Wat is WeChat en wat kunt u ermee?

Wat is WeChat en wat kunt u ermee? Met WeChat kunt u gratis met uw mobiel, iPad of andere tablet en pc of laptop berichten sturen naar vrienden in uw contactenlijst. De applicatie is beschikbaar voor Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone en Symbian toestellen. Naast chatten kunt u ook audioberichten sturen, bellen en videobellen met de nieuwste versie van WeChat. Als u een foto heeft gemaakt kunt u voor het versturen deze bewerken met filters om deze mooier te maken. WeChat is van een Chinese origine en is een van de grootste spelers op de markt van de berichtenapplicaties. Hoe installeert u WeChat en hoe werkt de app?

Inhoud


Het bedrijf achter de app

De chatapplicatie WeChat is ontwikkeld door het Chinese bedrijf Tencent. Dit bedrijf richt zich op massa media, entertainment, internet, mobiele telefoons en online advertenties met een hoofdkantoor in het Nanshan District in de plaats Shenzhen. Het bedrijf staat op de vierde plek van grootste internetbedrijven ter wereld na Google, Amazon en Ebay. Dit komt mede dankzij de succesvolle app WeChat. De applicatie is voornamelijk populair in China, maar wordt ook steeds populairder in de rest van de wereld dankzij de vele vernieuwingen die Tencent blijft doorvoeren. Zo is het vanaf 3 juli 2014 mogelijk om games te spelen in de app.

Wat is WeChat?

WeChat is een gratis app waarmee u berichten kunt sturen naar contacten die ook dezelfde applicatie hebben geïnstalleerd. U kunt bij het verzenden van het bericht niet zien of de ontvanger het bericht heeft gelezen, omdat WeChat vindt dat dit privacygevoelig is. Ook uw telefoonnummer waarmee u zich heeft aangemeld is niet zichtbaar voor uw vrienden op de app. Naast de basisfunctie chatten kunt u met WeChat het volgende:

 • Foto’s delen
 • Foto’s met een filter bewerken
 • Berichten delen op sociale media als Facebook
 • Games spelen
 • Videobellen
 • Groepsberichten en groepschats starten
 • Momenten delen op sociale media
 • Gratis bellen
 • Vrienden vinden die dichtbij zijn qua locatie met GPS
 • Met de telefoon schudden om vrienden te zoeken die hetzelfde doen
 • Stickers sturen (soort emoticons)
 • De walkie talkie functie gebruiken

Wat kost het en waar kan ik de app downloaden?

De applicatie is volledig gratis en u hoeft alleen de vaste kosten aan uw provider voor internet of databundel af te dragen. In de applicatie zelf zitten geen reclames verwerkt. Voor de iPad en andere Apple toestellen kunt u de applicatie vinden in de bijbehorende Appstore. De Windows Phone Store is de plek waar u de App vindt voor de smartphones met het Windows besturingsmodel. U kunt WeChat ook gebruiken op de pc via een web-based app. Trap niet in downloads en emulators met bijvoorbeeld Bluestacks. Dit kan via de officiële website van de applicatie.

Hoe installeer ik WeChat op de iPad en iPhone

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

 1. Ga naar de Appstore
 2. Zoek naar WeChat
 3. Klik op gratis bij de app WeChat door het gelijknamige bedrijf
 4. Druk op installeer
 5. Voer uw Apple ID wachtwoord in van de iTunes Store
 6. Druk op Home
 7. Open de App vanaf uw bureaublad

Hoe installeer ik WeChat op Android toestellen?

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor Android toestellen als de Samsung Galaxy lijn e.d.:

 1. Open de Google Play Store
 2. Druk op vergrootglas rechts bovenin en zoek naar WeChat
 3. Druk op de naam WeChat door het bedrijf Tencent Technology (Shenzhen) Company
 4. Druk op installeren
 5. Druk op accepteren om de app toegang te geven tot een groot aantal gegevens. U kunt per soort toegang op het pijltje drukken om de reden te lezen dat de app deze toegang nodig heeft.
 6. Druk op de home knop van uw toestel
 7. Open de app vanaf uw bureaublad

Hoe gebruik ik WeChat op de Windows of Mac pc of laptop

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor de pc of laptop.

 1. Ga naar de officiële website van WeChat
 2. Druk op Download
 3. Scroll naar PC
 4. Kies Mac App Store of Web WeChat voor Windows

Hoe kan ik mij registreren?

