InfoNu.nl > Pc en Internet > Anti virus > Gratis antivirus software voor tablet en smartphone

Gratis antivirus software voor tablet en smartphone

Gratis antivirus software voor tablet en smartphone Niet alleen je computer loopt kans op besmetting met virussen, wormen en Trojan horses, ook je mobiele telefoon en tablet moeten hiertegen beschermd worden. Op dit moment hebben miljoenen mensen een smartphone of tablet waar geen beveiligingssoftware op geïnstalleerd is.Hier volgt een overzicht van antivirus programma's voor je mobiele devices.

AV-test

Toen het Duitse bedrijf AV-test erachter kwam dat er minstens 15 miljoen mensen met mobiele telefoons en tablets surften op het internet zonder enige bescherming tegen virussen, besloten ze om de beschikbare Android antivirus apps op een rij te zetten en te testen. Dit testen gebeurde op verschillende onderdelen. Zo werden de apps beoordeeld op bescherming, gebruiksgemak en extra beveiligingsopties. In totaal konden de apps 12 punten scoren. De top 20 werd opgesteld op basis van de hoeveelheid punten die de programma's gehaald hebben.

Malware

Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. De hoeveelheid malware voor internetgebruikers van mobiele telefoons en tablets groeit explosief. Eind 2011 bevatte de database van AV-test zo'n 8000 verschillende soorten malware voor Androidgebruikers. In januari 2012 waren dit er al een verbazingwekkende 21.000. Nog een jaar later is dit getal gegroeid tot 185.000.
Malware wordt actief wanneer het wordt geïnstalleerd op een device dat op Android draait. Wanneer er een antivirus app op de telefoon of tablet geïnstalleerd is, zal deze de installatie van de malware op de telefoon meestal kunnen voorkomen. Daarom is het vreemd dat de top 20 meest gedownloade apps in Google Play geen antivirus apps bevat. Zeker wanneer je wilt internetbankieren op je telefoon op tablet is het belangrijk dat deze goed is beveiligd met antivirus software, vanwege de nieuwe regels voor internetbankieren.

Top 20 antivirus apps voor Android

 1. TrustGo
 2. Bitfender
 3. Antiy
 4. LookOut
 5. Alvast
 6. Symantec
 7. Comodo
 8. NQ Mobile
 9. Dr.Web
 10. TenCent
 11. Trend Micro
 12. Kaspersky
 13. Sophos
 14. Webroot
 15. ESET
 16. AhnLab
 17. F-Secure
 18. Quick Heal
 19. G Data
 20. Ikarus

Gratis of betaald

Alle apps die in de tot 20 staan bieden tenminste een gratis proefversie van de antivirus app aan. Een deel van de apps, bijvoorbeeld de eerst geplaatste TrustGo app en LookOut app, zijn ook voor onbepaalde tijd geheel gratis verkrijgbaar. Hierbij moet vaak wel betaald worden voor de meer uitgebreide versie.

AVG AntiVirus Free

Een ander antivirus app die niet getest is door AV-test, maar wel gratis beschikbaar is voor tablets en smartphones die draaien op Android, en ook een versie heeft voor gebruikers van iPhones en iPads is AVG Antivirus. De Android app biedt bescherming tegen virussen en spamberichten, heeft een telefoon- of tabletlocator, telefoon of tablet vergrendelen en wissen op afstand applicatie om je telefoon of tablet terug te vinden bij diefstal en je persoonlijke gegevens te beschermen. Bovendien zorgt de app ervoor dat je tablet of telefoonprestatie omhoog gaat met behulp van een Task Killer applicatie waarmee ongebruikte maar wel geactiveerde applicaties om de zoveel tijd afgesloten worden.

Lees verder

© 2013 - 2018 Marrie123, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gratis virusscanners downloadenIn dit artikel: een overzicht van gratis virusscanners. Voor de meeste virusscanners moet je betalen. Toch is er een red…
Verschil tussen iPad en Samsung Galaxy TabVerschil tussen iPad en Samsung Galaxy TabDe iPad, de platte minicomputer van Apple, heeft serieuze concurrentie, na zes maanden. Laat de strijd beginnen! De Sams…
Apple meest waardevolle merknieuws uitgelichtApple meest waardevolle merkApple is bekend van onder andere de IPhone, de IPad en de IPod. Het merk Apple is wereldwijd bekend en Apple heeft een r…
Opgepast voor Antivirus 2009Opgepast voor Antivirus 2009Virus makers zitten niet stil. Er bestaat sinds kort een virus dat de naam "Antivirus 2009" draagt. Een vals antiviruspa…
Prijs iPad en toepassingen iPadPrijs iPad en toepassingen iPadNa de Phone en iPod is er nu de iPad. In dit artikel kom je alles te weten over de iPad. Wat zijn de kosten van een iPad…
Bronnen en referenties
 • www.av-test.org
 • www.avg.com
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Malware

Reageer op het artikel "Gratis antivirus software voor tablet en smartphone"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Marrie123
Laatste update: 16-12-2013
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Anti virus
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!