Hoe installeert u Telegram Messenger en wat kunt u ermee?

Hoe installeert u Telegram Messenger en wat kunt u ermee? Telegram Messenger is een gratis berichtendienst en wint in Nederland aan populariteit. Net zoals Whatsapp kunt u gratis chatten met al uw contacten. De focus van deze applicatie ligt op snelheid, privacy en beveiliging. U kunt bijvoorbeeld versleutelde berichten versturen naar uw contacten die zich na een bepaalde tijd automatisch op beide apparaten gewist zullen worden. Telegram werkt daarnaast volledig Cloud-Based zodat u uw berichten op meerdere apparaten kunt bekijken. Deze populaire message dienst is volledig gratis en u heeft in de toekomt geen betaalde account nodig om de app te gebruiken. Telegam Messenger is beschikbaar voor Windows en Mac, pc en laptop, Android toestellen en iPad (iOS) toestellen.

Inhoud


Het bedrijf achter de app

Telegram is in 2013 opgericht door de gebroeders Nikolai en Pavel Durov, twee softwareontwikkelaars uit Rusland. Zij hebben naast deze berichtendienst ook het sociale netwerk VK opgericht. Op het moment het grootste sociale netwerk in hun eigen land. Voor de berichtenapplicatie hebben de broers alles zelf geprogrammeerd, ook het protocol omtrent de veiligheid. De berichtendienst wordt gepresenteerd als veiliger, sneller en nuttiger als het vergeleken wordt met de concurrentie. Pavel Durov heeft de persoon die het lukt om een bericht te onderscheppen dat hij naar zijn broer Nikolai heeft gestuurd 2 ton in Amerikaanse dollars beloofd. Niemand heeft het bedrag nog op kunnen eisen. De veiligheid is nog gewaarborgd.

Wat is Telegram Messenger?

Telegram Messenger is een gratis berichtendienst voor toestellen met Android, Apple en Windows. Daarnaast kunt u Telegram Messenger ook installeren voor op de pc of laptop. Het is ook te downloaden voor de iPad. Deze berichtendienst bestaat sinds 14 augustus 2013 en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste alternatieven voor WhatsApp in Nederland. Het is een manier om niet te hoeven betalen voor sms-verkeer. Telegram Messenger onderscheidt zich van de rest door de vele aandacht dat het heeft besteed aan privacy en security. Het is bijvoorbeeld mogelijk om versleutelde berichten te sturen die na een bepaalde tijd zich automatisch zullen wissen. Via de applicatie kunt u:

 • Berichten sturen
 • Foto’s delen
 • Documenten delen
 • Groepsgesprekken tot 200 man starten
 • Audio berichten versturen
 • Beschikken over gratis onbeperkte cloud opslag voor media en chats

Wat kost het en waar kan ik de app downloaden?

Telegram Messenger is een gratis dienst en is bovendien advertentievrij. De applicatie kan gedownload worden via de Appstore van Apple of de Google Play Store voor Android. Telegram Messenger werkt ook op de iPad, PC en laptop. Bij gebruik van WIFI komen er geen extra kosten naast de kosten die u betaalt voor internet op een smartphone bij. Maakt u geen gebruik van WIFI, dan betaalt u enkel de kosten van uw databundel. Telegram is en blijft een gratis berichtendienst.

Hoe installeer ik Telegram Messenger op iOS toestellen?

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

 1. Ga naar de Appstore
 2. Zoek rechts bovenin naar “Telegram HD”
 3. Druk op GRATIS bij Telegram HD door het bedrijf Telegram Messenger LLP
 4. Druk op INSTALLEREN
 5. Voer uw Apple ID-wachtwoord in voor de iTunes Store
 6. Druk op de home knop en open de app
 7. Volg de stappen hieronder beschreven om uw account aan te maken

Hoe installeer ik Telegram Messenger op Android toestellen

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor Android toestellen als de Samsung Galaxy lijn e.d.:

 1. Ga naar de Google Play Store
 2. Druk op het vergrootglas rechts bovenin en zoek naar Telegram HD
 3. Druk op Telegram door het bedrijf Telegram Messenger LLP
 4. Open de app op uw bureaublad
 5. Volg de stappen hieronder beschreven om uw account aan te maken

Hoe installeer ik Telegram Messenger op de Windows pc of laptop?

Telegram is ook beschikbaar voor de pc of laptop voor de besturingssystemen Mac en Windows. U kunt via enkele eenvoudige stappen gratis berichten sturen naar alle mensen met de app op telefoon, tablet of pc.

