InfoNu.nl > Pc en Internet > Download > TV series online bekijken

TV series online bekijken

TV series online bekijken Er zijn elke dag meerdere tv-series op de televisie. Het probleem is, dat veel van deze series tegelijk uitgezonden worden. En wat doet u dan, wanneer u twee programma’s die tegelijk worden uitgezonden wilt kijken? Precies! Dan kijkt u ze online. Maar waar kunt u tv-series online bekijken, en hoe legaal is dat eigenlijk?

Downloaden

Er zijn diverse methodes, waarmee tv-series te downloaden zijn. Dit kan bijvoorbeeld via programma’s als BitTorrent, en eMule. Soms is het zelfs al mogelijk om een aflevering te downloaden voor de daadwerkelijke uitzendtijd. De vraag is echter of dit legaal is. Volgens de Nederlandse wet is het alleen legaal om auteursrechtelijk materiaal binnen te halen, wanneer het origineel door de particulier in bezit is. Dit is helaas niet het geval, wanneer u een aflevering gemist hebt. Het is dan dus illegaal. Wanneer u de afleveringen echter in uw bezit hebt, bijvoorbeeld op DVD, dan is het toegestaan om losse afleveringen binnen te halen.

Uitzendinggemist.nl?

Veel mensen komen op deze website terecht, wanneer ze naar recente afleveringen zoeken. Vaak komt men echter van een koude douche thuis. Op de website zijn namelijk alleen maar afleveringen van Nederland één, twee en drie te bekijken. Wanneer de serie dus op een andere zender is uitgezonden, zult u verder moeten zoeken. Andere zenders hebben namelijk niet een vergelijkbare functie…

Online bekijken?

Veel mensen gaan dan ook snel bij video-community's kijken. Één van de bekendste aanbieders van deze dienst is YouTube. Tegenwoordig is het echter minder gemakkelijk om hele series te plaatsen. Zo is het niet meer mogelijk om een filmpje van meer dan tien minuten te plaatsen, waardoor het opsplitsen van materiaal vereist is. Daarnaast wordt het beeldmateriaal vergeleken met een database. Wanneer de film al in de database zit als auteursrechtelijk materiaal, gaat het filmpje offline. Dagelijks worden er op die manier duizenden filmpjes verwijderd. Naast deze automatische check, controleren ook personeelsleden van YouTube op zulk illegaal geplaatst materiaal. Toch staan er nog tientallen series op YoutTube. Het is in dit geval niet illegaal om de afleveringen online te bekijken. De mensen die de afleveringen hebben geplaatst, zijn echter wel in overtreding. Er zijn ook nog andere sites waar filmpjes geplaatst worden, maar die zijn over het algemeen genomen veel minder populair. Enkele voorbeelden van deze sites zijn Zideo en Garage TV.

Alternatief: opnemen

Een goed alternatief is het opnemen van afleveringen. Tegenwoordig hebben veel DVD-spelers een harde schijf, waarop een zender opgenomen kan worden. U kunt vaak bepaalde programma’s programmeren, waardoor de speler iedere week het programma opneemt. Op die manier heeft u er geen werk aan, en bent u er zeker van dat u uw favoriete series kunt bijhouden.
© 2009 - 2018 Rakker126, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingGratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingHet gratis online kijken van tv series op het internet is in opkomst. Maar hoe en waar kun je online gratis tv series ki…
Legaal Online Films kijken in NederlandLegaal Online Films kijken in NederlandKun je legaal online films kijken in Nederland? Is online streamen van films en tv series überhaupt legaal? Waar andere…
Gratis films downloaden met Nederlandse ondertitelingGratis films downloaden met Nederlandse ondertitelingWaar en hoe kun je gratis films downloaden met Nederlandse ondertiteling? Veel meer mensen ontdekken dat dvd's niet meer…

Reageer op het artikel "TV series online bekijken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rakker126
Gepubliceerd: 01-07-2009
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Download
Schrijf mee!