InfoNu.nl > Pc en Internet > Tips en tricks > Snel Wii games downloaden en branden!

Snel Wii games downloaden en branden!

De Wii is een zeer aparte spelcomputer, die bekend werd door de vernieuwde besturing. In veel Wii spellen moet je bewegen, door middel van de Wii Remote. Maar hoe download je nou eigenlijk Wii spellen?

Benodigdheden:

 • Grabit: http://www.shemes.com/
 • Imgburn: http://www.Imgburn.com/

Let op!

Downloaden is legaal, mits je het origineel bezit. Gebruik het dus alleen als back-up. Het doorverkopen van gedownloade software is zeer strafbaar!

Vernieuwd

Deze uitleg is vernieuwd! Bekijk hem hier!

Grabit installeren en instellen

Voordat we beginnen met het downloaden, moeten we eerst het programma installeren waarmee we een game gaan downloaden.
 1. Ga naar www.shemes.com en download daar Grabit.
 2. Vervolgens installeer je het programma net als ieder ander programma.
 3. Wanneer je het programma hebt geïnstalleerd, moet je hem openen (druk op de snelkoppeling op je bureaublad).
 4. Grabit vraagt nu naar een server adres. Kies uit de volgende adressen:
Naam providerServer adresOpmerkingen
@homenewnews.home.nlGebruikersnaam en wachtwoord moeten ingevuld worden.
Casemanews.casema.nl-
CAIWnews.caiway.nlLogin naam en wachtwoord vereist. Let op: CAIW rekent 5 euro per maand voor gebruik van nieuwsgroepen.
Cistronnewsbin.cistron.nl-
Euronetnews.euronet.nl-
Freelernews.freeler.nl-
HetNetbinaries.news.hetnet.nl-
Kabelfoonnews.caiw.nl-
KPN Direct ADSL (en Planet)news.kpnplanet.nl-
Multikabel (QuickNet)news.quicknetadsl.nl of news.quicknet.nlGebruikersnaam en wachtwoord moeten ingevuld worden.
Voor alle Serveradressen van providers ga je naar http://www.binaries4all.nl/serveradressen/

Grabit is nu geïnstalleerd.

Wii spel zoeken

Een Wii spel is heel gemakkelijk te vinden. Dit kan bijvoorbeeld met het programma FTD. Alles over FTD vind je in dit artikel.

Downloaden

Nu gaan we beginnen met het downloaden van het spel.
 1. Open Grabit.
 2. Bovenin staat een balk met plaatjes, met daaronder wat tekst. Klik hier op het groen/blauwe bolletje met daaronder NZB inport.
 3. Klik daarna op add.
 4. Zoek nu het bestandje dat je net hebt gedownload, en open het.
 5. Klik daarna op grab.
 6. Je download nu de game. Dit kan een tijd duren (afhankelijk van de snelheid van je internet).

Branden

Voor het branden gebruiken we het gratis programmaatje Imgburn. Om te beginnen moet je Imgburn installeren. Dit gaat ook weer gewoon, net als elk ander programma. Daarna kunnen we beginnen met het branden.
 1. Open Imgburn.
 2. Kies: Write image file to disc
 3. Selecteer rechts onder bij Write Speed: 2x.
 4. Open het bestand door bovenaan op het icoontje van een map, met een vergrootglas erop te klikken.
 5. Wanneer de DVD (4,7 gigabyte) in je DVD brander zit, kan je beginnen met branden. Klik op de grote knop, met een plaatje van een bestand dat naar een DVD gaat.
 6. Imgburn gaat dan het spel branden op de DVD. Wanneer dit klaar is, wil het programma de DVD nog even controleren, of alle bestanden erop staan.

Je hebt nu succesvol een Wii spel gedownload en gebrand!

Lees verder

© 2009 - 2015 Zon_jeroen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
Wii Winkelkanaal - Virtual ConsoleWii Winkelkanaal - Virtual ConsoleNaast nieuwe spellen, kan je ook oude spellen downloaden uit het Wii-winkelkanaal. Deze zijn voor een klein prijsje verk…
Muziek downloaden met je Nintendo sterren!Muziek downloaden met je Nintendo sterren!Bij elk product van Nintendo zit een Club Nintendo kaartje, waarop een code staat. Als je deze code invoert op de websit…

Reageer op het artikel "Snel Wii games downloaden en branden!"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Noes, 21-12-2012 18:12 #69
Hoii,
Ik heb een wii, maar die was omgebouwd zodat ik de gekopieerde spellen kon spelenů nu heb ik blijkbaar of iemand die de wii heeft gebruikt, een update gedaan. valt de wii nog te redden? alle gekopieerde spellen doen het niet meer. wie weet wat nu?
Groetjes

Wim, 25-02-2012 11:39 #68
Mijn Wii is voorzien van een hardmod en kan dus gebrande spelletjes aan. Nu doet zich het probleem voor dat ik bij het branden (Verbatim DVD-R) met Imgburn de schrijfsnelheid wel op 2 kan zetten maar dat mijn brander een minimale schrijfsnelheid van 6 heeft. De Wii kan het gebrande schijfje vervolgens niet lezen. Wie heeft een oplossing?