Een account aanmaken voor WeChat kan op verschillende manieren. U kunt inloggen met uw Facebook account door op deze optie te drukken. Als u deze gegevens niet met de applicatie wilt delen kunt u zich ook registreren op de volgende manier:

 1. Open de applicatie
 2. Druk voor Sign Up onderin het scherm
 3. Kies uw regio (Nederland +31 en België +32)
 4. Toetst uw telefoonnummer in zonder de eerste 0 (bijvoorbeeld +31612345678)
 5. Druk op login
 6. U krijgt een verificatiecode van WeChat opgestuurd, druk op OK om de code te ontvangen over de SMS
 7. Voer de code in bij enter code. Druk op submit
 8. (optioneel) stel een foto in
 9. Voer uw naam in en kies een ID
 10. Voeg vrienden toe op basis van telefoonnummer, uit uw contactenlijst of via WeChat ID
 11. Gefeliciteerd u kunt WeChat gebruiken

Is WeChat het beste alternatief voor Whatsapp?

WeChat is niet beschikbaar voor op de iPad en dat is een groot gemis.Applicatie als Facebook Messenger en Telegram Messenger hebben die ondersteuning wel. Het gratis bellen en videobellen met andere toestellen is van hoge kwaliteit en snelheid, omdat het bedrijf achter WeChat hier een focus op heeft gelegd. De app is mateloos populair in Azië en heeft meer dan 300 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld. Het is een kwestie van geduld voordat WeChat de rest van de wereld overneemt. De app is bovendien volledig gratis en reclamevrij.

Lees verder

© 2014 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Skype, de bekendste VOIP-aanbieder naast WeChatSkype, de bekendste VOIP-aanbieder naast WeChatVoor het grote publiek is Skype de eerste en bekendste softwareaanbieder voor gratis en goedkoop bellen en telefoneren v…
Top 10 populaire berichtenapps & alternatieven voor WhatsAppJe kunt, anno 2015, gratis tekstberichten naar vrienden of bekenden sturen via een van de honderden beschikbare apps voo…
Kik Messenger vs. Whatsapp: wat is Kik en wat is Whatsapp?Kik Messenger vs. Whatsapp: wat is Kik en wat is Whatsapp?Kik Messenger is sinds 2013 een grote concurrent voor de berichtendienst WhatsApp. In 2014 heeft het bedrijf achter Kik…
Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Voip in de praktijk: hoe je gratis mobiel en vast belt!Het is al jaren in opmars: bellen via internet, en dan vooral gratis bellen. Er is ook al genoeg over geschreven, maar v…

Hoe installeert u MessageME en wat kunt u ermee?Hoe installeert u MessageME en wat kunt u ermee?MessageME is een app speciaal ontwikkeld voor smartphones en pc. 75 dagen na de introductie in 2013 waren er meer dan 5…
Een succesvolle website voor je bedrijf opzettenEen succesvolle website voor je bedrijf opzettenAls je besluit dat je een website voor je bedrijf wilt maken, moet je weten waaruit een succesvolle website bestaat. Uit…
Bronnen en referenties
 • http://wechat.com
 • http://www.tencent.com/en-us/index.shtml

Reageer op het artikel "Wat is WeChat en wat kunt u ermee?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Erick, 19-09-2019 14:50 #7
Kan ik met een prepaid kaart ook gebruikmaken van de Wechat-app?

Nel, 11-01-2018 09:58 #6
Dank voor de info. Kunt u aangeven hoe ik een filmpje of foto vanuit bijv. WhatsApp via WeChat kan versturen?

Astrid Lafour, 14-07-2017 18:02 #5
Ik zoek me suf! Hoe stuur ik n foto vanuit WeChat naar bv Whatsapp of naar een emailadres…?

Arno, 11-01-2016 07:30 #4
Mooi artikel! Slechts een opmerking: in het artikel vertel je meerdere malen dat WeChat beschikbaar is voor de iPad, maar in de laatste alinea wordt als groot gemis genoemd dat het NIET op de iPad beschikbaar is. Hoe zit dat?

Jolanda, 01-01-2016 19:25 #3
Waarom is er geen Nederlands op de wechat?

Klaas Pilon, 30-12-2015 11:23 #2
Ik heb een abonnement in Nederland van Telfort.kan ik in Spanje wechat gebruiken om te bellen met mijn vrouw in Nederland via wechat zij heeft ook een Telfort abonnement zonder kosten
Met vriendelijke groeten Klaas Pilon Reactie infoteur, 30-12-2015
Beste Klaas Pilon,

U kunt WeChat gebruiken om gratis te bellen naar een ander persoon met WeChat. Let wel op dat er kosten aan verbonden zijn (roaming) als u niet met wifi bent verbonden. Deze kosten kunnen, al helemaal in Spanje, erg oplopen. Zorg er dus altijd voor dat u verbonden met wifi als u gaat bellen, dan zijn er naast de maandelijkse kosten bij Telfort, geen kosten aan verbonden.

Vriendelijke groet,
Edwin

Jo, 21-05-2015 12:46 #1
Ik krijg de app in het Chibees na download?

Infoteur: Eddwin
Laatste update: Juli 2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Special: Alternatieven Whatsapp
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 7
Schrijf mee!