29-04-2010
Backuploader als NeoGamma? Deze hoef je niet te installeren maar kan je gewoon meteen launchen, dus hier zal niks mee mis gaan.
Fijn dat het ver allemaal gelukt is!

Jeroen, 11-04-2010 10:14 #133
Goedemorgen,
Bedankt voor de uitleg, inderdaad heb die klepje nu gevonden, en gezien dat er een sd card in kan.
Moet alleen nog ff kijken hoe ik internet erop kan gooien, namelijk geen usb kabel voor internet… zal wel ff moeten shoppen… Is het echt verplicht dat de wii in contact met internet moet staan?
Ik houdt jullie op de hoogte van de vordering.

Mvg
Jeroen Reactie infoteur, 11-04-2010
Hoeft niet, maar is wel gemakkelijk als je de cIOS wilt installeren, anders moet je de te downloaden bestanden zien te downloaden via internet en deze op de SD kaart plaatsen. Wat lastig is en het downloaden van de te downloaden bestanden is niet altijd even gemakkelijk. Daarom moet je wii gewoon met internet verbonden zijn. En als je thuis een router hebt voor draadloos netwerk dan kan je wii daar ook op aangesloten worden. De Wii kan namelijk draadloos!

Jeroen, 09-04-2010 17:49 #132
Goede middag,

Is deze uitleg ook bedoelt voor LEH50**** versies?
Loop me rot te zoeken naar waar ik mijn SD kaart in kan stoppen, maar zie nergens een gaatje in mijn WII ervoor. Boven op de aparaat zitten wel 2 kleppen, 1tje voor de consoles, en de 2e voor de geheugenkaatjes voor de Gamecube, achter op het apparaat 2 slotjes voor usb aansluitingen, meer niet.

Heb al een usb sticky geprobeert (FAT geformat), maar dan kan ie geen SD card vinden, vervolgens heb ik zo'n cardreader op de usb poort aangesloten, met een SD kaart erin. Ook dan krijg ik te lezen, dat ie geen SD kaart kan vinden…

Of ik kijk verkeerd, maar hele apparaat onderzocht. geen andere gleufje (op dvd gleuf na dan. hihihi) te vinden
Heb een zwarte WII…
Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe (of zie)?

Mvg
Jeroen. Reactie infoteur, 10-04-2010
Met deze handleiding moet je die Wii ook wel kunnen softmodden, en de SD slot zit achter het klepje aan de voorkant van de Wii, waar de rode sync knop op zit.
USB gaat niet lukken om te modden, moet met de SD kaart.
En als je bij google gewoon "wii sd slot" intypt dan zijn er genoeg afbeeldingen zoals bij deze: http://www.cnet.com.au/i/g/339272438/sc012.jpg
Succes!

Yoshi, 08-04-2010 21:53 #131
Hallo, het is me gelukt om een fw 3.4E met deze handleiding te softmodden. Geen problemen ondervonden, ik heb wel een vraag: kan ik voor cIOS38_rev13b een nieuwere revisie installeren? Zo ja, welke revisie is aan te raden? Alvast bedankt voor de moeite. Reactie infoteur, 09-04-2010
Als 13b verder alles afspeelt zou ik niet gaan switchen. Maar als je er problemen mee hebt omdat ie bepaalde dvds gewoon niet wil lezen dan moet je gewoon een andere doen. En welke je doet maakt niet zoveel uit, ik zou zegge doe gewoon de nieuwste. En anders een versie er voor.

Edwin, 29-03-2010 17:26 #130
Hallo ik heb een wii LEH 28**** met Fw 4.2 gesoftmod, maar bij het lezen van een backup DvD krijg nu de een DVD read error 1101. na wat rond surfen heb ik het volgende gevonden:
1101: DVD Read Error.
Bad burn/media or incorrect cios. make sure the type of media you?re using is compatible with the Wii and/or your computer?s DVD Burner. Make sure you are using DVD-R discs, seeing as they are most compatible. Also try setting booktype to DVD-ROM. If using Win Vista/7 make sure burning with admin rights. Also this error will persist on newer wiis, meaning that they have the new D2-3 chip which cannot read backups at all. Only option for them is USB loading

Mijn vraag is nu klopt dit en is hier eventueel al een oplossing voor? Reactie infoteur, 30-03-2010
Als eerste heb ik een vraag aan jou, is het je gelukt met deze handleiding om je wii met 4.2E te softmodden?
Over het verhaal, ja wat daar staat klopt. Je moet voor dvds Verbatim DVD-R gebruiken. Daarnaast kan je ook eens een andere cIOS installeren, dit kan je gewoon elke keer veranderen.
En als optie is er dan nog om het via externe harde schijf te spelen. Succes!

Frits, 27-03-2010 18:37 #129
Heb geprobeerd om om wii met serienrLEH262 en voorzien van versie 3.4E te softmodden. Kom helaas niet verder dan stap 8. Ik kan namelijk geen SD slot selecteren om card 2 te installeren. Hoe nu verder? Reactie infoteur, 28-03-2010
Lijkt me heel apart, lees in het programma welke toets je moet gebruiken om te skippen.

Tomaso, 25-03-2010 18:47 #128
Hallo ik heb met succes mijn wii gesoftmod 4,2e nu is mijn vraag, als ik naar de wiishop ga vraagt hij om de update uit te voeren, ik heb volgens mij dus al de laatste update 4.2e kan het kwaad om het nog een keer te laten doen want ik wil graag surfen over het internet op de wii.
M V G
Tomaso Reactie infoteur, 26-03-2010
Die browser die moet je dan kopen met Wii points (500 als ik me niet vergis). Maar als je de meest recente versie al hebt 4.2E dan is die update iets anders volgens mij. Maar google even want je moet volgens mij die internet kanaal ook wel via de HBC kunnen installeren.

Masmos, 22-03-2010 13:10 #127
Vraagjes…
1 waar heb ik, in deze ombouw, de wifi internet verbinding voor nodig?
2 Als de Wii 'gebricked' is, kan je de Wii dan zelf 'unbricken'?
3 Ik heb draadloos Wifi van UPC en de wii staat 2 meter van de router. Toch ziet hij geen draadloos netwerk. Internet werkt op mn laptop (draadloos) en de Wii ziet wel de buurman… Komt dat echt alleen maar omdat t een G router is, of is hier iets aan te doen?

Verder bedankt voor het delen van al je kennis met de rest van de wereld! Reactie infoteur, 22-03-2010
Antwoord:
1. Om cIOS38_rev13b-Installer te installeren, je kan dit ook offline doen maar dan heb je de bestanden nodig die je moet downloaden (google it).
2. Er zijn verschillende soorten brick, soms kan je het zelf oplossen. Maar lees de reacties hieronder, niemand hier nog heeft een brick gekregen door deze handleiding.
3. G- router moet volgens mij geen probleem zijn. Hoe is jou router beveiligd? Want het kan zijn dat de Wii die encryptie niet kan lezen. Over wat de Wii wel en niet ondersteunt moet je de website van Nintendo even raadplegen, daar staat het allemaal wel op.

Probeer `m anders bij iemand anders thuis te modden via het draadloos netwerk.

Michelle, 16-03-2010 12:49 #126
Nee ik heb een Micro SD kaart van 2 GB. en wat bedoelt u met gelocked? Ik zal het eens proberen met een andere SD kaart maar moet het echt 1 van 2 GB zijn? want ik heb er 1 in mijn camera en die is maar 1 GB. Reactie infoteur, 16-03-2010
Nou met gelocked bedoel ik gewoon op slot, er zit een schakelaar op een SD kaart. Maar als je er data op kunt krijgen dan is ie niet locked.
Verder kan je alle formaten tot 2 GB er in doen, oude SD kaarten kunnen soms wel eens een probleem opleveren deze worden niet altijd even goed gelezen.
Verder zou het gewoon moeten werken, vooral op 3.4E. Succes!

Michelle, 14-03-2010 15:43 #125
Hey, ik zit met een vraag.
ik heb de hele uitleg uitgeprint en wel, en wat ik moest downloaden ook maar ik zit nog steeds vast in stap 2.
ik zag hieronder ergens bij mhilberd (als ik het goed typ) een reactie wat ik allemaal moest doen, hij zat immers ook vast in die stap.
nou ben ik naar die site geweest en heb ik dat formatter gedownload, en heeft hij zijn ding gedaan, hij is zeker wel een half uur bezig geweest.
toen heb ik weer de inhoud van de eerste map erop gezet maar nog steeds komt er telkens een vraag teken te staan en kan hij het niet vinden. zelf hebben we een 3.4E zag ik, dus dan moet het toch lukken? of niet?
ik hoop wat te horen. Reactie infoteur, 15-03-2010
Klikt misschien een beetje dom maar heb je een SD kaart van => 4 GB? Want FW3.4E ondersteunt namelijk geen SDHC dus kun je er max. een 2 GB SD kaart in doen. En jij schrijft dat het formatteren wel een half uur duurde dus gok ik daar op.
Kan het anders zijn dat de SD gelocked is? En anders een andere SD kaart proberen (merk) even lenen van iemand ofzo, misschien heb je er wel 1 in de camera zitten… Succes

Dennis, 14-03-2010 12:06 #124
Die zit er dus wel op de 4.2 Reactie infoteur, 15-03-2010
Dan moet je een andere handleiding volgen, die voor 4.2 bedoelt is. De handleiding zal niet zo eenvoudig zijn als deze, maar andere optie is er niet.

Dennis, 13-03-2010 13:18 #123
Hoi mijn wii heeft de serinummers LEF 501 kan ik hem dan volgens de handleiding van hier boven softmodden Reactie infoteur, 14-03-2010
Zolang er maar geen FW4.2 op zit moet het mogelijk zijn.

Simmiej, 07-03-2010 01:25 #122
Hallo,

Ik heb een vraagje ik heb een zwarte wii met de versie 4.1e kan ik dan wel een backup loader erop zetten of niet?

Ik wacht uw reactie af. Reactie infoteur, 08-03-2010
Ja je kan er alle backuploaders opzetten, alleen wil de zwarte Wii niet altijd DVD`s lezen via de backup loader. Een externe harde schijf kan je beter gebruiken.

Kridje, 02-03-2010 10:10 #121
Hoe kom ik te weten welke firmware ik op mijn wii heb? Ik heb er laatst één gekocht, met serial beginnend LEH2703… Ik heb op internet ook een nederlandse versie softmod 4.2 gezien, zou deze daar dan op moeten? Ook met dezelfde indeling als 3 x SD mapjes en wbfs loader. Of zal ik gewoon jouw handleiding volgen? Hoor het graag van je! Reactie infoteur, 02-03-2010
Hier en dan de tweede link: http://www.lmgtfy.com/?q=techsick+how+to+find+wii+fw Daar laten ze in een filmpje zien waar je de FW kunt achterhalen.
En als je FW dan 4.2 is dan werkt deze handleiding niet, maar als het niet 4.2 is dan raad ik aan deze handleiding te gebruiken, het is een duidelijk eenvoudige overzichtelijke en korte handleiding, de handleiding voor 4.2 is veel ingewikkelder dan deze, en je moet veel meer handelingen doen. Maar als je 4.2 hebt dan ontkom je niet aan die andere handleiding want dat kan maar op 1 methode. Succes er mee.

