InfoNu.nl > Pc en Internet > Diversen > Online huisdier, pet op internet, waar vind je die?
mijn kijk op

Online huisdier, pet op internet, waar vind je die?

Online huisdier, pet op internet, waar vind je die? Een online huisdier, het is niet nieuw om een webpet te verzorgen, maar het is nog wel steeds enorm populair en leuk. Er zijn meerdere sites waar je een huisdiertje op het internet kunt houden. Wat is dat, een virtueel huisdier op internet en waar vind je ze? Huisdieren op internet wil niest anders zeggen dan dat je een virtueel fantasie huisdier verzorgt en opvoedt. Het is misschien niet zo leuk als een echt huisdier, maar als alternatief is het leuk, en als oefening om te kijken of je het dagelijks volhoudt om een huisdier te verzorgen, iseen uitdaging.

Virtueel huisdier op het internett

Een online huisdier op internet is een huisdiertje wat je via een bepaalde website kunt ‘kopen’ met punten. De punten verdien je meestal gratis, door in te loggen op de website en door er spelletjes te spelen. Als je eenmaal een webpet hebt, kan je het onderhouden zonder echt geld uit te geven. Je gebruikt dan de punten die je verdient door in te loggen of door opdrachten uit te voeren, vaak via spelletjes. Er zijn veel gratis online huisdieren op internet te vinden. Bijvoorbeeld:
 • punkypet.nl
 • webpet.nl
 • smoogies.nl
 • digidier.nl
 • moshimonsters.com
 • overige

Online spellen met online dieren

Ook bestaan er veel online spellen waarbij je huisdieren verzorgen kunt, bijvoorbeeld:
 • spellengrot.nl
 • spelle.nl
 • minpret.nl
 • myfreezoo.nl
 • overige

Meerdere huisdieren op het internet

Als je een echte virtuele huisdieren liefhebber bent, wil je misschien meerdere online huisdieren houden en verzorgen. Als je er geld voor over hebt, kan je je dan aanmelden voor een account waarbij je extra dingen krijgt omdat je ervoor betaald. Extra huisdieren, extra spullen voor de huisdieren, extra bijzondere spulletjes en cadeautjes voor je huisdier.

Verzorgen van je huisdier, webpet

Je huisdiertje staat online en heeft jouw verzorging nodig. Je geeft het te eten, te drinken, speelgoed, medicijnen, je speelt ermee en je geeft het aandacht, enzovoorts… Als je genoeg punten hebt kan je kleertjes voor je huisdier kopen, een huisje (Smoogies), extra lekkere hapjes, gadgets... Van al dat spelen en eten (en poepen) wordt het huisdier vies, dus je moet het huisdiertje (meestal) ook regelmatig wassen.

Alarm, je huisdier gaat bijna dood!

Als je een tijdje vergeten bent om bij Smoogies je online huisdier te verzorgen, ontvang je een bericht in je email postvak met de mededeling dat je snel je webpet moet komen verzorgen, omdat het diertje anders dood gaat.

Oefening echt huisdier

Hoewel het allemaal virtuel is, kunnen ouders op deze manier wel hun kinderen laten kennismaken met de verantwoordelijkheid voor het verzorgen van huisdieren. Als kinderen graag een echt huisdier willen, blijft het uitleggen dat dit verantwoordelijkheid vergt, meestal een vaag idee. Pas als je zelf ontdekt wat het echt betekent om elke dag een huisdier te verzorgen, begint het te dagen. Ook in die zin hebben online huisdieren waarbij dagelijkse verzorging van het huisdier centraal staat, een interessante kant. Je kunt kinderen op die manier alvast laten zien hoe lastig het na een tijdje wordt om je verplichtingen na te komen. Een maandje een online pet verzorgen is immers heel wat anders dan 16 jaar lang een online pet verzorgen. Toch vergt een levend huisdier die verzorging wel.

Smoogies online huisdieren, erg leuk

Smoogies vind ik persoonlijk de beste online huisdieren aanbieder die ik bezocht heb. Het is overzichtelijk, op de website is alles wat je zoekt gemakkelijk te vinden en de diertjes zien er vriendelijk en lief uit. Ze maken ook geluid. Als je dagelijks even inlogt om je huisdier te verzorgen, krijg je heel veel inlogpunten (elke dag dat je inlogt groeit het aantal punten) dus het is dan gemakkelijk om je huisdier in leven te houden zonder dat het je geld kost. Helemaal gratis dus. Wil je toch een betaald account, dan krijg je veel meer punten, meer spullen en meer huisdieren tot je beschikking.

