InfoNu.nl > Pc en Internet > Communicatie > Hoe kan ik internetten in het buitenland?

Hoe kan ik internetten in het buitenland?

Hoe kan ik internetten in het buitenland? Voor de jongste generatie bestaat er geen leven zonder internet. Ook op vakantie kan internet handig zijn, bijvoorbeeld om je e-mail te checken, via msn of hyves contact te houden met je vrienden en het thuisfront of toeristische informatie op te zoeken. Ga je op vakantie in het buitenland? Ook daar is internetten mogelijk. Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om verbinding te maken met het internet. Hierdoor wordt het steeds makkelijker, sneller en goedkoper.
Enkele manieren hoe je kan internetten in het buitenland zijn:
  • Internetcafés
  • Lokale internetverbinding
  • Inbellen bij je provider
  • Mobiel internetten met GPRS
  • WiFi hotspots

Hieronder worden deze manieren uitgelegd.

Internetcafés

Dit zijn plaatsen waar je tegen betaling op een computer kan internetten. Wereldwijd zijn er duizenden internetcafés, vooral op toeristische plekken. En ook op campings of vakantieparken beschikken ze vaak over een computer waarvan je gebruik kan maken.

Lokale internetverbinding

Beschik je over een vaste telefoonaansluiting in het buitenland? Dan is het mogelijk om een tijdelijk inbelabonnement bij een lokale provider te nemen. Naast de abonnementskosten betaal je enkel de lokale telefoonkosten. Meestal is zn abonnement binnen 1 dag aangevraagd en geïnstalleerd.

Inbellen bij je provider

Is het mogelijk om je eigen laptop mee te nemen naar het buitenland? En beschikt je laptop over een modem, dan kun je bij je eigen nederlandse provider inbellen. De kosten hiervan zijn wel aan de hoge kant.

Mobiel internetten met GPRS

Een andere mogelijkheid is met behulp van je mobiel internetten, via het GPRS systeem. Sommige aanbieders van deze dienst, werken samen met aanbieders in het buitenland. Hierdoor is het voor jou voordeliger. Je kunt het beste van tevoren de tarieven bekijken en vergelijken, want internetten met je mobiel kan duur zijn. Het is ook mogelijk om je mobiel aan te sluiten op je laptop, via USB. Zo kun je gewoon met laptop op het internet.

WiFi hotspots

Op steeds meer plekken op de wereld bieden ze ook WiFi aan, een systeem om draadloos te internetten met je laptop. Deze plekken worden ook wel WiFi hotspots genoemd. Ze zijn te vinden in onder andere hotels, cafés, vliegvelden en campings. Sommige bieden de dienst gratis aan als een service, bij andere hotspots dien je ervoor te betalen. Op free-hotspot.com vind je een overzicht van WiFi hotspots over de gehele wereld.
© 2008 - 2017 Kimmy-tje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het zo voordelig mogelijk gebruik maken van mobiel internetHet zo voordelig mogelijk gebruik maken van mobiel internetAls u in deze tijd een telefoon koopt zit hier in 95% van de gevallen internet op. Het is uw eigen keuze om internet op…
Samsung Chat 335De Samsung Chat 335 is een mobiele telefoon die behalve telefoneren, ook internet via Wifi aanbiedt. Het handige toetsen…
Wat is dataroaming?Wat is dataroaming?Wij kunnen niet meer zonder internet, zelfs niet gedurende onze vakantie. Dit ondanks het feit dat u een hoge telefoonre…
De Dongel van KPN voor mobiel internetten op de laptopDe Dongel van KPN voor mobiel internetten op de laptopDe Dongel van KPN maakt mobiel internetten eenvoudig. Dit is een duidelijke stap voorwaarts. Het is eenvoudig met laptop…
Pas op voor hoge telefoonkosten in het buitenlandPas op voor hoge telefoonkosten in het buitenlandBijna iedereen is er wel mee bekend dat in het buitenland je telefoonkosten veel hoger zijn. Toch stappen veel mensen no…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Hoe kan ik internetten in het buitenland?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Albert, 29-04-2015 23:22 #8
Ik wil graag via mijn tablet internetten in de Filipijnen wat zijn de mogelijkheden?

John, 30-04-2012 00:22 #7
Ik mis bij internetten in het buitenland de optie om een MyPrivateHotspot aan te schaffen? Dat scheelt 90% in de roaming kosten.

Josette, 09-04-2012 10:10 #6
Ik ga een paar dagen naar heijderbos in limburg ik zelf woon in belgie ik ga mijn laptop mee nemen daar kan je ook internet krijgen mijn vraag is dan ook, want dat is de eerste keer is dat met code 's of hoe moet ik dat doen, want waarschijnlijk krijg ik daar een code die ik moet intikken waar moet ik dit dan intikken en wat moet ik doen, bedank al vast.

Voorhagen, 21-03-2012 18:30 #5
Goedkoop st internetten op laptop in buitenland. Ben vaak langdurig op vakantie door Europa. Heb jaren geleden een dongel van Vodafone gekocht. Werkt eigenlijk alleen in landen van aankoop. Heb die unlocked via DC-Unlocker (website). Nu koop ik in elk land waar Vodafone is een prepaid kaartje en da's erg goedkoop (bv 1 Gig in Spanje is 60 euro dus 0.06 per MB en er zijn vaak aanbiedingen met prepaid in andere landen).
Weet niet of zo'n dongel van Vodafone ook met een prepaid kaartje van anderen kan werken. Nooit geprobeerd.
Jacques

F. Voorbergen, 09-04-2011 17:41 #4
Ik ben 3 maanden per jaar in mijn huisje in Frankrijk en zou ook daar graag internetten zonder naar McDonalds te moeten voor een wifit hotspot of een telefoonaansluiting te moeten nemen voor ADSL. Een familielid zegt voor 40 euro (circa) bij KPN een dongel te hebben gekocht waarmee zij voor een paar centen ook in het buitenland kunnen internetten (en zonder abonnement). Heeft u meer informatie?

Riet Overbeeke, 01-03-2011 19:49 #3
Heel graag zou ik willen internetten op mijn laptop op vakantie in Frankrijk. Zo ben ik ook voor de familie bereikbaar. Aangezien nog niet alle campings WIFI hebben zou ik graag willen weten hoe andere toeristen dit doen?

W. Masselink, 16-11-2010 13:22 #2
Heb een computer in polen staan bij mijn vrindin en internet maar heb altijd wat met internet het is daar in 1jaar meer weggeweest als in 20 jaar in holland wat voor mogelijkhedden heb ik via holland

M. Demmers, 02-03-2009 12:54 #1
Er schijnen in het buitenland ook een soort DONGELS te koop te zijn op de postkantoren. Daar lees ik hier niets over. Hoe werkt dat bijv voor Belgie?

Infoteur: Kimmy-tje
Gepubliceerd: 27-05-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 8
Schrijf mee!