Monique, 01-03-2010 20:02 #120
Hallo ik heb een lem103 4.1 ik heb een probleem ik heb me kaart geformatteerd het eerst mapje er op zet ik krijg in het begin load boot elf ja gedrukt en daarna zwart beeld krijg ik niks meer wat in het mapje zit is private en boot elf mis ik dan nog iets en kan deze versie ook backups draaien alvast bedankt voor u antwoord plz help. Reactie infoteur, 02-03-2010
Na even wachten 10 sec. gebeurt er ook niks? Het zou moeten werken, en ja je kan hier backups mee afspelen.

Aldwin, 27-02-2010 22:27 #119
Volgens mij heb ik de installatie goed doorlopen. Zelfs de 001 foutmelding weggekregen door cIOS38_rev13b te vervangen door cIOS 249 rev14. Alleen als ik nu de nieuwe super mario wil starten vanaf DVD zie ik heel even een groen scherm waarna vervolgens het normale WII menu weer opstart. Werkt dit gewoon niet met dit spel?

en hoe werkt het als ik via usbstick of externe harde schijf wil spelen? moet ik dan alleen het iso bestand rechtstreeks naar de stick / schijf kopieren of moet dit in een bepaalde map staan? Reactie infoteur, 28-02-2010
New super mario bros gaat niet zo werken op DVD, deze game heeft een nieuwe soort beveiliging waarbij je een fix nodig hebt. Je kan wel gewoon via USB spelen. maar google maar naar NSMB afspelen vanaf externe harde schijf. Dan moet het wel goed komen.

Jordi, 24-02-2010 14:28 #118
Ik heb het vai de site geporbeeerd maar de pop met load boot elf kom maar niet ik heb alles geprobeerd heeft iemand nog tips
? plz help Reactie infoteur, 24-02-2010
Heb je de reacties hieronder gelezen?
- Goed geformatteerd?
- Niet de SD logo gebruikt in het menu?
- Formaat SD kaart?

Lees even de reacties hieronder wellicht staat jou antwoord hier tussen.

Rik van der Linde, 23-02-2010 20:42 #117
Ik heb het ook geprobeert via deze site maar het wil me maar niet lukken als ik het eerste pakkje op de sd kaart zet en hem in de wii doe en dan via de handleiding naar de sd kaart ga dan krijg ik maar geen schermpe met "load boot elf"
mischien kan het eraan liggen dat ik het al eerder erop heb gezet via een andere site maar dat werkte niet. ik heb er daarna alles weer afgehaald. dan moet ik volgens mij de wii resetten maar ik heb er animalcrossing op staan en die save file kan ik niet kopiëren naar de sd kaart. is er geen andere optie?
plz help mij:-( Reactie infoteur, 24-02-2010
Heb je de HomeBrew Channel al op de Wii staan? Zoja dan is het niet nodig om eerste stappen te doen, want deze installeren de HBC. En wat gaat er precies fout? Want de popup met load boot.elf krijg je er wel voor, als je dit accepteert gaat ie toch gewoon zijn gang? Het kan zijn dat je voor een aantal seconden een zwart scherm krijgt maar dan moet je gewoon even wachten.
De savegame zou je zo van de Wii af moeten kunnen kopieren naar de SD kaart, maar waar is dat voor nodig? Want je hoeft de Wii niet te resetten lijkt mij toch?

Dick, 23-02-2010 18:20 #116
Ik speel met veel plezier met de Wii die via deze handleiding is voorzien van een softmod, maar nu heeft mijn dochter een balanceboard voor haar verjaardag gekregen, maar nu synct deze niet met de Wii. Wat kan ik hier aan doen? Reactie infoteur, 24-02-2010
Dat de board niet wil connecten met de Wii heeft verder niks met de softmod uit te staan. Het enige wat ik je kan geven is het volgende: http://www.lmgtfy.com/?q=sync+wii+balance+board

Jeffah, 22-02-2010 21:12 #115
Hallo ik heb mijn wii gister avond gesoft modd! :D
super! hij doet het!:)
maar nu een vraag ik kan hem gelijk updaten?
heb je miss hier ook nog een tutorial voor?
en heb je er ook nog een voor een HDD er op aan te sluiten!?
zit beetje op google te kijken maar ik ben bang dat ik me wii brick omdat het met andere programma's wordt gedaan etc etc etc.!

mvg Jeffah! Reactie infoteur, 23-02-2010
Super dat het gelukt is, altijd goed om te horen. Heel belangrijk is dat je de Wii NIET update, je kan wel een updates van de HBC accepteren en installeren maar niet van de Wii zelf. Dan zal de softmod verwijderd worden, geen slimme keuze, gewoon zo laten zoals het is.

En wil je de HDD aan de Wii koppelen? Dan kan je daarvoor ook gewoon Neo Gamma gebruiken om het af te spelen, gebruik voor de juiste tool de tool die hieronder wordt omschreven.

Mtv, 18-02-2010 07:53 #114
Heb een nieuwe zwarte wii maar krijg nu alleen zwart beelt als ik uloader of neo gamma wil opstarten. is daar een oplossing voor.kan ook niks meer instaleren via sd. groetjes mtv. Reactie infoteur, 18-02-2010
Er zijn geen foutmeldingen/errors voorgekomen tijden de installatie? Anders vanaf SD 2 even opnieuw installeren.

Mona, 15-02-2010 21:54 #113
Ben echt een nul met dit soort dingen, maar dankzij de beschrijving is het me gelukt:-):-)
Ben super trots dat ik als mama dit ook kan voor mijn kinderen. Reactie infoteur, 16-02-2010
Super, veel plezier er mee!

Interactief, 15-02-2010 11:05 #112
Hallo,

ik lees hier dat je met behulp van neogamma dan backups af kan spelen,
moet die sd kaart er dan altijd in om backups te kunnen spelen?

Alvast bedankt Reactie infoteur, 15-02-2010
Voor NeoGamma moet je de SD kaart in de Wii houden, want NeoGamma wordt vanaf daar afgelezen!

Guan, 14-02-2010 13:47 #111
Hoi, ik heb net de hele pagina doorgelezen en had gelezen dat het verstandiger is om cIOS rev 14 en NeoGamma R7 of R8 te gebruiken, aangezien die meer up to date zijn. Ik heb nu die versies gedownload, kan ik nu gewoon de oudere versies van de SD kaart halen en die vervangen door de nieuwere versies?

Ik had ook nog een vraagje over het zetten van spellen op een externe harde schijf, heb ik hier speciale programma's voor nodig, of kan ik gewoon het.iso bestand op een externe harde schijf zetten? Bedankt alvast voor de reactie! Reactie infoteur, 14-02-2010
Als eerst even over de externe harde schijf, lees hieronder mijn reactie op Zatilla! Daar staat een tool met link beschreven.

Over NeoGamma, je kan de oudere versie er af halen. Maar je kan ook gewoon deze naast de oudere versie zetten. Dan krijg je in je HomeBrew Channel 2 versies te zien, maar dat is helemaal aan jezelf. Maar het is wel mogelijk.

John, 13-02-2010 19:43 #110
Hoi. ik ben vandaag bezig geweest om de wii omte softmodde maar na enkele keren te falen ben ik verder gaan kijken op internet wat schets mij verbazing dat de serie die ik heb niet [moeilijk te mode is ] ik heb er 4.2. opstaan maar met deze soft gaat het niet lukkken. kan iemand mij helpen? gr. john Reactie infoteur, 14-02-2010
Deze softmod is voor alle versie niet ouder dan 4.1 dus 4.2 gaat er inderdaad niet mee lukken.
Google naar softmod 4.2 en er zullen wel genoeg opties voor jou komen. Alleen zijn die handleidingen niet zo eenvoudig en snel als deze, maar het is niet anders.

Danny, 13-02-2010 16:34 #109
Instructies gevolgd en het werkt perfect. Mijn FW was 3.4E en serienummer LEH232.
Ik heb al een spel geprobeerd op een Maxell +R, als booktype -R gebrand en dat werkt ook. Heb wel al een box Verbatim -R en een component kabel besteld zodat de beeldkwaliteit wat hoger is op mijn HDTV. Reactie infoteur, 13-02-2010
Slimme keuze, met die componentkabel zie je wel verschil.

Remko, 12-02-2010 10:28 #108
Ik heb mijn wii gesofdmod (4.2E) zonder problemen. Als ik mijn ext HD aansluit en een spel wil starten via USB loader GX krijg ik een paar seconde een zwart scherm en vervolgens het wii start menu. Spellen die ik installeer op mijn hd vanaf een dvd spelen wel gewoon af. Kan iemand mij helpen? vast bedankt. Reactie infoteur, 12-02-2010
Misschien een andere programma gebruiken voor het afspelen vanaf de harde schijf? En je hebt de externe harde schijf goed geformatteerd, lees meer hierover de reacties hieronder.

En even een vraag, heb jij met deze handleiding je Wii met FW 4.2 gemod? Weet je 100% zeker dat het FW4.2 is en niet toevallig 4.1?

Martin, 11-02-2010 21:00 #107
Hallo

werkt prima op mijn zwarte wii 4.1E

bedankt!

groet Martin Reactie infoteur, 12-02-2010
Super!

Thirza, 10-02-2010 13:21 #106
Ik heb 1,5 jaar geleden mij wii gesofdmod maar de nieuwste spellen doet hij niet meer moet ik de wii eerst uploaden en dan alles opnieuw installeren of kan SD Card 1, SD Card 2 en SD Card 3 gewoon over alles heen zetten.
alvast bedankt voor een antwoordt. Reactie infoteur, 10-02-2010
Je hebt de homebrew channel er dan al op neem ik aan? Wat je dan eens moet proberen is een nieuwe cIOS te installeren -stap 10/11- en gebruik eens een nieuwere backup loader zoals de NeoGamma R7 of R8 Beta.

De Wii helemaal opnieuw softmodden zal heeft niet zoveel zin. En bepaalde games zoals New Super Mario Bros gaat niet werken met een softmod via een DVD, hiervoor zul je het op een externe harde schijf moeten zetten o.i.d., verder daarover kan je beter even googlen.

John, 09-02-2010 09:44 #105
Hallo

mijn wii begint met leh 200 en FW 4.1 kan ik softmodden met deze handleiding? Reactie infoteur, 09-02-2010
Ja

Crista, 07-02-2010 19:51 #104
Hallo.

Mijn wii begint met LEH 275 kan ik die op deze manier softmodden?

Hoop op reactie groeten crista Reactie infoteur, 07-02-2010
Zijn meer mensen met een LEH275 die er om gevraagd hebben. Deze Wii zou je gewoon met deze handleiding moeten kunnen softmodden zolang je er maar niet FW4.2 op hebt staan. (FW=FirmWire)

Marco, 03-02-2010 18:24 #103
Hoi, na een paar dagen twijfelen (krijg natuurlijk foutmeldingen ofzo) toch deze handleding gevolgd, en? he werkt super. kon alleen met de neogamma en div. usb-loaders niet alle spellen spelen. ik heb hiervoor cIOS rev. 14 geinstalleerd omdat ik gelezen had dat je deze altijd kunt installeren (ook oude weer over nieuwe heen). nu werken al mijn games op de harddisk.
thnx a lot! Reactie infoteur, 04-02-2010
Super, en het klopt over die cIOS, oude kan je over de nieuwe installeren en de nieuwe over de oude het kan allemaal.

