McAfee en Norton Antivirus

McAfee en Norton Antivirus McAfee en Norton zijn twee Antivirus programma's die uw computer beschermen tegen virussen. McAfee is een van de bekendste virusbestrijders voor de computer en is 5 euro goedkoper dan concurrent Norton Antivirus. Dit artikel gaat over de twee bekendste Antivirus programma's McAfee en Norton.

McAfee

Wat doet McAfee?

Hieronder een aantal stappen die McAfee onderneemt tegen virussen.
 • Beveiliging van de computer tegen virussen, spyware en hackers, zodat u veilig over internet kan surfen.
 • Onveilige websites vermijden met de McAfee Siteadvisor.
 • Voortdurend gratis updates downloads zodat de computer uitgerust word met de nieuwste software.
 • Eenvoudige beveiligingsfuncties die je zelf kan aanpassen.

Beveiliging

De computer krijgt bijna elke dag nieuwe softwarefuncties die hij meteen installeert. Hij zoekt de computer af naar virussen en blokkeert ze, zodat ze geen schade aan de computer kunnen aanbrengen. De computer is onzichtbaar op het internet zodat hackers er niet bij kunnen. Ook voert het systeem om de zoveel dagen een systeemscan. Door die scan worden alle onnodige bestanden verwijderd zodat uw systeem niet vol komt te zitten met rommel. Hij verwijderd automatisch de gevaarlijke bestanden.

Siteadvisor

McAfee Siteadvisor is een onderdeel van McAfee. Het is gratis te downloaden op de McAfee site. De Siteadvisor geeft aan of een site ‘goed’ of ‘slecht’ is. Als het een site is zonder virussen e.d. komt er een groen tekentje achter de sitenaam te staan. De siteadvisor is geen antivirus, dus je moet je antivirus programma niet weggooien.

Freescan

Ook dit programma kan je gratis downloaden op de McAfee site. Dit programma helpt de Antivirus kleinere, soms bijna niet vindbare, virussen op te sporen en te verwijderen. Als hij de computer heeft doorzocht, verschijnt er een lijst met bestanden die zulke virussen bevatten.

World Virus Map

Met deze map, die je kan zien op de site van McAfee, kan je alle soorten virussen vinden die er bestaan.

Kosten

Deze antivirus kost 50 euro voor 1 computer, dat is 5 euro goedkoper dan concurrent Norton AV. Als je het voor meerdere computers wilt gebruiken, moet je een andere soort hebben, die zo’n 10 euro per pc meer kost. Hiermee ben je een jaar beschermd tegen alle virussen.

Wat doet Norton tegen virussen?

Norton zoekt de computer af naar virussen. Als hij deze heeft gevonden worden deze meteen verwijderd. Alle virussen komen binnen via het internet. De meeste via e-mail of gedownloade muziek. Limewire is een voorbeeld van een gratis muziek download site waarbij je als gebruiker grote kans hebt op virussen. Virussen tasten delen van programma’s aan waarbij er bestanden of zelfs het hele programma weg is. Als deze virussen niet aangepakt worden, is de kans groot dat ze overspringen naar het volgende programma om die ook aan te tasten. Zo kan de hele computer ‘crashen’.

Als Norton de hele computer heeft afgezocht op virussen, controleert hij elk bestand dat de computer binnenkomt. Zo hou je de computer schoon. Als Norton een tijdje op je computer staat gaat hij om de zoveel tijd alle bestanden opnieuw doorzoeken op virussen.

Update

Als je eenmaal een Norton hebt gekocht, is het niet nodig deze elk jaar te vervangen. Elk jaar kan je nieuwe updates downloaden zodat het systeem is opgewassen tegen de nieuwe soorten virussen. Via het programma op internet LiveUpdate kan je elk jaar de nieuwste updates downloaden.

Kosten

Norton is, in tegenstelling tot sommige antivirus producten, niet gratis. De nieuwste versie, Norton Antivirus 2008, kost 55 euro. Hiervoor ben je een jaar beveiligd tegen virussen.

Verwijderen

Het is heel lastig om Norton te verwijderen. Je kan hem niet zomaar de-installeren. Hieronder een aantal stappen op NAV (Norton Anti Virus) te verwijderen.
 • Verwijder eerst Norton via de normale weg: via: Start- configuratiescherm- software, kies Norton en klik op verwijderen.
 • Klik op A:Norton AV remover en dubbelklik op Remove.exe.
 • Er verschijnt een venster, kies nee.
 • Er verschijnt nog een venster, kies de versie die u gebruikt en klik Ja.
 • Er verschijnt nog een venster, kies Ja.
 • Er verschijnt nog een venster, kies Ja.
 • Instaleer nu de nieuwe versie Anti Virus en klaar is kees.
© 2008 - 2020 Sjoerdvo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Redirect virus verwijderenRedirect virus verwijderenVirussen vormen een grote bedreiging voor het functioneren van je computer, zeker wanneer je geen anti-virus software ge…
Alles over een worm virusWat is een worm virus, wat doet een worm virus, hoe komt een worm virus op mijn pc, hoe verwijder ik een worm virus, hoe…
Virusscanners op een rijtjeIedereen zit er mee, wat als ik een virus heb? Een goede virusscan kan dit voorkomen, maar welke moet ik nemen en hoevee…
Gratis Norton Security Scan via GoogleGratis Norton Security Scan via GoogleGebruik de gratis Norton Security Scan als extra check om jouw computer nog beter te beveiligen. Met deze gratis Norton…

Alles over een Trojan HorseWat is een Trojan Horse, wat doet een Trojan Horse, hoe kom ik er weer van af en hoe kom ik er achter dat ik een Trojan…
Avast als antivirusprogramma gebruikenAvast als antivirusprogramma gebruikenVrees voor computervirus op de pc, mogelijk ransomware op de pc? Avast free antivirus is een gratis antivirusprogramma v…

Reageer op het artikel "McAfee en Norton Antivirus"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sjoerdvo
Gepubliceerd: 11-03-2008
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Anti virus
Schrijf mee!