InfoNu.nl > Pc en Internet > Diversen > Handelen in Litecoins, een lucratief idee?

Handelen in Litecoins, een lucratief idee?

Op dit moment staan de zogenaamde virtuele munten volop in de belangstelling. De Bitcoin, de bekendste van deze munten, is eind 2013 enkele honderden euro's waard. Maar de Bitcoin heeft ook een kleiner broertje, de Litecoin. Hoewel deze munt nog lang niet zoveel waard is als de Bitcoin, is er wel een stijgende trend waar te nemen. Dit artikel gaat in op de handel in Litecoins. Hoe gaat die handel in zijn werk? En is het een goed idee om in Litecoins te gaan handelen? Litecoin is een virtuele munt, net zoals de Bitcoin. Op dit moment (eind 2013) is één Bitcoin enkele honderden euro's waard. De Litecoin is minder waard, maar stijgt ook in waarde. Veel mensen kopen bij wijze van experiment wat van deze virtuele munten in, en gaat er mee handelen. Hieronder wordt kort besproken hoe dat handelen in zijn werk gaat, en wat de toekomstverwachtingen van de Litecoin zijn.

Handelen in Litecoins

Het handelen in Litecoins kan op twee manieren. Je kan zelf een wallet aan maken. Een wallet is een account waarop je je munten bewaart. Geadviseerd wordt niet al je coins in deze wallet te bewaren, maar alleen de munten waarmee je van plan bent te handelen. 'In het echt' draag je immers ook niet al je spaargeld bij je! Dit geldt voor zowel Bitcoins als Litecoins.

Als je de wallet hebt aangemaakt kun je van een online handelaar wat munten aanschaffen, en die eventueel op een later moment weer verkopen aan een andere online handelaar. Je kunt ook via een online beurs handelen. Een bekende online beurzen is btce.com. Op deze beurs kun je in allerlei virtuele munten handelen, waaronder de Litecoin. Bij deze site kun je een account aanmaken. Dan koop je een paar munten. Die kan je met een creditcard kopen. Als je wat munten hebt, kun je beginnen met kopen en verkopen.

De toekomst van Litecoins

Maar hoe winstgevend is de handel in Litecoins nu eigenlijk? Is het een experiment, of is het een serieuze investering? Gaan Litecoins net zo groot worden als Bitcoins? Blijven ze het kleine broertje, waar op een bescheidener schaal wat te verdienen valt? Of zijn ze over een aantal jaar gewoon vergeten?

Blogger Tuur DeMeester wijst op het feit dat de Litecoin minder 'mainstream' is dan de Bitcoin. Wellicht zal in de toekomst de angst ontstaan dat overheden zich teveel met Bitcoin gaan bemoeien. Het kleinere Litecoin kan hiervan profiteren, doordat het als 'veilige haven' wordt gezien. De munt zou dan een blijvende aantrekkingskracht kunnen uitoefenen op mensen die graag in de anonimiteit willen blijven. Daarom is DeMeester 'gematigd positief' over de Litecoin.

De waarde van de munt is voorlopig stijgende. Sommigen denken dat deze groeiende vraag te verklaren is doordat de Litecoins worden gekocht om risico's te spreiden. Wie in cryptocurrencies handelt, wil misschien op meerdere paarden wedden, zeker gezien de verwachting dat de Bitcoin misschien een bubbel is die binnenkort zal 'klappen' (Wellicht is dat niet zo'n heel goed idee, want volgens DeMeester werken schommelingen van de Bitcoin door in de Litecoin). Ook kan het het geval zijn dat mensen deze munten kopen omdat ze achter het idee van de Litecoins staan.

Een van de nadelen van Litecoin is dat de munt bijna nergens geaccepteerd wordt. (wel kun je Litecoins om ruilen voor Bitcoins). Volgens sommigen kan dit in de toekomst nog veranderen. Als mensen al één virtuele munt aanvaarden, zullen ze misschien makkelijker een tweede virtuele munt accepteren.

Hoewel er positieve geluiden zijn, is de toekomst van de munt nog zeer onzeker. Volgens sommigen is de munt 'een blijvertje', en zou zich zelfs tot een stabiel betaalmiddel kunnen ontwikkelen. Volgens anderen zou dit geen onwaarschijnlijk scenario zijn, maar is het net zo goed mogelijk dat de munt een zachte dood sterft.

Lees verder

© 2013 - 2017 Carpeventum, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bitcoins, Litecoins en andere virtuele muntenVirtuele munten zoals de Bitcoin worden in toenemende mate gebruikt als betaalmiddel. Sommige van deze munten stijgen en…
Beleggen in litecoinsAls u wilt beleggen op de beurs dan zijn er diverse mogelijkheden om in te beleggen. Zo kunt u beleggen in vreemde valut…
Altcoins: Bitcoins minen via een 'omweg'In 2013 was het minen van Bitcoins een hype. Mensen verdienden makkelijk geld door een computer naar virtuele munten te…
Bitcoins minen: wat heeft u nodig?Bitcoins minen: wat heeft u nodig?De bitcoin is een nieuwe virtuele munteenheid die snel in waarde is gestegen. De munt wordt niet gemaakt door overheden…
Misbruik virtueel geldMisbruik virtueel geldAnno 2015 is virtuele valuta een veelbesproken onderwerp. Onder virtuele valuta worden bijvoorbeeld Bitcoins verstaan. M…
Bronnen en referenties
  • http://www.ibtimes.co.uk/articles/524952/20131125/bitcoin-alternatives-litecoin-affordable-crypto-currency-virtual.htm
  • http://bitcoin.org/en/secure-your-wallet
  • http://www.coined.nl/kopenenverkopen.html
  • https://btc-e.com/exchange
  • https://btc-e.com/page/2
  • http://biflatie.nl/artikelen/valuta/bitcoin-is-booming-maar-kent-u-litecoin-al/
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin#Wallets
  • http://motherboard.vice.com/blog/beyond-bitcoin-a-guide-to-the-most-promising-cryptocurrencies

Reageer op het artikel "Handelen in Litecoins, een lucratief idee?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Carpeventum
Gepubliceerd: 05-12-2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Special: Alternatieven Bitcoins
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!