Dick, 03-02-2010 09:26 #102
Hoi, bedankt voor je superuitleg en je reacties als ik wat had fout gedaan. Het werkt tot nu toe prima. Ik heb mijn vierde spel reeds gedownload en ze doen het allemaal. Soms krijg ik wel eens een timeout te zien, maar dan probeer ik het opnieuw en dan pakt hij wel vaak. Alleen het programma Neogamma, daarvoor moet ik de SD-Kaart in de Wii laten zitten, deze wil namelijk niet verder installeren klopt dit? Ik heb er verder geen last van en het werkt zo goed, maar ik vroeg het me zo af. Nogmaals bedankt. Reactie infoteur, 04-02-2010
NeoGamma hoef je niet te installeren, deze speel je direct vanaf je SD kaart.

Remco, 02-02-2010 16:48 #101
Ik heb een wii serienummer LEH23245442 kan ik hem hiermee softmodden? en als ik hem update via de originele regels doet hij dan niet automatisch 4.2?

Bedankt voor een antwoord
Gr Remco Reactie infoteur, 02-02-2010
Ja zou moeten kunnen, en ja als je via originele update doet krijg je FW 4.2, wanneer je dat hebt kan je deze handleiding niet meer volgen.

Barremans (infoteur), 30-01-2010 09:40 #100
Sorry voor de dubbelle post, ik heb FW4.2E (gevonden bedankt ddarvoor); dus ter bevestiging kan ik mij black wii LEH508. softmodden met deze (want anders heb ik veel miserie met mijn kids)

bedankt voor een andwoordt
MVG barre Reactie infoteur, 30-01-2010
4.2 gaat nu lukken met deze handleiding. Daarvoor moet je een andere (helaas ingewikkelder) handleiding gebruiken. Google even en je hebt het zo gevonden.

Barremans (infoteur), 28-01-2010 19:02 #99
Ik heb een black edition gekocht met serie nummer ; LEH50857889, model RVL-001 en nu mijn vraag
kan hij met deze handleiding gesoftmod?en waar vind ik welk firmware versie ik heb,
grtz from barre Reactie infoteur, 29-01-2010
De firmware kan je zien daar l inks onder op de Wii knop te drukken, dan kom je in de opties terrecht. Daar klik je dan op de rechter blok. Dan staat rechtsboven je firmware.
En ja je zou je Wii met deze handleiding moeten kunnen modden. Maar het afspelen van gekopieërde DVD`s gaat waarschijnlijk niet luklken, hier heeft Nintendo hardware matig iets aan veranderd. Maar de externe harde schijf warkt echter perfect!

Johannes, 27-01-2010 19:43 #98
Ik heb vandaag mijn Wii gesoftmod, versie LEM.
Nu wilde ik een backup van een dvd afspelen maar krijg ik dvd read error 972.
Ik moest IOS 249 Volgens de handleiding installeren. Wat is er nu fout? Reactie infoteur, 28-01-2010
IOS249 installeren? Nee die moest je selecteren, of bedoel je een andere handleiding? Heb je ook een externe harde schijf, probeer die eens aan te sluiten, gebruik daarvoor de ncWBFSTool. Anders moet je even googlen naar de error want ik ken die ook niet allemaal uit mijn hoofd.

Chun, 27-01-2010 14:21 #97
Hoi,

heb geprobeert met mijn wii LEF200XXXXX versie 4.1 alleen mijn remote valt uit als ik IOS35 wil selecteren.wie kan helpen? dank u Reactie infoteur, 27-01-2010
Heb je deze handleiding wel goed gelezen? IOS35 hoeft helemaal niet geselecteerd te worden, je moet IOS249 gebruiken. Lees voortaan eerst even goed, doe je dit niet dan is de kans groot dat je je Wii bricked!

A. Weerenbeck, 27-01-2010 13:41 #96
Hallo ik heb mij Wii software matig omgebouwd en het werkt goed met de meeste spellen alleen sing it werkt niet bij beschrijving hoe het spel te spellen op de wii staat Let op het spel doet het alleen maar met softmod.

er zijn 2 manieren om het spel werkend te krijgen.

1: Copieer via een wbsf manager het spel naar de hardeschijf van de wii.
2: gebruik een loader (bv.) Neogamma R7

Als je een loader gebruikt zoals neogamma start die dan eerst op voordat je de dvd in de wii doet.
Zorg er ook voor dat je cios rev14 hebt geinstalleerd.

weet niet wat ik dan precie moet doen.

Met vriendelijke groet Aweerenbeck Reactie infoteur, 27-01-2010
1. De WESF manager houd in dat je `m via externe harde schijf op je Wii gaat afspelen. Gebruik je geen externe harde schijf dan heb je niks aan die optie. (of je moet `m gaan gebruiken, dan raad ik je aan even hieronder de reacties te lezen)

2. Neogamma kan je gewoon gebruiken zoals hier ook in de handleiding gedaan wordt. Nieuwere versies kan je gewoon op de SD kaart plaatsen. (lees wel hoe het moet) En een cIOS kan je ook gewoon installeren, rev14 kan je wel downloaden vanaf het internet en net zo installeren als omschreven staat bij deze handleiding.

Rdeno1 (infoteur), 26-01-2010 11:36 #95
Hi y'all,

ik ben al even bezig met het softmodden van m'n wii maar het enige wat ik voor mekaar krijg is dat zowel de games op externe harde schijf als gebrande dvd's resulteren in een zwart scherm en een wii die niet meer lijkt te reageren. De originele games werken wel. Ik heb nochtans alle nodige software geïnstalleerd en met de identieke installaties op de wii van een vriend lukt dat wel allemaal. Enig idee aan wat dit kan liggen? Ik word er stilaan gek van ;-) Reactie infoteur, 26-01-2010
Dat ligt `m aan jou Wii, elke Wii is zowat uniek te noemen. Google eens wat verder naar jou serie Wii, misschien vind je dan een oplossing. Wat je natuurlijk ook kan doen is een nieuwere cIOS installeren, of juist een oudere. Of gebruik een andere NeoGamma voor het afspelen van je back-ups. Voor de externe harde schijf zijn nog alternatieve programma`s voor de homebrew channel, misschien doet één van die het wel?!

Dick, 25-01-2010 19:28 #94
Hoi, ik heb nu je reactie gelezen en ben het toch weer met deze handleiding aan het proberen, maar ik kopieer de inhoud van de SD Card 1 naar de Sandisk Ultra II 2 GB kaart en volg de stappen zoals beschreven, maar er komt bij mij geen popup. Wat doe ik fout? Ik heb alleen het programma boot.elf erop gezet of samen met content.bin, maar dit helpt alletwee niet en ook de kaart is niet gelocked. Dit heb ik ook al geprobeerd. Het enige wat bij mij in het scherm verschijnt is 7530 blokken vrij. Reactie infoteur, 26-01-2010
Je moet er voor zorgen dat je SD kaart goed is geformatteerd en als FAT. Google "sd formatter", en klik op de bovenste link en download deze tool. En zet in dat programma de volgende instellen zoals ik ze hier heb staan.
SD Formatter Options:
Full Erase: On
Format Size: Off

Dit is zeer belangrijk anders leest de Wii de SD kaart ook niet.

Dick van Berkum, 25-01-2010 10:37 #93
Hoi, Ik heb je handleiding uitgeprint en ik wil nu beginnen met stap 1, maar nu blijkt dat ik serienummer LEH2750… heb, en dan werkt het dus waarschijnlijk niet op deze manier. Heb je ook een handleiding voor dit serienummer? Ik heb overigens een wiite Wii, maar deze kan toch wel gewoon dvd's met gekopieerde spellen spelen? Reactie infoteur, 25-01-2010
Lees de reacties hieronder, er zijn veel mensen die succesvol de LEH modden. En als het goed is speelt jou Wii gewoon de DVD`s af.

Dionysios, 24-01-2010 12:26 #92
Hallo, ik heb een zwarte Wii met serie nr LEH5037 gesoftmod. via de de aangelsoten harde schijf werken de backups, echter niet via de dvdspeler, krijg dan de error 1101, dezelfde dvd's werken wel op een witte Wii.
dvd's zijn verbatim op max 2 gebrand. werkt de dvd op een zwarte wii via neogamma niet of doe ik iets fout? Reactie infoteur, 25-01-2010
Kan kloppen dat de zwarte Wii niet de DVD`s leest. Nintendo heeft wat met de hardware gedaan dus is het alleen maar mogelijk om via externe harde schijf games af te spelen.

Mii, 21-01-2010 19:20 #91
Ik heb alles geinstalleerd, geen errors, maar nu wil ik de USB loader gebruiken voor mn externe HD en gebeurd er niets. De HD wordt niet gevonden.

Enig idee waar dit aan kan liggen? Reactie infoteur, 22-01-2010
Het zal wel werken, ik denk dat je je er niet echt goed in verdiept hebt over hoe de USB loader werkt. Heb je de reacties hieronder ook nog gelezen? (gezocht op WBDS?) Bekijk deze weblink eens: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=178296 daar wordt de ncWBFSTool omschreven, over hoe je `m moet gebruiken enzo. Heb de Tool zelf ook wel eens gebruikt, werkt echt ideaal.
Neem de moeite eens even om de reacties hieronder te lezen, wellicht zal het juiste antwoord er wel tussen staan.

Mienmuts, 19-01-2010 16:02 #90
Hallo ik heb mijn wii gesoftmod en alles werkt, alleen kan ik wii fit plus niet afspelen dan geeft hij foutmelding #001 aan.
ik heb neogamma R8 BETA geload en nu geeft hij aan dat cIOS has revision 13, Neogamma was written bij revision 14 and up, if you get compatibility problems, update the cIOS! nou is mijn vraag hoe doe ik dit zonder mijn wii te bricken? Reactie infoteur, 19-01-2010
Een cIOS kan je altijd installeren, maakt niet uit welke versie. Je kan van een oudere versie naar een nieuwere maar ook andersom.
Het is net als bij stap 10 en 11, alleen moet je dan even een andere cIOS downloaden en op de SD kaart plaatsen. Lees ook mijn ander artikel: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/46021-wii-oplossing-fout-001-ongeoorloofd-onderdeel-gevonden.html
Dit gaat over het oplossen van de 001 fout. Per Wii is het verschillend welke cIOS goed werkt. Op de ene Wii werkt cIOS14 perfect en speelt dus alles af terwijl het bij een ander helemaal niet werkt.

Ilona, 19-01-2010 09:22 #89
Hallo ik heb een zwarte wii LEF 50020753 kan ik deze ombouwen volgens bovenstaande methode? Reactie infoteur, 19-01-2010
Zou moeten kunnen ja. Uit een eerdere reactie lees je dat er wel al iemand is geweest waarbij het gelukt is de zwarte Wii te softmodden.

Roger, 18-01-2010 20:32 #88
Hallo ik heb een WII LEF20102643 FW 4.1 maar ik heb de WII geupdate en nu heb ik FW 4.2. Kan ik deze handleiding gebruiken of moet ik iets anders doen?
Suggesties. Reactie infoteur, 19-01-2010
Voor FW 4.2 moet je verder zoeken, want je loopt als het goed is bij deze dan al bij de eerste stap vast. Je kan het wel proberen maar geloof dat het helemaal niet werkt, omdat ie het niet leest.

Dick, 18-01-2010 09:51 #87
Ik moet nog beginnen aan het ombouwen van de Wii, maar kan ik ook een bedrade internetaansluiting gebruiken? Ik heb namelijk één desktop PC in huis staan en anders moet ik nog een router en een Wifi dongel aanschaffen voor de Wii, dan kan ik hem namelijk net zo goed om laten bouwen, dan ben ik dat geld ook kwijt. :-) Reactie infoteur, 18-01-2010
Kan, maar dan heb je volgens mij ook weer een apart ding nodig zodat je de ethernet er in kan doen. Want een ethernet poort zit er niet op!? Misschien dat je het even bij een buur mag doen of wat een vriend? Maar zolang ie verbonden is met internet kan het altijd!

