InfoNu.nl > Pc en Internet > Diversen > De Web App van FIFA Ultimate Team (Companion App)

De Web App van FIFA Ultimate Team (Companion App)

De Web App van FIFA Ultimate Team (Companion App) FIFA 15 Ultimate team (FUT) is een populair onderdeel van het voetbalspel genaamd FIFA 15. In FUT moet je onder andere handelen op de veiling om zo aan goede spelers te komen voor je team. Omdat je als speler niet 24 uur lang toegang hebt tot jouw console met FIFA, is er de Web App (ook wel Companion App genoemd) ontwikkelt door EA Sports. Wat kun je allemaal met de Web App? Hoe en waar kun je deze downloaden? Werkt de app ook op de iPad?

FIFA 15 en Ultimate Team

FIFA 15 is het meest populaire voetbalspel van 2014 en 2015. Dit spel, uitgegeven door EA Sports, weet miljoenen mensen wereldwijd te boeien. In het spel kun je, naast het spelen van enkel vriendschappelijke wedstrijden met vrienden, ook een carrière maken met een enkele speler, een volledig team met bijbehorende transfers en seizoenen managen en online tegen bekenden en onbekenden overal ter wereld gamen. Het laatste wordt FIFA Ultimate Team genoemd en is het meest populaire onderdeel van het voetbalspel. FIFA 15 kostte tijdens de introductie in 2014 gemiddeld zestig euro, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt het spel steeds goedkoper.

FUT Web App: De Companion App

De Web App, ook wel Companion App, Webapp of FIFA WebApplicatie genoemd, is gratis in gebruik en werkt alleen voor mensen die het FIFA-spel hebben gekocht op de PC, Xbox One en 360 en de PlayStation 3 of 4. De handige features die in de app zitten verwerkt zijn niet beschikbaar voor mensen die het spel spelen op de iPad, iPhone (of ander iOS toestel), Android en andere smartphones. De applicatie kan gevonden worden onder de naam “Companion App”.

Aanmelden en inloggen

Om toegang te krijgen tot de Web App van FIFA 15 Ultimate team moet je beschikken over een Origin account. Een account bij dit bedrijf kun je gratis aanmaken via de officiële website van Origin. De applicatie kun je gratis downloaden in de AppStores van Windows, Apple en Google.

Om de companion app te kunnen gebruiken heb je een Origin account nodig waarop een versie FIFA 15 voor de Xbox One, Xbox 460, PlayStation 4, PlayStation 3 of PC op geregistreerd staat.

Wat kun je met de gratis app?

Als je deze gratis applicatie hebt gedownload kun je er het volgende mee doen:
  • Doe aanpassingen aan je FUT team en club items. Je kunt in de app onder andere de formatie, spelers en teamgeest aanpassen.
  • Zoek spelers op in de transfermarkt (veiling)
  • Doe biedingen op spelers, staff en items op de veiling
  • Koop ‘packs’ (pakketten met o.a. spelerskaarten) in de FUT winkel
  • Toegang tot EA Sports Football Club Activity, nieuws en notificaties
  • Maak een nieuw team of squad met de optie concept teams.

Versies met elkaar vergeleken

De applicatie kan worden gedownload voor iOS, Android en Windows toestellen. Telefoons van BlackBerry en andere besturingssystemen zijn niet geschikt om de app op te spelen.

iOS versie Android versie Windows Phone versie
Uitgekomen op24 september 201424 september 201424 september 2014
Definitieve versie15.0.2.15.0.2.15.0.2.
Grootte11.3 Mb12 Mb9 Mb
TalenEngels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, NederlandsEngels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, NederlandsEngels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Nederlands
OntwikkelaarEA Swiss SarlElectronic ArtsElectronic Arts
KostenGratisGratisGratis
Werkt metiOS 6.0 of hoger. iPhone en iPod TouchAndroid versie van 4.1 of hogerWindows Phone 8, 8.1 en hoger

Kan ik FIFA spelen met deze app?

Een vraag die veel spelers stellen. FIFA kan gratis worden gespeeld op de iPad, iPhone, Windows en toestellen met het Android besturingssysteem. De app heeft echter wel in-game aankopen voor bijvoorbeeld coins, om het spel makkelijker te maken. Dit spel en de transfermarkt van dit spel staat volledig op zichzelf en heeft geen connectie met de versie voor PC en console. Met de Web of Companion app kun je geen FIFA spelen, enkel je huidige squad beheren, bieden en kopen van spelers en het actuele nieuws lezen.

Lees verder

© 2014 - 2019 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van FIFA Ultimate Team (FUT)De geschiedenis van FIFA Ultimate Team (FUT)FIFA Ultimate Team (FUT) is een onderdeel van het voetbalspel FIFA. Dit populaire gedeelte werd in FIFA 09 geïntroduceer…
FIFA 17: Snel coins verdienen in Ultimate TeamFIFA 17: Snel coins verdienen in Ultimate TeamIn FIFA 17 bestaat de Ultimate Team optie. Dit is een speloptie die bij veel spelers ontzettend geliefd is. Bij FUT (Fif…
FIFA 16 Ultimate Team, coins kopen voor iOS (iPhone, iPad)Via de gratis applicatie genaamd FIFA 16 kun je het voetbalspel met het onderdeel Ultimate Team spelen. In dit onderdeel…
FIFA 16: Deluxe en Super Deluxe Edition PS3, PS4 & XboxDe uitgebreide versies van FIFA 16 heten dit jaar de Deluxe Edition en Super Deluxe Edition. Voorgaande jaren werd deze…
FIFA 16 coins online kopen: Player AuctionHet voetbalsimulatiespel FIFA 16 is erg populair over de hele wereld, vooral de Ultimate Team-functie waarin je zelf je…
Bronnen en referenties
  • http://help.ea.com/nl/article/fifa-15-ultimate-team-faq/
  • Companion App voor Android
  • Companion App voor iOS (iPad 2)

Reageer op het artikel "De Web App van FIFA Ultimate Team (Companion App)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Raoul, 16-01-2015 19:19 #1
Als ik probeer in te loggen staat er: er lijkt geen ultimate team verbonden te zijn met je blablabla hoe komt dit?

Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: 17-12-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Special: FIFA 15
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!