InfoNu.nl > Pc en Internet > Diversen > Chrome - informatie over bugs
nieuws uitgelicht

Chrome - informatie over bugs

Chrome - informatie over bugs Google Chrome is nog maar net beschikbaar om te downloaden en de eerste bugs zijn al bekend. Op zich is dit niet zo gek als je bedenkt dat het gaat om een beta versie. Google heeft bij Chrome ervoor gekozen om de browser zo snel mogelijk beschikbaar te stellen voor download en aan de hand van opmerkingen van gebruikers de verbeteringen aan te brengen. Hieronder vind je een overzicht van de bugs die tot nu toe bekend zijn.

Alle tabs crashen

Google heeft bij de introductie van Chrome aangegeven dat Chrome verschilt van andere browsers door de speciale crash-beveiliging. Zou 1 tabblad vastlopen, dan kun je dit tabblad apart sluiten zonder dat je de andere tabbladen kwijt zou zijn.

Helaas blijkt dit niet altijd op te gaan. Bij bepaalde urls (internetadressen die je intypt in de adresbalk) crasht de browser. Dit kan ook al gebeuren door een tikfoutje van de gebruiker of zelfs door met je muis over een hyperlink te gaan die op deze manier is opgemaakt.

Hierdoor worden alle tabbladen gesloten en krijg je meteen de volgende foutmelding:

Dit lek kan niet door kwaadwillenden worden misbruikt, het is alleen erg vervelend. Je bent namelijk alle informatie in je geopende tabbladen kwijt.

Vreemd detail is dat wanneer je met de tab-toets door de website navigeert, je geen problemen krijgt met dergelijke links, ook niet wanneer je ze aanklikt. Je krijgt dan gewoon een melding dat de betreffende pagina niet kan worden gevonden.

Tapijtbom

De tweede bug die besproken wordt is wel gevaarlijk. Google Chrome is gedeeltelijk gebaseerd op de webbrowser Safari van Apple. Bij Safari werd enige tijd geleden een lek bekend. Door dit lek kan een internetpagina bestanden van internet downloaden en op je bureaublad zetten. Bij Safari is dit lek al verholpen, maar Google Chrome is echter gebaseerd op een oudere versie van Safari waarin dit lek nog niet is verholpen.

De onderzoeker Aviv Raff uit Israël ontdekte dat dit lek nog meer risico inhoudt wanneer hij dit combineerde met een onlangs ontdekte bug in Java. Hierdoor kunnen bepaalde bestanden direct uitgevoerd worden op de computer van de gebruiker.

Andere browsers zoals Internet Explorer en Firefox geven meteen een melding dat het downloaden wordt geblokkeerd om veiligheidsredenen.

Oplossingen

Op dit moment is er nog geen nieuwe versie van Chrome waarbij de bugs verholpen zijn. Google heeft aangegeven dat de bugs in de komende versie van Chrome verholpen zullen zijn. Wanneer deze versie uitkomt is nog niet bekend.
© 2008 - 2018 Artistik, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Google Chrome downloaden en installeren, zo gepieptGoogle Chrome downloaden en installeren, zo gepieptGoogle Chrome is een van de browsers van Google. Surfen op het web gaat sneller met Google Chrome, maar dat is niet alle…
Advertenties blokkeren in Google ChromeAdvertenties blokkeren in Google ChromeWord je ook altijd zo gek van de pop-ups bij spelletjes, advertenties op je nieuwspagina of reclame tijdens je favoriete…
Google Chrome 2.0 downloaden als web browserGoogle Chrome 2.0 downloaden als web browserGoogle Chrome 2.0 de snelste webbrowser? Ja, dat is wat velen mensen nu ondervinden. De snelheid zou ten opzichte van de…
Chrome - Nieuwe browser van Googlenieuws uitgelichtChrome - Nieuwe browser van GoogleVandaag zal in meer dan 100 landen de nieuwe Google open source browser, genaamd Chrome, worden gelanceerd. Het zal gaan…
Webbrowsers: Welke is het snelst en best?Webbrowsers: Welke is het snelst en best?Vroeger bestond er slechts een webbrowser: WorldWideWeb. Deze webbrowser werd in het jaar 1990 uitgevonden door Tim Bern…

Reageer op het artikel "Chrome - informatie over bugs"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Artistik
Gepubliceerd: 05-09-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!