Je kan ook een offline methode doen, alleen hiervoor moet je dan de nodig bestanden zelf eerst downloaden via de computer, . Daarvoor zou je dan even moeten googlen hier kan ik je niet verder mee helpen!

Marcel, 17-01-2010 12:20 #86
Handleiding gevolgd en gaat als de brandweer.
ik had geen DVD-R schijfjes dus gewoon om te proberen een DVD+R gebrand, en booktype op DVD-R gezet, en geen probleem, de spellen worden gewoon geladen.
dank voor de duidelijke handleiding.
ik heb alleen problemen met medal of honour heroes 2, kan dat eventueel aan de loader versie liggen?(meest waarschijnlijk lijkt me een slechte download, maar ik vraag het toch maar even) Reactie infoteur, 18-01-2010
Misschien dat je wat moet spelen met de config. settings. Maar voor de kwal iteit raad ik toch aan om de verbatim-R te kopen. Veel succes verder met spelen!

Dennis, 16-01-2010 09:40 #85
Vraagje, houd stap 5 in dat als er iets mis gaat of de wii brickt dat het hier weer mee te fixen is?
Ik heb een wii met serienummer LEH237971524 lukt deze softmod ook met deze wii?
Heb namelijk al een gebrickte wii gehad die niet meer te repareren was dus ben er een beetje bang voor!
Niet door dit maar door een ftd post en ik had het kunnen weten door de post goed door te lezen.
Alvast hartelijk dank voor de antwoorden. Reactie infoteur, 16-01-2010
De stap houd niet in dat wanneer je Wii gebricked je `m daar weer mee kan fixen. Dat is voor een andere fout in de bootme.
Met jou serie nummer zou je hier de Wii met moeten kunnen softmodden, zoals hieronder ook wel te lezen is van andere LEH gebruikers. Het is inderdaad dan een beetje eng als je al eerder een bricked Wii hebt gehad. Maar ik heb met deze handleiding (volgens de stappen) nog nooit gehoord dat iemand een brick heeft gekregen!

Cactusmel, 16-01-2010 00:32 #84
Heb de sd kaart al meerdere malen geformateerd, ga via optie>geheugenbeheer>kanalen>sdkaart
de kaart is niet op slot… krijg het al gekende vraagteken :-(

mss toch nog enige raad Reactie infoteur, 16-01-2010
Lastig, heb je toevallig een oudere FW versie van 4.0? (4.1) en een SD kaart groter dan 2GB? (4GB is SDHC, en wordt niet ondersteunt door de oudere FW!

Dorlando, 15-01-2010 10:29 #83
Ik heb net mijn WII gesoft naar 4.1 en krijgt bij sport resort de vogende bekende #001 probleem.

Welke stappen moet ik nu doen?
voorbeeld 1.
1. Run NeoGamma For First Time But Do Nothing With It.
2. Put Your SD Card Into Your Computer.
3. You Should Find A New Folder Called: NeoGamma
4. Download RZTE.dol (Not RZTP.dol)
5. Place The dol File In The NeoGamma Folder In The Root Of Your SD Card. (Dont Get Confused With The apps folder neogamma folder)
6. Run NeoGamma And Configure These Options (Obviously Config Options)
Anti 002 Fix: On
Alternative Dol: SD
7. Run The Game From DVD And You've Got To Watch The Videos.
8. When You Finished Watching All Videos Press A. You Should End Up Back On The Wii Menu
9. Run NeoGamma And Turn Alternative Dol To No And Keep Others The Same.
10. Run The Game And Enjoy.
voorbeeld 2.

Nieuwe Rev 15 downloaden voor 349?

Alvast bedankt

Dorlando Reactie infoteur, 15-01-2010
Lees voor de 001 fout dit artikel: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/46021-wii-oplossing-fout-001-ongeoorloofd-onderdeel-gevonden.html

Maar bij sport resort moet je ook wat met de config. settings spelen!

Betina (infoteur), 11-01-2010 15:32 #82
HELP!

al uren aan het piloten maar de wii wil de software niet installeren. Ik heb al verschillende sd kaartjes geprobeerd maar ik krijg alleen een vraagteken.
Wie kan mij helpen? Reactie infoteur, 11-01-2010
Je opent de SD wel via Optie > Data Beheer > Kanalen > SD kaart want op de SD knop in het menu klikken wil niet. Dan leest ie de inhoud niet.
SD kaart staat niet op slot o.i.d., let daar ook even op.

Kwassie, 08-01-2010 15:39 #81
Pfff ik krijg het al in het begin niet voor elkaar.
Heb keurig gedownload zoals hierboven beschreven, maar wanneer ik SD1 op de kaart zet kan de wii niets vinden.

Wat doe ik fout?

grz
kwassie:-( Reactie infoteur, 08-01-2010
Lees hieronder voor eventuele oplossingen, gebruik niet de SD knop in het Wii menu bijvoorbeeld? SD goed geformatteerd, en kan de Wii de SD wel lezen. Denk dat het antwoord hieronder wel te vinden is, .

Rene, 08-01-2010 15:35 #80
Heb net verbatim gehaald en gebrand, nu ook de melding time out…
via de hardeschijf lukte het ook niet dan gebeurt er helemaal niets.
gaan het nog een keer proberen… Reactie infoteur, 08-01-2010
Heel apart, probeer nog eens een andere cIOS te installeren. Doe eens een oudere rev14 ofzo, en gebruikt dan NeoGamma R7 misschien dat dit wel werkt.
Ik denk dat je hier even mee moet spelen totdat je de juiste settings hebt voor jou Wii, elke Wii is eigenlijk weer bijna uniek.

Rene, 08-01-2010 10:06 #79
Goedemorgen.
ben gister er mee bezig geweest, ik heb de wii met serie LEF200… firmware versie 4.1e.
ik heb bovenstaande versie neogamma er opgezet maar kreeg dan als ik de dvd er in deed een dvd read errror 972,heb het het over schreven met neogamma r8beta met rev16…
nu krijg ik als ik de dvd erin doe neogamma opstart dan na een poosje de melding timeout?
dvd zijn -r van maxel gebrand met imgburn en nero…
helaas werkt het nogniet niet, hoop dat ik er met jullie hulp uit ga komen…
bedankt Reactie infoteur, 08-01-2010
Je moet Verbatim -R gebruiken! Dus het zou kunnen dat het ie `t niet pakt omdat je maxel dvds gebruikt.
Probeer anders eens via een externe harde schijf.

Gio, 06-01-2010 11:07 #78
Gisteren even zitten doen en het werkt helemaal super in brand nu alles gewoon op een dvd en spelen maar,
mijn vriendin was er super blij mee.

dank je wel. Reactie infoteur, 06-01-2010
Haha de dame ook weer blij, kan jij ondertussen even naar de kroeg :) Veel plezier er mee.

Frannie, 06-01-2010 07:58 #77
Goedemorgen las dat er ook een zwarte wii gemod is echter kom ik op andere sites tegen dat de zwarte geen beckups speelt nmaar dat dat alleen via een externe schijf moet ivm een nieuw moederbord dat er in zit. Iemand ervaring? ook heb ik een draadloze externe schijf gaat dit dan ook werken zoja hoe? En zo nee kan ik de wii dan na het modden testen met een geheugenkaart? Alvast heel veel dank.
Grtz Reactie infoteur, 06-01-2010
Ik had ook al eens gelezen dat dat inderdaad niet mogelijk was met een zwarte wii. Je kan met NeoGamma ook games via SD kaart spelen voor zover ik weet. Draadloos externe harde schijf zal denk ik niet lekker werken, geen niet vloeiend lopen. Kan beter gewoon via de USB poort doen.

Dirk, 05-01-2010 16:07 #76
Ik had er een beetje schrik voor, maar ben er gisterennamiddag toch aan begonnen…
Zoals gezegd heb ik elk puntje stap voor stap gevolgd, en het werkt allemaal perfect.
Ik heb een LEM500 met 4.1E
Bedankt! Reactie infoteur, 05-01-2010
Graag gedaan, en veel plezier ervan :) Het voor sommigen altijd wel wat lastig om de stap te nemen., maar gewoon goed lezen en eventueel de reactie lezen van andere gebruikers.

Ad, 05-01-2010 13:10 #75
Ik heb een Wii met FW 3.4 softwarematig omgebouwd en dat werkt prima. Helaas hangen sommige spellen met een "groen" scherm. Kan ik in plaats van Neogamma v6 (die is van juli 2009) er ook zonder meer Neogamma r8 beta 15 opzetten? Of moet ik nog ergens rekening mee houden? Reactie infoteur, 05-01-2010
Je kan gewoon elke Backup Loader er op zetten. Dus ook NeoGamma R8 Beta, hiervoor moet je wel cIOS 15 installeren als ik me niet vergis. Gewoon even cIOS 15 downlaoden en in installeren is gewoon net als bij Stap 11

Jappie, 04-01-2010 19:43 #74
Heb de hele tutorial gevolgd en alles gaat helemaal goed totdat ik op het moment kom dat ik via Cios de network installation ga doen. In eerste intstantie gaat hij de IOS 249 ticket ophalen maar dan geeft hij Download Error (ret = -1) Heb al een andere versie van Cios installer geprobeerd de rev 14 maar dit mocht ook niet baten. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen. Ps. heb een zwarte wii met 4.1E firmware LEF500 Reactie infoteur, 05-01-2010
Je hebt de Wii toch wel aan het internet gekoppeld hè? En je weet zeker dat de verbinding met het internet werkt?
Er is ook nog een mogelijkheid om het offline te doen, dan heb je dus geen netwerk nodig. Daarvoor moet je dan wat bestanden zoeken en downloaden via de computer en deze op de SD kaart plaatsen, dat zou dan nog een alternative oplossing kunnen zijn.

Mohinra, 02-01-2010 20:26 #73
Hallo,

Ik heb bovenstaande handleiding op de letter gevolgd en het ging als een tierelier. Kwam er alleen achter dat ik alleen DVD+R heb en kon dus niet testen. Net een paar backups gekregen van een vriend die het bij hem wel doen, maar deze geven bij mij de foutmelding DVD read error 972. Enig idee wat er aan de hand kan zijn? Originele games doen eht overigens nog keurig.

Mijn dank zou groot zijn,
Mohinra:-):-) Reactie infoteur, 03-01-2010
Ik weet niet precies wat die melding inhoud, gebruik google even en je bent er zo achter. Wat je kan proberen is een nieuwere versie van NeoGamma te gebruiken. Anders moet je even zoeken wat exact de reden is, misschien helpt het ook wel als je een nieuwe cIOS installeert, even downloaden en dan kan je zo uitvoeren.
Je kan als je een nieuwe cIOS hebt maar als die niet bevalt gewoon een oudere installeren.

Roybreij, 01-01-2010 14:44 #72
Hallo allemaal!

Ik ga vandaag mijn zwarte WII Serie: LEF500 Firm: 4.1E proberen om te bouwen. ik heb pakketje 1 op de SD kaart gezet alleen wanneer ik in de WII naar me SD kaart ga krijg ik geen popup te zien om boot.elf te loaden. in principe zie ik in de sd kaart alleen een vraagteken. wie kan mij helpen

THX Reactie infoteur, 02-01-2010
Je moet niet op de SD knop klikken hè die in het hoofdscherm staat, dat gaat niet werken. Zoals in de omschrijving staat: Optie > Data Beheer > Kanalen > SD kaart
Zo moet je het ook doen want anders gaat het niet werken. En anders als je dat gedaan hebt zou het gewoon moeten werken.
Check of je de SD goed geformatteerd hebt!

