InfoNu.nl > Pc en Internet > Communicatie > Google Buzz van Google gebruiken

Google Buzz van Google gebruiken

Google Buzz van Google gebruiken Google Buzz is een nieuw voorbeeld van de markt voor sociale netwerk tools. Uiteraard roert ook Google zich op deze markt, en met miljoenen Gmail gebruikers wereldwijd en ook nog een duizenden Google phone gebruikers is het niet moeilijk om dit product aan de man te brengen. Wat kun je allemaal met Google Buzz en welke andere tools zijn er in geïntegreerd?

Wat is Google Buzz?

Google Buzz is een tool voor 'social networking and messaging'. Google Buzz wordt gebruik via een van de populairste e-mail providers ter wereld, het tevens door Google beheerde Gmail. Het is automatisch geïntegreerd en daardoor dus beschikbaaar voor elke Gmail gebruiker. Via Google Buzz kun je links delen, foto's en video's uitwisselen met je contacten, en natuurlijk ook gewoon simpele berichten verzenden. De berichten komen binnen in een speciale box, zodat ze duidelijk te onderschieden zijn van je gewone e-mail.

Google Buzz stelt je in staat om bij elke post die je doet aan te geven wie het mag zien. Een foto kun je delen (sharing) met één persoon, enkelen of al je contacten of ook mensen buiten je adresboek. Het lijkt op een poging van Google om aan te haken bij alle nieuwe trends op internet en communicatie gebied. Je kunt dit wel zo zien, maar gelukkig worden bestaande programma's allemaal geïntegreerd in plaats van dat geprobeerd is om van alle bekende tools een eigen versie op te zetten. Bekende mogelijkheden als het positief of negatieg kunnen waarderen van een bepaalde post zijn ook overgenomen.

Welke programma zijn geïntegreerd in Google Buzz

Een aantal internet tools die inmiddels grote bekendheid en populariteit genieten zijn geïntegreerd in Buzz, ook tools die niet van Google zelf zijn. Het zijn de volgende tools:
  • Picasa (image organzer en viewer)
  • Flickr (image hosting en video hosting)
  • Google Reader (Atom en RSS feeds lezer)
  • YouTube (video sharing)
  • Blogger (blog dienst)
  • FriendFeed (real time sociale media tool)
  • identi.ca (microblog en open source sociaal netwerk)
  • Twitter (microblog)
  • Orkut (sociaal netwerk)

Mobiele versie van Google Buzz

Wanneer je tegenwoordig een nieuwe tool introduceerd, kun je niet meer zonder een mobiele versie. Heb je een mobiele telefoon die het gebruik van Google Buzz ondersteunt, dan worden je mogelijkheden nog een stukje verder uitgebreid. Buzz posts kunnen namelijk worden voorzien van jouw locatie op dat moment. Kun je bij Google Latitude binnen de location-sharing dienst nog zelf een locatie ingegeven, Buzz verplicht je om je echte locatie te gebruiken.

De mobiele versie van Buzz maakt gebruik van Google Maps, deze moet dus op je telefoon geïnstalleerd zijn. Om er gebruik van te maken moet je een telefoon hebben met Android 1.6 of hoger, iOS, Windows Mobile, Openwave, of S60.

Problemen met privacy

Google Buzz is al meerdere keren negatief in het nieuws geweest vanwege zorgen over de privacy van de gebruikers. De aanteigingen zijn min of meer gelijk aan die aan het adres van Facebook, en hebben te maken met de koppeling aan Gmail. Wanneer je beide programma's gebruikt en een bepaalde contactpersoon met regelmaat mailt, dan wordt deze persoon automatisch een van je Buzz-contacten. Een rechtszaak die hierover werd aangespannen is in september 2010 geschikt. De privacy instellingen zijn inmiddels al aangepast door Google.
© 2010 - 2017 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Google Buzz concurrentie voor Facebook en Twitter?Google Buzz concurrentie voor Facebook en Twitter?Google komt wederom met een nieuwe dienst. Google Buzz is de nieuwe telg van de Google familie, het wordt een uitbreidin…
Spelbespreking: Buzz! Master QuizSpelshowgastheer Buzz is een van de bekendste virtuele quizmasters ooit. Het grappige, soms wat ergerlijke, ventje prese…
Google Latitude, vrienden stalkenGoogle Latitude, vrienden stalkenOp 4 februari lanceerde Google een nieuw speeltje binnen Google Maps, Google Latitude. Op het eerste oog lijkt Latitude…
Google Realtime Search, online laatste berichten doorzoekenGoogle Realtime Search, online laatste berichten doorzoekenGoogle heeft zijn realtime zoekfunctie ondergebracht op een eigen homepage: Google Realtime Search. Met deze zoekmachine…
De diensten van Google in een notendopDe diensten van Google in een notendopGoogle, één van de grootst groeiende bedrijven ter wereld staat bij vele bekend als louter een zoekmachine. Waar veel me…

Reageer op het artikel "Google Buzz van Google gebruiken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Dessal
Laatste update: 30-01-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Schrijf mee!