Digidier

Bij Digidier heb je (2015) de keus uit meer dan twintig verschillende huisdieren. Voor deze huisdieren kan je kiezen uit meer dan duizend kledingstukken. Ook kan je voor je huisdier spulletjes kopen. Door spelletjes te spelen verdien je zogenaamde digiedollars die je kunt gebruiken om de spullen te kopen.

Veiligheid

Je maakt gratis een account aan en kunt direct beginnen om je huisdieren te verzorgen. Voer op internet nooit je echte naam in, mensen doen zich vaak anders voor op internet. Hoewel veel gebruikers van websites waar je online dieren kunt verzorgen, kinderen zijn, kunnen er ook onbetrouwbare volwassenen tussen zitten die kwaad in de zin hebben. Dit geldt voor elke website waar kinderen komen.

Smoogies

Bij Smoogies is de website gebruikersvriendelijk en overzichtelijk voor kinderen, en daarom erg geschikt om een online huisdier te maken. Voor kleinere kinderen lijkt me deze website erg geschikt.

Neopets

Neopets is een vrij uitgebreide website met veel mogelijkheden voor je online pet. Bij Neopets kan je uit een grote hoeveelheid wezentjes kiezen, de een is dierlijker dan de ander. De wezentjes ogen niet erg origineel, omdat een groot deel nogal sterk op Pokemon characters gebaseerd lijken te zijn. Voor je huisdier kan je eigenschappen kiezen en gewoontes. Net als bij Smoogies kan je eten, speelgoed en verzorgingsproducten voor je online huisdier kopen. Er is ook een geldboom waar donaties worden gedaan. Je moet dan zo snel mogelijk op een item klikken om het te pakken te krijgen, anderen zijn je vaak voor maar als je volhoudt win je op een bepaald moment wel iets. Bij deze aanbieder van online huisdieren kan je huisdier niet overlijden en er zijn verschillende 'wereldjes' waar je van alles kunt beleven. Vanaf februari 2015 blijven alle opties in het Nederlands bij Neopets.com beschikbaar, maar nieuwe updates in Nederlands komen er daarna niet meer bij. Je kunt nieuwe updates nog wel in o.a. Engels lezen.

Filmpje pets/huisdieren op internet

In dit filmpje zie je enkele online huisdieren, klik hier: Filmpje Internet Huisdieren/pets
© 2008 - 2019 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Verzekering voor het huisdierVerzekering voor het huisdierSteeds meer mensen sluiten een verzekering af voor hun hond of kant. Het huisdier heeft de afgelopen jaren een steeds pr…
Is mijn huisdier ziek?Soms weet je niet zeker of er iets aan de hand is met je huisdier. Is hij ziek? Is hij chagrijnig? Wat is er aan de hand…
Een huisdier voor iedereenEen huisdier voor iedereenNederlandse gezinnen hebben vaak een huisdier, het hoort er bij. Wie neemt het initiatief, wat is het effect en waarom n…
Huisdier vermist, wat te doen?Huisdier vermist, wat te doen?Het komt regelmatig voor dat huisdieren vermist raken. Zij ontsnappen uit huis of uit hun kooi of zijn buiten en komen n…
De sugarglider, het nieuwe huisdierEen nieuw huisdier is steeds populairder aan het worden. Het is de sugarglider, oftewel de suikereekhoorn, een knaagdier…
Bronnen en referenties
 • Neopets.com
 • Digidier
 • Smoogies

Reageer op het artikel "Online huisdier, pet op internet, waar vind je die?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Ikke(L), 01-01-2011 21:26 #2
Je hebt nog veel meer websites, die ik persoonlijk leuker vind kijk een op:
www.webpet.nl
www.punkypet.nl
www.howrse.nl(dit is niet echt een huisdier ding maar meer een paarden verzorg plek.)
het allerleukste vind ik punkypet maar die is nu bezig met veranderen dus als u het nu niet mooi vind moet u dadelijk maar eens kijken ik denk dat het dan wat beter is.
M.v.g

Pp, 19-05-2010 19:50 #1
Weet je nog andere sites van online huisdier die je moet verzorgen?

Infoteur: Kisses
Laatste update: 02-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 2
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.
Schrijf mee!