Pascal, 31-12-2009 13:14 #71
Hallo,

Alles is gelukt.Ik had eerst met andere software #002 error, maar nu heb ik #001 error.Enig idee wat ik hieraan moet doen?

alvast bedankt Reactie infoteur, 31-12-2009
Over die fout heb ik ook een artikel geschreven, lees: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/46021-wii-oplossing-fout-001-ongeoorloofd-onderdeel-gevonden.html

Dat is meestal wel gemakkelijk te verhelpen/

Michael, 30-12-2009 15:22 #70
Gisteren heb ik een zwarte Wii met Firmware 4.1E gekocht en deze handleiding gevolgd. Na ongeveer 20 a 30min. heb ik de installatie voltooid en ben ik in staat om backups op mijn Wii af te spelen.

Heel erg bedankt!

Alleen kreeg ik een foutmelding bij het uninstallen van LU64.Wad. Reactie infoteur, 30-12-2009
Die foutmelding maakt ook niet zoveel uit, want als er niks te uninstallen valt dan is dat zo. Veel plezier verder met je gemodde Wii, en leuk dat je even een reactie achter laat.

Andre, 29-12-2009 14:27 #69
Hallo,

Ik heb een wii met serial nummer LEH22. Moet ik dan deze methode gebruiken om de wii om te bouwen of een andere (en welke dan)?

Alvast bedankt, André Reactie infoteur, 29-12-2009
Je kan deze handleiding wel gewoon gebruiken voor het modden van je Wii. Succes!

Linkre, 27-12-2009 21:36 #68
Hallo ik heb een aantal vragen en ik hoop dat iemand mij verder kan helpen:

- Mijn wii begint met serial nummer LEH, geld dit verhaal dan ook? Of is daar Zelda wel bij nodig?
- Mijn wii is al softwarematig omgebouwd en heb nu versie 3.4E, ik wil graag de nieuwst Mario spelen en ik heb het idee dat ik daar minimaal versie 4.1 voor nodig heb, heb hem nu paar keer proberen te openen via NeoGamma 7 maar lukt niet. Als ik hem update naar 4.1 ben ik dan mij huidige softmod kwijt en kan ik hem dan opnieuw softmoden via bovenstaande gegevens?

Hartelijk dank voor een eventuele reactie. Reactie infoteur, 28-12-2009
Als je die game wilt spelen moet je niet deze handleiding gebruiken. Er is een andere mogelijkheid om die game te spelen. En dit is via de DVD een lastige optie.
Wat ik aanraad is de game of op een Externe Harde Schijf te plaatsen of op een USB stick die groot genoeg is.
En dan via de USB Loader het spel gaan spelen. Dit is de beste manier. Want je hebt een alternatieve.dol nodig om het spel werkende te krijgen, en als je dit via DVD wilt spelen dan moet je de wii weer helemaal omzetten en dat kan veel problemen veroorzaken.
Ik zou zeggen even wat verder googlen en speel het via de USB Loader

Henkjongu, 27-12-2009 16:07 #67
Misschien een hele achterlijke vraag, maar wat moet ik nu voor spellen/bestanden downloaden? En waar moet ik ze op zetten? Als ik via een Torrent een willekeurig spel download en ik dit brand op een DVD-, is dat dan voldoende? Of moet ik het laden via de HBC? Reactie infoteur, 28-12-2009
Spellen downloaden kan je inderdaad via Torrents doen, maar hoe je aan je downloads moet komen moet je zelf verder uitzoeken.
Je kan twee dingen doen als je deze handleiding hebt gevolgd. Je kan spelen op een DVD branden, gebruik hiervoor Verbatim DVD-R en brand met ImgBurn (gratis) op een snelheid van 2.4x dan moet het altijd wel goedkomen.
Wat je ook kan doen is een Externe Harde Schijf er aan koppelen en daar je games op te plaatsen. Daarvoor zijn wel speciale programma`s die je het daarbij gemakkelijk maken.

En hoe je dan de games moet afspelen: Dit doe je inderdaad via de HBC, alleen de HBC zelf kan geen games afspelen maar daarvoor heb je weer een programma NeoGamma (die ook in dit pakket zit) start dit programma en je kan je games afspelen. Succes!

Marc, 25-12-2009 11:23 #66
He bij mij is alles gelukt op een ding na bij stap 11 moet je een internet verbinding hebben maar ik krijg geen internet verbinding op mijn wii is dit een groot probleem groetjes marc Reactie infoteur, 26-12-2009
Ja want dan kan je die installatie niet doen, want die gaat over het netwerk. Maar je kan nu ook wel gewoon NeoGamma R7 ofzo er op zetten.

Ridley, 21-12-2009 20:59 #65
Hallo ik heb jullie software op een SD kaartje gezet, maar deze leest de bestanden niet.ik heb een leh 2377 met firmware 4.1e ik heb het op de root van de sd kaart gezet, en ook op de juiste manier opgezocht op de wii maar geen resultaat (dus bolletje met wii- bestanden- Kanalen-sd kaart)
Groeten Ridley Reactie infoteur, 21-12-2009
Je hebt wel de inhoud van de map op de root gezet he, en niet de map zelf? Want dan gaat het niet werken. Misschien een andere SD kaart proberen, want de Wii zou het wel moeten lezen (op zijn minst anders een black screen). Mijn voorkeur gaat altijd naar een scandisc 2GB SD kaart.

Vins, 20-12-2009 09:20 #64
Hallo,

Ik zou graag mijn Wii Willen ombouwen. Ik heb al veel zogezegde handleidingen gevonden via google. Maar ik zie het bos niet meer door de bomen. Kan ik je een pratische vraag stellen, of ik het risico kan aangaan om dit zelf te doen?
Mijn wii heeft het serienummer: LEH11496862 en 3 in een vierkantje. Kan ik met deze handleiding mijn Wii ombouwen zonder gevaar?

alvast bedankt Reactie infoteur, 21-12-2009
100% zonder gevaar kan ik je natuurlijk niet garanderen, elke Wii is eigenlijk weer uniek. Maar het zou wel gewoon moeten werken met deze handleiding. Lees de stappen eerst zorgvuldig door, en begin met deze handleiding en probeer niet af te wijken van deze handleiding. Dan moet alles wel goed komen. Ik zou het gewoon doen!

Jcv, 20-12-2009 09:03 #63
Ondanks succesvolle installatie worden de spelletje van USB-HD of USB-stick( WBSF-manager) niet gestart. De spelletjes worden overigens wel op beide mediums door neogamma herkend. Ook Neogamma r8 icm IOS249 R14 geeft hetzelfde resultaat. Kan iemand mij helpen.
Oja, Wii LEF20102522 FW4.1

Alvast bedankt Reactie infoteur, 21-12-2009
Heb je de reacties hieronder ook even doorgelezen? Want er was eerder iemand die er problemen mee had. Er is een speciale WBSF tool voor (lees hieronder de reacties). wellicht zal je antwoord hier tussenstaan.

Wouterturenh (infoteur), 18-12-2009 19:52 #62
Hoi hoi ik wil mijn wii weer helemaal schoon hebben hoe doe ik dat?

Desjeng, 18-12-2009 13:29 #61
Mijn Wii LEM10507128/8 blijft bij stap 2 hangen, krijg zwart beeld en gaat niet verder.
Wie kan mij helpen? Reactie infoteur, 18-12-2009
Heb je de reacties hieronder ook gelezen? Er zijn meer mensen die dat probleem hebben en wellicht staat je antwoord hieronder al ergens eerder vermeld!

Eddie, 17-12-2009 17:32 #60
Mooie tutorial! Ik heb hem eens doorgelezen, heb al enig ervaring en ik denk dat het me wel gaat lukken, maar het probleem is dat ik met FW4.2 zit. is het dan ook nog mogeljik? Reactie infoteur, 17-12-2009
Nee hier voor moet je een andere handleiding gebruiken, want je zult dan bij de eerste stappen al vast lopen!

Zatilla, 16-12-2009 03:22 #59
Even een update na vanavond :)…

Ik had geen errors tijdens de installatie, het enige is dat ik LU64.wad niet kon uninstallen (had hem niet denk ik), maar wel installen. Dit heb ik dan ook gedaan…

Verder:
Het is me gelukt om de games via Neogamma aan de praat te krijgen. Als je via WBFS games wil afspelen op je Wii is het belangrijk dat je de desbetreffende partitie (als je er meer dan 2 hebt) als "Primary Partition" en als "Active" registreerd. Hierna moet je hem converten met WBFS en de games erop zetten. Dit werkte dus prima :).

Ook heb ik gehoord dat Wii's van de nieuwe generatie (LEF50+) een andere dvd drive hebben oid welke het onmogelijk maakt om gebrande dvd's af te spelen. Dit gooit een beetje roet in het eten, maar het is niet anders.

Ps. bij een op de twee games die ik laad via Neogamma, gaat het beeld even flikkeren en veranderd het start schermpje lijkt wel van Video resolutie en soms komt er dan een vieze waas overheen. Is er enig idee wat dit is, en hoe ik dit veranderd? Misschien in de settings?

Sorry voor de vele vragen en heel erg bedankt voor je support. Much appreciated. Reactie infoteur, 16-12-2009
Oke hoe en wat met de zwarte Wii ben ik zelf niet echt op de hoogte, maar Nintendo zal er zeker elke keer wel weer voor gaan zorgen om de softmods tegen te gaan.
En ja dat met die partitie is inderdaad ook nog zo, ik was er vanuit gegaan dat je niet meerdere partities had. Maar mooi dat het opgelost is.
Hoe je die waas e.d. weg krijgt weet ik zo niet!

Zatilla, 15-12-2009 17:51 #58
Thanks voor de tutorial. Echter ik heb wel een soort van probleem. Ik heb de tutorial helemaal gevolgd op mijn zwarte Wii met het LEF501 serienummer.

Echter als ik een game (gebrand met max. 4x speed op een Philips DVD+R) in de Wii stop en Neogamma open, en load from disc… krijg ik een error. Dit heb ik met meerdere cd's geprobeerd. Ook het laden van de USB doet hij niet terwijl ik toch echt een WBFS partitie heb gemaakt inclusief spellen met WBSF manager.

Ik zit vast… om het zo maar te zeggen. Het enige wat wel lukt is.wad games installeren via de Wad manager.

Iemand misschien een idee wat ik fout kan hebben gedaan? Reactie infoteur, 15-12-2009
Oke fijn dat het allemaal gelukt is. Je hebt tijdens de installaties geen foutmeldingen gekregen? Want het zou kunnen dat een onderdeel dan misschien niet goed gelukt is.

Dan even terugkomend op jou verhaal. Ten eerste zijn de DVDs die je gebruikt NIET goed. Het wordt altijd aangeraden om Verbatim dvds te gebruiken en dan wel DVD-R dus NIET +R. Dan moet de brandsnelheid zo laag mogelijk, ofwel 2.4x, dit zou de meeste branders wel moeten lukken. En een simpel gratis programma om mee te werken is ImgBurn, deze wordt ook altijd aanbevolen.