 1. Ga naar de website van Telegram Messenger Desktop https://tdesktop.com/
 2. Druk op Get Telegram for Windows
 3. Open het gedownloade bestand en druk op UITVOEREN
 4. Volg de installatie door op volgende of next te drukken. Druk aan het einde op Finish
 5. Open Telegram Messenger vanaf uw bureaublad en login met uw telefoonnummer
 6. Volg de stappen hieronder beschreven om uw account aan te maken

Hoe werkt het registreren?

Registreren van Telegram Messenger kunt u eenvoudig via een aantal stappen doen. Dit werkt voor alle besturingssystemen nagenoeg hetzelfde. Voor het aanmelden heeft u alleen een mobiel nummer nodig. Dit mobiele nummer is niet zichtbaar voor al uw contacten en is versleuteld in de cloud opgeslagen door Telegram.

 1. Open de App
 2. Druk op ‘Begin nu met chatten’
 3. Voer uw landcode (Nederland +31, België +32) in
 4. Voer uw telefoonnummer in
 5. U ontvangt een sms code op uw mobiele telefoon
 6. (optioneel) mocht de code niet aankomen dan wordt u gebeld door Telegram. Een computer leest de code voor u op.
 7. Gefeliciteerd. U kunt Telegram Messenger gebruiken!

Voordelen van de app op een rij

Telegram is een van de grootste spelers op de markt als het gaat om gratis berichten sturen naar al uw vrienden. De voordelen van Telegram zijn:

 • Het is de snelste berichtendienst van de wereld
 • Het is veiligste berichtendienst van de wereld
 • Het is volledig gratis
 • U kunt de berichten op meerdere toestellen bekijken
 • Het protocol van Telegram is volledig open
 • Het bevat geen reclame
 • Het beveiligt uw berichten tegen aanvallen van hackers
 • Er is geen limiet voor de grootte van media en chats

Is Telegram Messenger het beste alternatief voor Whatsapp?

Na de grote storing begin 2014 bij Whatsapp is er een groot deel van de gebruikers overgestapt naar de dienst Telegram. Naar andere alternatieven van Whatsapp zijn er in verhouding minder mensen overgestapt dankzij de viral campagne op de sociale media van Telegram. Gebruikers van Whatsapp hebben hun twijfels bij de privacy en de betaalde vormen van de dienst. Telegram speelde hier handig op in door ’s werelds veiligste en snelste berichtendienst op de markt te brengen. Dat Telegram volledig gratis is, geen advertenties bevat en in de toekomst geen abonnement nodig heeft werkt in het voordeel van dit bedrijf. Het sturen van versleutelde berichten naar contacten zorgt voor het veilige gevoel bij de consument. Dat Telegram Messenger op alle besturingssystemen en platformen werkt is een groot voordeel waardoor deze dienst bij de top hoort op het gebied van gratis chatten.

Lees verder

© 2014 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Orginele kaarten en cadeautjes versturen per postOrginele kaarten en cadeautjes versturen per postKaartjes en cadeautjes versturen of ontvangen per post is altijd leuk. Alleen is het iedere keer weer een uitdaging om h…
De geheimzinnige Kamer 40 (Oude gebouw)De geheimzinnige Kamer 40 (Oude gebouw)Aan de straat Whitehall in Londen staat een groot gebouw. Dit gebouw bestaat eigenlijk uit vijf aparte gebouwen. Eén van…
Betaalapp Tikkie: eenvoudig een betaalverzoek sturenBetaalapp Tikkie: eenvoudig een betaalverzoek sturenHeb je geld voorgeschoten en wil je dit terugvragen? Met Tikkie betalen je vrienden, collega's of familieleden jou eenvo…
De Chevrolet CamaroDe Chevrolet CamaroAls concurrentie voor de Ford Mustang, die al twee jaar succesvol bleek te zijn, wilde Chevrolet ook een pony car op de…

Wat is WeChat en wat kunt u ermee?Wat is WeChat en wat kunt u ermee?Met WeChat kunt u gratis met uw mobiel, iPad of andere tablet en pc of laptop berichten sturen naar vrienden in uw conta…
Een succesvolle website voor je bedrijf opzettenEen succesvolle website voor je bedrijf opzettenAls je besluit dat je een website voor je bedrijf wilt maken, moet je weten waaruit een succesvolle website bestaat. Uit…
Bronnen en referenties
 • Foto: Wikipedia Commons
 • http://telegram.org
 • https://itunes.apple.com/nl/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8
 • https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger
 • https://tdesktop.com/

Reageer op het artikel "Hoe installeert u Telegram Messenger en wat kunt u ermee?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Gepubliceerd: 31-08-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Special: Alternatieven Whatsapp
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!