InfoNu.nl > Pc en Internet > Zoekmachines > Google Street View - Steden bekijken van dichtbij!

Google Street View - Steden bekijken van dichtbij!

Vanaf donderdag 19 maart 2009 introduceert Google een nieuwe dienst: Street View. Dit is een toevoeging aan Google Maps. Want je kan vanaf nu niet alleen steden vanuit de lucht bekijken, maar ook vanaf de grond. Zo kan je precies zien wat, waar is!

Idee

Google had al Google Maps, maar vanaf 19 maart 2009 kan je ook een paar steden bekijken hoe ze er uit zien als je er doorheen loopt. Google Street View heeft heel veel nu. Waarom? Als je bijvoorbeeld een hotel wil boeken, maar je wilt weten of er een drukke weg voor zit, kan je Street View aanzetten en je kan het bekijken. Ook voor makelaars is dit een zeer makkelijke toepassing. Zij kunnen meteen het huis laten zien van de buitenkant, zodat de klant meteen de omgeving kan zien.

Privacy

In Google Street View worden veel mensen, auto’s en andere privacy dingen getoond. Zo werd Beau van Erven Doren met zijn hele gezin op het internet gezet toen hij zijn huis uit wou lopen. Google is bezig de identiteit van de mensen onzichtbaar te maken, zodat iedereen zijn privacy krijgt. Want je word er natuurlijk niet vrolijk van als je net een porno winkel inloopt en je staat op Google!

Gebruikers

Natuurlijk is bijna iedereen blij met deze nieuwe dienst van Google, maar welke bedrijven gaan deze gratis service nu echt gebruiken?
  • Iens.nl (een restaurant site)
  • Funda.nl (een huizensite)
  • VVV

De VS

Nederland is niet het eerste land dat de Street View dienst van Google krijgt. De Verenigde Staten was als eerste. Zij konden in 2007 vijf grote steden bekijken.

Gebruiken

In de linker bovenhoek staat een mannetje. Als deze grijs is, kan je bij Google Maps niet door de stad lopen. Wanneer hier een oranje mannetje staat, kan je wel door de stad lopen. Je ziet gele lijnen lopen, waar je op kan klikken. Hierdoor beweeg je jezelf voort. Je kunt vanuit Google Maps het poppetje slepen naar een gele lijn, waardoor je vervolgens door de stad kan lopen. Dit werkt ook als je bijvoorbeeld door Amerika wilt lopen.

Klik hier om naar Google Street View te gaan!
© 2009 - 2015 Zon_jeroen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Googles Street ViewGoogles Street ViewMomenteel rijdt er een auto door Brussel waarop een camera is gemonteerd. Bedoeling is Brussel in kaart te brengen voor…
Google Streetview slimmer met reCaptchaGoogle Streetview slimmer met reCaptchaGoogle staat bekend om het slim gebruiken van het Internet en alle nieuwe mogelijkheden. Zo waren zij een van de eersten…
Google Maps Navigatie, navigeren op uw mobiele telefoonGoogle Maps Navigatie is sinds woensdag 9 juni 2010 ook in Nederland verkrijgbaar. Het is een gratis GPS Navigatiesystee…
Foto verwijderen op Google Earth, Maps of Street ViewFoto verwijderen op Google Earth, Maps of Street ViewVerwijder of bewerk nu foto’s op Google Street View! Veel mensen vinden het een schending van de privacy: de foto’s die…
Google Street View, wereld binnen handbereikGoogle Street View, wereld binnen handbereikGoogle Street View is een plattegrond die tot leven komt. De wereld binnen handbereik. Met Google Street View reis je va…
Bronnen en referenties
  • http://tweakers.net/nieuws/59109/google-introduceert-street-view-in-nederland.html

Reageer op het artikel "Google Street View - Steden bekijken van dichtbij!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Zon_jeroen
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Zoekmachines
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!