Dan even over die USB gebeuren. Een zeer handige tool hiervoor is ncWBFSTool, voor meer informatie hierover kan je hier vinden: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=178296
Deze tool beheerst alles, je kan formatteren en games toevoegen e.d. Misschien dat je hierin ook wel iets fout hebt gedaan en dat het daarom niet wou lukken. Als je er eenmaal handigheid in hebt dan is er verder niks aan. Succes ermee!

Ottovdv, 14-12-2009 20:56 #57
Weet iemand of deze het ook doet bij een zwarte Wii met LEF 500? Reactie infoteur, 15-12-2009
Heb er zelf geen ervaring mee dus kan het niet voor 100% bevestigen, maar het zou wel moeten werken!

Kaaiman, 13-12-2009 16:50 #56
Hallo heb een vraag heb nog een van de eerste wii met het LEH140
werkt dit hier ook bij
hoop op snelle reacktie kan ik het vanavond nog proberen

bvd kai:-p Reactie infoteur, 14-12-2009
Hoop dat de reactie nog snel genoeg is xD, ja je kan met deze handleiding je Wii softmodden!

Rosalevy, 13-12-2009 12:19 #55
Ik heb een wii gekocht
met de firmware 3.4 E
met de serial code
Leh2623…

Kan ik mijn wii softmodden volgens de stappen hierboven?
bedankt alvast

groeten Rosalevy Reactie infoteur, 14-12-2009
Dat KAN inderdaad wel ja!

Jp, 11-12-2009 17:44 #54
UPDATE: is gefixed.

Men moet ipv IOS36, de ISO250 nemen, de controller valt dan niet uit… en dan blijft die niet hangen bij managing device.

Doe er je voordeel mee. Reactie infoteur, 14-12-2009
Apart de IOS250 heb ik nog nooit van gehoord, dat het op deze manier werkt. Maar het zal wel zijn dat je een nieuwere Wii hebt waar het dan dus waarschijnlijk wle bij moet.

Rob, 11-12-2009 15:40 #53
Werkt perfect! In 20mins gepiept. Bedankt! Reactie infoteur, 11-12-2009
En mooi dat het bij jou met 20 minuten gefixed is! Lekker vlot zoals het hoort.

Rob van de Venn, 11-12-2009 15:08 #52
Peter, waarschijnlijk heb je stap 1 niet goed gevolgd. Als je namelijk rechtstreeks vanuit het Wii menu op het SD kaartje klikt, werkt het niet en loopt de Wii vast. Je moet het SD kaartje vanuit geheugenbeheer starten, zoals vermeld in stap 1, dan werkt het wel. Reactie infoteur, 11-12-2009
Bedankt voor je reactie aan Peter!

Peter, 10-12-2009 22:38 #51
Ik heb een wii met leh 279 met fw 4.0e. Deze probeer ik om te bouwen met dit pakket, maar hij blijft hangen al bij de eerste stap. SD kaart geformatteerd, hij probeert het in te laden en krijg dan een zwart scherm. Ik heb hierna heel het geheugen gewist van de wii, maar nog steeds geen beeld. Wie kan mij helpen? Reactie infoteur, 11-12-2009
Zorg dat je SD kaart goed is geformatteerd en als FAT16. Google sd formatter, en klik op de bovenste link en download deze tool. En zet in dat programma de volgende instellen zoals ik ze hier heb staan.
SD Formatter Options:
Full Erase: On
Format Size: Off

FW4.0E ondersteunt SDHGC ofwel Sd`s groter dan 4GB, maar als je zo een hebt probeer dan eens een andere (kleinere formaat 2GB).
Lock de SD kaart eens, doe `m in de Wii en haal `m daarna er uit en unlock `m. Doet ie dan wat?
Een FW update zou ook de oplossing kunnen zijn, alleen als je dit nu doet via Nintendo netwerk dan krijg je FW4.2 en dat moet je niet wilen.
Wis misschien nogmaals het geheugen en probeer andere SD kaart! Dit is een zeer lastig voorkoment probleem, je hebt de inhoud wel goed op de ROOT van je SD staan hè? want anders komt `t ook niet goed.

Alex, 10-12-2009 21:32 #50
Ik heb een zwarte wii met serienummer LEH500+ en FW 4.1E hiervan is de het dvd moederbord van het type D2C (is vervangen) welke tutorial moet ik volgen om mijn wii van de usb-loader en/of softmod te voorzien?

Is dit de goede tutorial of kan ik de standaard tutorials volgen voor de WII met FW 4.1E? Reactie infoteur, 11-12-2009
Je kan deze tutorial ook wel volgen voor het modden van je wii. Je kan dan zowel via usb als disc spelen, neogamma dat standaard in dit pakket zit kan beide afspelen.

Simone, 10-12-2009 14:53 #49
Ik heb geen maagedelijke Wii meer. er zit gamma backuploader op 3.0. deze geeft bij de nieuwe spellen 002# error aan. kan ik deze loader er zo overheen gooien? of helpt deze ook niet tegen de 002#error?
Alvast bedankt voor je reactie Reactie infoteur, 10-12-2009
Als je Wii al gemod is en dus de HBC heeft, dan moet je even Neogamma R7 ofzo downloaden. Daar zit een auto. error 002 fix in. Dat je die error krijgt ligt `m niet aan de Wii maar aan de backuploader. Deze kan dan bepaalde dingen niet lezen.

Rik, 09-12-2009 23:13 #48
Lukt t ook met 1 van de eerste wii´s? heb namelijk een leh 134, mett een firmware 3.4e. Heb wel een wiikey, maar wil graag een hardeschijf aan hangen. Reactie infoteur, 10-12-2009
Je kan gewoon deze handleiding volgen als je dat wilt.

Jochem, 09-12-2009 18:29 #47
Ik kan er wel in komen maar zodra ik ios moet kieze dan loopt tie vast dan begint de controllere te knipperen en dat is ver ook met alle programma die ik wil starte in hbc

Oja het gaat hier om de black edition Reactie infoteur, 10-12-2009
Bij welke stap loop je dan precies vast? Stap 11 bij het selecteren van IOS249? Probeer anders eens IOS38 als dat kan. Dit probleem is juistheel apart want dat vastlopen zou JUIST niet moeten gebeuren omdat deze handleiding daar speciaal voor is geschreven omdat dat bij de andere Wii`s eerst wel zo was bij de gewone handleiding. Beetje vaag misschien maar het is apart geval. Probeer anders eens deze handleiding: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/38228-wii-ombouwen-met-backuploader-via-disc-kanaal-firmware-40.html
En kijk eens of je hier door heen komt!

Leon, 09-12-2009 11:59 #46
Kan ik na het uitvoeren van deze softmod nog veilig mijn firmware upgraden bijvoorbeeld als een nieuw spel dit verlangt? of loop ik dan de kans dat ie bricked? Heb 4.1E op een LEF104 (kan ik de deze softmod daar eigenlijk ubehaupt op doen of kan ik beter een andere tutorial volgen gezien mijn wii al relatief ouder is) Reactie infoteur, 09-12-2009
Als eerste kan je deze tutorial wel volgen. Dan even over de FW, wanneer je een softmod doet is het aan te raden nooit een update te doen van Nintendo, je softmod zal dan verwijderd worden. Bricken zal het systeem niet meteen doen, maar je kan beter gewoon de update uit de game halen. Hier zijn speciale programma`s voor, maar updaten nooit doen. Wat het beste is is FW3.2E! dus zou je beter nog kunnen downgraden!

Jochem, 08-12-2009 22:30 #45
Goeiedag even een vraagje tijdens de instaltie van de softmod loopt wad manager vast de rest ook trouwens wat kan ik hier aan doen? controller begint te knipperen en dan kan ik alleen nog maar wii uitzette Reactie infoteur, 09-12-2009
Das een beetje strange, van welke serie is jou Wii? Wadmanager zou in princiepe niet moeten vastlopen. Je selecteerd wel de juiste IOS e.d.? Of loopt ie in het begin al vast als je het programma start?

Henri, 08-12-2009 18:26 #44
Beste naar het instaleren wil ik een copy dvd afdraaien en krijg de melding error 1101.
Maar de dvd draaid wel in een andere wii die omgebouwd is hoe kan dit Reactie infoteur, 09-12-2009
Oke vooraf is belangrijk dat je de DVDs op DVD-R van Verbatim brand, op een snelheid van 2.4x (andere merken en snelheden worden niet altijd door alle Wii`s gelezen, daarom dat het op die andere misschien wel werkt)
Wat je anders zou kunnen doen is misschien een andere Loader te gebruiken. NeoGamma R8 Beta misschien of R7, een andere cIOS misschien installeren. Ergens hier tussen zou de oplossing wel moeten zitten.

Dennis, 07-12-2009 10:00 #43
Lol zijn er geen problemen dan met update 4.2?
kan je nog steeds op deze manier met deze 4.1 softmodden? Reactie infoteur, 07-12-2009
Als je naar 4.2 softmod is het niet mogelijk om met deze handleiding je Wii te softmodden. Dus updaten alleen doen als het echt niet meer anders kan en dan een andere handleiding zoeken!

Marc, 06-12-2009 22:33 #42
Is hbc de homebrew channel srry maar klinkt een beetje stom maar ben meestal onzeker bij zoiets
omdat de wii van men broertje en zusje is XD Reactie infoteur, 07-12-2009
Ja HBC staat voor HomeBrew Channel!

Henri, 06-12-2009 21:33 #41
Ik heb een lef 501 met fw 4.1 is het dan ook mogelijk om hem te softmodden.

En waar kan je het mapje apps vinden? Reactie infoteur, 07-12-2009
Alles zit in het download pakket, en anders kan je zelf gewoon de mappen aanmaken zoals ze hier genoemt zijn. En ja je kan deze softmod gebruiken om jou Wii te softmodden.

Ger, 04-12-2009 10:40 #40
Ik heb een omgebouwde wii met de Wiikey 2, met serie LEH221 en nintendo versie 4.2E erop, kan ik deze wii nu ook softmodden? Normaal had ik nooit last met backup discs maar met NSMB komt de wii na 3 minuten met een foutmelding, dus ik dacht is softmodden dan een optie. Reactie infoteur, 04-12-2009
Met deze handleiding kan je een Wii met FW4.2 niet softmodden maar het is wel mogelijk. Dan moet je even verder googlen. Met de Wiikey 2 is het wel mogelijk om NSMB af te spelen alleen moet er een alt. dol ofzo gefixed worden in de iso. Ook hier moet je even naar googlen. Even goed zoeken want er moeten wel wat handleidingen op `t internet rondzweven!

Junnenu, 03-12-2009 13:40 #39
Ik heb een leh50 is deze softmod hier ook mee mogelijk? Reactie infoteur, 03-12-2009
Als je de FW van de Wii niet 4.2 is dan kan je met deze softmod de Wii ook softmodden. Je zou eventueel deze handleiding ook nog kunnen gebruiken: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/38228-wii-ombouwen-met-backuploader-via-disc-kanaal-firmware-40.html

Koos-thea (infoteur), 27-11-2009 12:15 #38
Pakket 1 geprobeerd maaralleen zwart beeld na load boot.eff. in pakket 1 zit ook geen Bootmii v2 Reactie infoteur, 27-11-2009
Alles wat nodig is voor deze handleiding zit in het pakket zoals aangegeven.
En je hebt het wel goed op de root van de sd kaart gezet? sd kaart is niet gelocked? en het alles belangrijkste, de sd kaart is wel goed geformatteerd? Niet groter dan 4GB! En een beetje een recente sd kaart? Geen van 5jr oud ofzo!

Paul, 19-11-2009 20:49 #37
SD geformateerd naar FAT (32) en het werkt prima met een LEH133+. Ik heb zelf software versie 4.1E en het heeft zich binnen 20 minuten zonder problemen geinstalleerd. Super, dank je wel! Reactie infoteur, 20-11-2009
Fijn om te horen dat het snel en goed geïnstalleerd is, veel plezier ermee!

Nick1000, 13-11-2009 20:54 #36
Ik heb vandaag een nieuwe SDkaart van 2GB gekocht en het terug geprobeerd en krijg weeral de zelfde meldeing van Wii nl: "Het voorwerp dat zich in de SD-kaartopening bevindt, kan niet worden gebruikt." Dus het gaat niet. Reactie infoteur, 15-11-2009
Apart dat ie deze 2GB nu ook niet pakt. Die 4GB had ie zowiezow niet gelezen omdat de Wii dat niet ondersteunt. Wat ik dan alleen als oplossing weet is dat je de Wii dan moet updaten, en dan wordt de boel gereset en dan wil ie `m meestal wel weer lezen.
Ik heb dit zelf ook gehad met een Wii en na een update wou ie `m wel weer lezen.
Als je de Wii nu op de officiële manier update dan krijg je FW4.2 en dan moet je een andere handleiding volgen. Wat je zou kunnen doen is even kijken op wii-media. Misschien dat daar nog wat opties staan.

En kan je misschien wat spelen met de SDkaart? Eerst locken en dan in de Wii doen en vervolgens Wii uit doen en weer unlocken en dan in de Wii terug doen en dan de Wii weer opstarten ofzo?
Misschien nogmaals formatteren, hierover kan je ook meer vinden op Wii-media.
Mijn kennis houd hier verder op, succes verder met het softmodden.

Nick1000, 13-11-2009 14:22 #35
Nog iets vergeten: Stel dat de 2GB kaart ook niet werkt. Hoe moet ik dan upgraden naar FW4.2? Graag zou ik een gedetailleerde uitleg van willen. En waar haal ik die firmware 4.2? Reactie infoteur, 13-11-2009
Die 4GB versie kan je dus niet gebruiken, wel v.a. FW 4.0 maar je hebt 3.4. zodra je de update doet zal het 4.2 worden, en dat moet je niet willen. Wat je kan doen is een game zien te vinden die update 4.0 in zich heeft.
Maar ik durf het bijna wel zeker te zeggen dat wanneer je een 2GB of kleiner er in doet het dan wel goed komt.

Nick1000, 13-11-2009 12:15 #34
Hallo bedankt voor de snelle reactie. Ik zal wat gedetailleerder mijn situatie eens formuleren. Mijn versie van Wii is een 3.4E met een LEH serienummer. Ik gebruik een nieuwe (pas gekocht bij mediamarkt) SDHC kaart van 4GB van het merk Sandisk, die ik FAT32 heb geformatteerd. Maar zal het eens proberen met een 2GB kaart.

Nick1000, 12-11-2009 21:55 #33
Als ik de inhoud van het mapje SD Card 1 op een vers geformatteerde SD kaart plaats en hem vervolgens in de Wii steek, krijg ik de volgende melding van mijn Wii: "Het voorwerp dat zich in de SD-kaartopening bevindt, kan niet worden gebruikt." Hoe komt dat? Reactie infoteur, 13-11-2009
Het zou op een vers geformateerde SD kaart moeten werken, en als je de inhoud op de root van de SD zet zou ie het gewoon moeten lezen. Is het misschien een wat oudere SD kaart? Want deze zou ie ook wel eens niet kunnen lezen.
Wat je anders kan doen is je Wii updaten, dan zal ie wel naar FW4.2 gaan en dan werkt deze handleiding volgens mij niet meer. Je kan het wel proberen, maar denk dat je dan een andere handleiding moet zoeken.

Je kan ook nog eens even een andere SD kaart nemen, ik weet niet wat voor FW je Wii nu heeft maar als het lager is dan 4.0 dan ondersteunt ie gaan SDHC ofwel een SD kaart van 4 Gb en hoger. Dus als je een 4Gb SD gebruikt of hoger dan raad ik je eens aan om 1 van 1 a 2 GB te nemen.
Of probeer eens een ander merk SD kaart. Ik zou het updaten als laatste doen, probeer eerst een de andere opties voor dat je de update uitvoert.

Stefan, 01-11-2009 22:59 #32
Ik heb de Neogamma v7 geinstalleerd en nu draaien er veel meer games dan in versie 6.
Redsteel draait nu ook na het veranderen van de Altern.dot (besproken in jou link naar youtube), maar niet goed (slecht geluid en beeld). Krijg deze niet goed.
Veel kanalen aangemaakte via WFBS starten niet, error 002#, vanaf de harddisk is de game dan wel te starten. Enige suggesties om dit op te lossen? Reactie infoteur, 02-11-2009
Apart dat het via de HDD wel af te spelen is en via de disc niet, ik heb hier verder geen oplossing voor.

Sam, 01-11-2009 15:28 #31
Hallo.

hoe moet je de games op usb stick zetten?gewoon downloaden en op de usb zetten of moet je eerst iets anders doen? Reactie infoteur, 01-11-2009
Hier heb ik niet echt ervaring mee, maar ik geloof dat ze niet zomaar op de usb stick kan kopiëren. Google wat naar "Wii game usb" en je antwoord zal er wel tussen komen te staan.

Stefan, 23-10-2009 20:16 #30
Haai,

De installatie verliep goed, sommige spellen willen niet opstarten (Red Steel, summer Athletics 2009, Sport Resort?).
De 002 Error fix aangezet maar de wii blijft vastlopen op deze games. Na een restje doet de WII het gewoon weer.
Enige suggesties om de games werkend te krijgen? Ook starten de gemaakte kanalen de games niet op, blijft hangen op "open disc".
Greetz, Stefan Reactie infoteur, 24-10-2009
Het klopt dat deze games niet zomaar werken. En met alleen de 002FIX hoef je het niet altijd werkende te krijgen. Je moet ook de.dol aanzetten. Bekijk dit filmpje op youtube eens: http://www.youtube.com/watch?v=jxvLXa-Vj_M
Hier hebben ze het over resort maar zal waarschijnlijk ook werken met de andere twee games.
Je moet gewoon wat spelen met die.dol en 002FIX bij de ene wii is het weer anders als bij de andere.

Timotoki (infoteur), 23-10-2009 16:42 #29
Hoi ik heb een wii leh 107884800 versie 3.4e met wiikey omdat de laser slecht word nu wil ik hem graag de spellen via usb spelen wat kan ik dan het beste doen alvast bedankt voor eventuele reactie.
gr Tim Reactie infoteur, 24-10-2009
Je kan wel gewoon deze handleiding volgen. De Neogamma loader heeft een usb optie, dus dan kan je vanaf je hardeschrijf spellen spelen.

Saskia, 12-10-2009 09:37 #28
Hoi, ik heb het gisteren gedaan en het werkt! topppie ik heb een wie met leh 24 en het werkt super bedankt! Reactie infoteur, 12-10-2009
Fijn om te horen dat het goed werkt!

Cassie, 07-10-2009 10:23 #27
Hallo, Ik heb neogamma R6 op de sd kaart. Wanneer ik een WBFS geformateerde schijf met spellen van de buurman aansluit en Load games from: USB selecteer dan geeft de neogamma alleen maar "mounting USB" met een aftelling van 31 to 1, maar daarna komt het Neogamma scherm weer op. Wat gaat er fout, of wat doe ik fout? Reactie infoteur, 07-10-2009
Ik heb zelf geen ervaring met de USB van NeoGamma en heb hier ook geen kaas van gegeten verder. Misschien dat je wat dingen in de config. kan veranderen van neogamma?

Robert, 23-09-2009 08:43 #26
Hoi, ik heb een Wii met serienummer LEH27493867, kan ik deze ook softmodden? Ik heb het geprobeerd maar blijft hangen bij. Maar het probleem is het volgende: als ik het bestand kopieer naar de sd kaart, en ik stop die in de wii dan krijg ik GEEN melding:
>>Load boot.elf?>databeheer(is bij mij geheugenbeheer)>>kanalen>>sdkaart. kom ik niet. Reactie infoteur, 23-09-2009
Wat ook een optie is, is om de Wii te resetten of om `m even te updaten. Misschien dat ie de SD kaart dan wel leest. En je weet ook zeker dat je de inhoud van de map op de root van de SD hebt staan. Anders gaat `t niet werken.

Ramon, 22-09-2009 17:57 #25
Hallo ik heb een wii met serial leh 126 en ik kan er niks mee ik zet de file's op men sd kaart en als ik die in de wii stop geeft die alleen lege blokke aan op men sd kaart? iemand een idee ik heb al met verschillende kaartjes geprobeert Reactie infoteur, 23-09-2009
Je heb de inhoud van de map op de root van je SD kaar gezet?
Als je dat verkeerd doet kan je Wii het ook niet lezen, en heb je de Wii pas gekocht? Of is het een wat ouder model.

Wilfred, 11-09-2009 00:20 #24
Heb de cIOS38_rev13b geupdate naar cIOS38_rev14. Nu draaien die games en apps wel. Reactie infoteur, 11-09-2009
Oke dat zou inderdaad kunnen, bij sommigen werkt een bepaalde cIOS gewoon niet goed. Dan kan je altijd eens een andere zien te installeren.

Anoniem, 09-09-2009 21:01 #23
Bedankt het werkt goed… maar waar kan ik dvdx downloaden en HomeBrew Browser?:-p Reactie infoteur, 10-09-2009
Graag gedaan, als je de juiste trefwoorden bij google intypt dan vind je vanzelf de downloads wel.

Gekkegerrit (infoteur), 06-09-2009 09:56 #22
Fijn dat het gelukt is met deze handleiding, altijd weer leuk om het te horen. Voor die andere problemen waar je tegenaanloopt moet je gewoon even googlen, die zouden wel gemakkelijk op te lossen moeten zijn.

Wilfred, 04-09-2009 23:29 #21
Het werkt gewoon echt goed, gewoon de schermen volgen en er gaat niks fout… nouja, de LU64.wad dan. kon deze niet de-installeren, maar wel installeren. Ik denk dattie er niet op stond… heb firmwareversie 4.1e en een aantal games in de kanalen. ben nu bezig met de apps, zoals wadmanager, quake, super mario war, en homebrew browser, maar dat gaat nog niet goed. zwart scherm met allerlei codes behalve bij wad manager. moet echt rebooten

Paul, 31-08-2009 14:19 #20
Goedemiddag,

Ik ben nu ook bezig en mijn wii lef 121 4.1e en bij stap 2 van installeren van de HBC krijg ik al zwart beeld en reageert hij niet meer.
Wie weet wat dit is. Reactie infoteur, 31-08-2009
Ik zou zo even niet weten hoe het komt dat je een zwart scherm krijgt. Wat voor firmware heb je op dit moment? Misschien dat je deze kunt updaten en als je mazzel hebt is het probleem dan verholpen. Wat je ook kan doen is je Wii misschien even resetten.

Wiebe, 31-08-2009 11:30 #19
Werkt prima. Ik vraag mij alleen af waarom je bij stap 5 de Bootmij installatie naar de pc moet kopieren? (ik dacht eerst naar de inhoud van SD-Card 2). Dit wordt helemaal niet meer gebruikt. Reactie infoteur, 31-08-2009
Voor geval dat er iets fout gaat, kan het zijn dat je dit file weer nodig hebt. Maar als alles verder goed gegaan is dan kan je die bestanden wel weer in de afvalbak doen.

Kokhwee, 24-08-2009 06:08 #18
't Werkt! fantastisch,

Ik heb staan te rommelen met andere sites maar stond ineens vast bij dingen die omschreven staandie niet werkte op mijn wii.
4 uur erin gespendeerd en hier ik denk nog geen 30 min en het werkt fantastisch!

bedankt voor alles Reactie infoteur, 24-08-2009
Fijn om te horen, veel plezier er mee :)

Sr, 20-08-2009 10:57 #17
Wordt er met LEF121+ bedoeld ALLE VERSIES NA LEF121 of slechts voor wii's met dit begin. Ik heb namelijk een LEH23794 nogwat. en vroeg me af wat ik moet doen. Firmware 4.1E is al geinstalleerd. Chipset: GC2-D2E Kan iemand me misschien een klein duwtje in de rug geven? Reactie infoteur, 20-08-2009
Deze handleiding werkt ook bij NON LEF121 series, en het is niet dat als je een latere serie hebt dat de zelfde problemen zich daar ook bij voordoen. Je zou deze handleiding eerst eens kunnen volgen: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/38228-wii-ombouwen-met-backuploader-via-disc-kanaal-firmware-40.html En als je hier ergens vastloopt (ios35 bijvoorbeeld) dan kan je gewoon deze handleiding van de LEF121 gebruiken en dan moet het wel lukken.

Pb, 15-08-2009 14:15 #16
Ik heb alles zo gedaan als hier beschreven staat. Allen de laatste stap is erg vaag. Als ik er nu een dvd in doe gaat hij gewoon weer terug naar wii menu of ik heb geen beeld, maar wel geluid. Reactie infoteur, 15-08-2009
Dat is best wel vreemd, en zeer irritant lijkt mij. Je weet zeker dat je alle stappen goed heb doorgelopen? Misschien moet je de cIOS13B nog eens een keer proberen te installeren. Je kan ook cIOS14 een googlen downloaden en installeren. Want ik denk dat het met de cIOS uit heeft te staan.
En je hebt verder niks veranderd in de config. settings van de gamma loader neem ik aan?

Patricia, 09-08-2009 22:59 #15
Ik heb vandaag de instructies gevolgd en mijn wii (serie LEF121, firmware 3.4e) probleemloos kunnen bijwerken. Dit is echt geweldig ik speel nu spellen via mijn hd-schijf. Wel een minpuntje (of liever verbeterpuntje voor de makers): als je na de installatie aan het spelen bent en je wilt een ander spel laden vanaf de externe hd slaat NEO Gamma vast en moet je zowel de hd als de wii volledig uitzetten en opnieuw opstarten.
Tot slot mijn complimenten voor de bedenkers en de makers van de site de uitleg is voor elke leek (waaronder ik) heel makkelijk te volgen, jullie maken hier heel wat wii-gebruikers erg blij hiermee.

Harold, 09-08-2009 12:27 #14
Ik heb versie LEF119 met firmware 4.1E, heb met dit pakket omgebouwd en de handleiding gebruikt.Werkt perpect.
Dank voor de handleiding

Roland, 05-08-2009 19:32 #13
Ik heb een leh263+ en ik heb hem met dit pakketje omgebouwd en het werkt perfect. Reactie infoteur, 06-08-2009
Super, fijn om te horen.

Pascal, 04-08-2009 02:45 #12
Heb btw versie 4.1E Reactie infoteur, 04-08-2009
En met beide handleidingen kan je een Wii met firmware 4.1E softmodden, 4.1E is praktisch bijna hetzelfde als 4.0E, dus dit moet verder niks uitmaken.

Pascal, 04-08-2009 02:44 #11
Hij geeft de optie ios249 niet bij mij? staat er gewoon niet tussen? hij werkt daarom dus ook niet denk ik? type LEH Reactie infoteur, 04-08-2009
Deze tutorial is eigenlijk alleen bedoelt voor de serie LEF121, maar uit ervaring weet ik dat de softmod ook werkt bij niet LEF121 Wii`s. Volg anders deze handleiding: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/38228-wii-ombouwen-met-backuploader-via-disc-kanaal-firmware-40.html

Maar als je die stappen voor je IOS 249 goed hebt uitgevoerd komt IOS 249 tevoorschijn. Voer je de stappen verkeerd uit dan heb je ook geen IOS 249, dus ergens bij de stap 9 doe je dan denk ik iets verkeerd.
Heb je eerst wel op Uninstall gedrukt, en daarna bij op Install?

Jack Ryan, 02-08-2009 21:33 #10
Ik heb alle stappen gevolgd. Maar als ik een gebrande DVD erin stop en ik probeer hem via NeoGamma te openen, dan krijg ik de volgende foutmelding "DVD Read error 972". Enig idee wat er aan de hand is? Reactie infoteur, 03-08-2009
Waarop het je de game gebrand? Ten eerste moet de game een 1:1 rip zijn van het origineel, anders kan de backuploader ze nog wel eens niet lezen. Wat voor merk DVD heb je gebruik? Verbatim wordt aangeraden, en je moet als booktype wel DVD-R gebruiken. Geen -RW of +R DVD`s. En dan wordt het aangeraden om de games met Imgburn te branden, en dan wel op 2,4x speed. (Max. 4x maar 2.4x wordt toch wel aangeraden)
Als je verder aan al deze punten voldoet dan zou ik zo 1. 2. niet een oplossing weten, als je op internet zoekt onder error 972 dan zie je veel reacties waarbij mensen zeggen dat het aan de DVD of manier van branden ligt.
Dus bekijk even of je aan al deze punten voldoet, zo niet zorg hier dan even voor en dan zal het hoogstwaarschijnlijk wel allemaal werken.

A. Verwijlen, 20-07-2009 10:33 #9
Ook ik heb een lef121+ en ik vraag mij af waar de wifi verbinding voor is er staat niets van in de handleiding hierboven? Reactie infoteur, 20-07-2009
Bij stap 11 heb je Network Installation, bij deze stap zal de Wii dingen gaan downloaden. Hier heb je dus je WiFi verbinding voor nodig.

Mario Andretti, 19-07-2009 14:59 #8
Mijn Wii heft een Wasabi chipset, kan ik dan ook die SD spellen spelen op een of andere manier? Of kan ik dan volstaan met Neogamma en de spelletjes spelen? Mooie handleiding verder. Reactie infoteur, 20-07-2009
Je kan niet rechtstreeks spellen vanaf de Wii spelen. Hiervoor moet je wel de HBC op de wii hebben staan. Als de Wii serial LEF121 heeft kan je dit artikel gebruiken. Heb je een Wii met een andere serial dan de LEF121 dan kan je deze artikel volgen: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/38228-wii-ombouwen-met-backuploader-via-disc-kanaal-firmware-40.html

Cositaspapa, 19-07-2009 11:02 #7
Goede handleiding en duidelijk in stappen verteld. Heb alleen de vraag of dit ook op een Wii met serienummers LEF120 kan worden uitgevoerd? Alvast bedankt voor het antwoord :-) Reactie infoteur, 20-07-2009
Voor het ombouwen van de LEF120 kan gewoon deze handleiding gevolgd worden: http://electronica.infonu.nl/spellen-en-consoles/38228-wii-ombouwen-met-backuploader-via-disc-kanaal-firmware-40.html
Deze moet gewoon werken, loop je eventueel wel ergens tegen een zwart scherm o.i.d. aan dan zou je deze handleiding altijd nog kunnen gebruiken.
Maar voor zover ik weet is alleen de Wii met serial LEF121 die niet omgebouwd kan worden met de link hierboven. Ik had laatst een LEF119 maar die kon gewoon met de handleiding van de link hierboven gedaan worden.

Happy Kid, 17-07-2009 13:46 #6
Dit is de beste handleiding tot nu toe. Alles werkt perfect. Als het niet werkt ff je Wii geheugen wissen, daarna opnieuw connectie maken met het net and you are good 2 go. Het lukte op een nieuwe Wii met versie 4.0E, gekocht op 01-07-09. Dus het is gewoon mogelijk. HAVE FUN:-):-):-)

Gekkegerrit (infoteur), 15-07-2009 09:31 #5
Als de Wii niet wil softmodden, is het misschien handig om het Wii geheugen te wissen en vervolgens opnieuw connectie te maken met internet, dan zal de Wii vragen of je het systeem wilt bijwerken. Doe dit en als het goed is kan je de handleiding wel volgen.

Mies, 11-07-2009 11:24 #4
Werkt perfect kan alle spellen van mijn backup afspelen via DVD of USB

Jan, 11-07-2009 02:46 #3
Heel erg Bedankt!

Deze Handleiding werkt Prima op mijn LEF121+ Wii

Paar dagen bezig geweest om de bannerbomb methode werkend te krijgen.
Maar die bleef inderdaad steeds hangen op de IOS35

Tot ik deze handleiding vond voor de LEF121+

Normaals Bedankt :-)

Groeten Jan

Mhilberd, 10-07-2009 22:09 #2
Ik heb gisteren mijn SD kaart geformateerd met DS Formatter, en de Wii gereset. Ik heb het netwerk nog niet opnieuw ingesteld, maar is dat nodig voor het starten van Bootmii?

Ter info, ik heb 3 originele spellen, Wii sports, Rayman Raving Rabbidz en Boom Blox. Sports en RRR doen het, Boom Bloox geeft ook een zwart scherm bij opstarten, net zo als bij het starten van Bootmii. Misschien is dit nog handige info? Reactie infoteur, 11-07-2009
Misschien dat er dan iets anders aan de hand is met de Wii. Als je er verder niks mee gedaan hebt kan je misschien beter een contact om nemen met Nintendo aangezien BoomBlox `t ook niet doen.

Ik heb hier verder nog geen oplossing voor, als ik er achter ben gekomen wat het dan verder nog kan zijn zal ik het hier wel vermelden.

Mhilberd, 09-07-2009 22:50 #1
Ik heb dit geprobeerd, maar hij blijft bij mij na stap 2 hangen. Ik krijg dus wel de vraag voor boot.elf, daar kan ik nog op ja klikken, maar daarna hangt ie. Ik zie alleen een zwart scherm, het controllerlampje brandt nog wel, maar ik kan de Wii alleen nog uitzetten (door ingedrukt houden van de powerknop). Ik heb een LEF121-Wii, met firmware 4.0E. Enig idee? Reactie infoteur, 10-07-2009
Ik heb dit probleem eerder gelezen. Je moet er voor zorgen dat je SD kaart goed is geformatteerd en als FAT. Google [i]sd formatter[/i], en klik op de bovenste link en download deze tool. En zet in dat programma de volgende instellen zoals ik ze hier heb staan.
SD Formatter Options:
Full Erase: On
Format Size: Off

Probeer `t dan eens op nieuw. Als je bootmii als eens hebt geprobeerd te installeren kan het zijn dat de hack helemaal niet meer werkt. Hoe dat precies in elkaar zit is nog niet echt duidelijk.

Wat je dan nog kan proberen is de Wii even te resetten (geheugen wissen) en dan het netwerk weer opnieuw installeren en het vervolgens nog eens proberen.

Als het je gelukt is zou je dan nog even een reactie willen plaatsen om te vertellen wat je exact gedaan hebt zodat andere mensen die hier tegenaan lopen het ook kunnen uitvoeren.

Infoteur: Gekkegerrit
Laatste update: 21-12-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Reacties: 183
Schrijf mee!