Eva, 30-10-2011 13:32 #67
Ik had een wii spel gekocht, super smash bros brawl, ik ben hem verloren maar ik weet dat hij ergens ligt, maar heb absoluut geen zin om alles te zitten te verplaatsen enz. ik weet dus dat ik heb wel degelijk heb, nu mijn probleem is, ik ga geen nieuwe kopen, dus ik wil hem downloaden, kan het op een dvd-r cd gebrand worden? en zo ja moet ik dan iets met mijn wii doen om het spel te kunnen spelen, is dit schadelijk voor mijn wii? want ik heb gehoord dat een wii "gebrickt" kan worden en dan dus helemaal niks mee doet, dit wil ik absoluut niet. Heeft iemand een antwoord op mijn vraag?

Kallie, 26-05-2011 14:29 #66
Hoi, ik heb mijn wii omgebouwd (softmod) en nu heb ik 2 vraagjes:
1: hoe komt het dat sommige spellen wel laden maar als ik ze wil starten krijg ik weer het wii menu?
2: Bij een aantal spellen, waaronder Alice in Wonderland ben ik begonnen maar wordt de voortgang blijkbaar niet opgeslagen, als ik het spel later weer wil spelen moet ik opnieuw beginnen en krijgen ik de melding dat er geen opgeslagen spel is op interne harde schijf. Hoe kan ik dit voorkomen? Of ervoor zorgen dat ik steeds kan beginnen waar ik eerder ben gestopt (grandslam tennis slaat wel op)

Steijn, 25-04-2011 16:30 #65
Hoi, ik ben steijn

ik heb een probleem. mijn wii is ook omgebouwd. ik heb nu de nieuwste guitar hero game en die deed het. maar sinds ik een keer online heb gespeeld doet het spel het niet meer. andere oudere spellen doen het nog wel en originele natuurlijk ook. maar niet die nieuwe game. kan iemand mij helpen en uitleggen wat er aan de hand is.

Robin, 04-03-2011 18:07 #64
Er staat: 'Zoek nu het bestandje dat je net hebt gedownload'. Wat bedoelen ze daar mee.

Cj, 24-12-2010 23:24 #63
Hallo, ik heb een probleem met mijn omgebouwde wii. Hopelijk kan iemand mij helpen.
Ik heb mijn wii een tijdje geleden laten ombouwen en heb er spellen op een externe harde schijf gezet. In het begin deed die het gewoon totdat ik op internet ging met de wii in het winkelkanaal. Vanaf toen deed de externe harde schijf het niet meer. Ik kan nu alleen nog originele spellen spelen. Komt dit doordat er een update is uitgevoerd en hoe kan ik dit probleem verhelpen?

H1269, 10-12-2010 22:48 #62
Dag Roy,

Ik heb de laatste software op de chip staan. Een van de laatste dvd van de eerste spindel heb ik o.a. fifa 11 nog gebrand wat toch één van de laatse spellen is. Deze doet het perfect. Alles daarna werkt niet meer.

Maar het gekke is dat als ik fifa 11 op de nieuwe dvd brand deze wel werkt. Ik snap er niets van en kan hiervoor ook geen verklaring vinden. Want als de dvd`s niet goed zouden zijn dan had dit spel niet kunnen werken en als het spel niet goed zou zijn dan het ook niet kunnen werken. Het enige wat ik mij kan bedenken is dat de Wii naar een datum kijkt wanneer een spel is uitgepakt door Winzip. Is dat mogelijk?

De spellen die mis gaan starten meestal wel goed op, je komt tot aan het menu waar je ook alles nog kunt instellen maar zogauw gaat beginnen krijg je een foutmelding "The disk could not be read. refer to the Wii operations Manual for details"

Roy, 06-12-2010 15:04 #61
Hallo H1269,

Waarschijnlijk gaat het hier om de nieuwere spellen en dan zal je de modchip software moeten updaten.
Bij softmod moet je dat ook eens in de zoveel tijd doen er komt elke keer weer een nieuwe beveiliging vanuit nintendo.

H1269, 02-12-2010 21:18 #60
Mijn Wii is voorzien van een Modchip Wasabi DX en heb deze vorig jaar omgebouwd. De laatste firmware staat er op en ik heb toen een spindel met dvd`s gekocht van het het merk Verbatim. Ik brand de gedownloade spellen met IMG burner. Deze werken allemaal probleemloos, van de 100 zijn er 2 of 3 niet gelukt.
Nu heb ik laatst weer een nieuwe spindel aangeschaft van hetzelfde merk en type. Als ik nu een spel brand dan laad de Wii deze nog wel, maar geeft al snel een foutmelding. Dit gebeurd bij alle spellen die ik de laatste tijd heb gedownload. Inmiddels heb ik al zo`n 15 dvd`s gebrand met steeds gaat het fout.
Waar kan dit aan liggen?

Sandra, 19-07-2010 21:49 #59
Ik heb een vraag. Wij hebben 1,5 jaar geleden een omgebouwde wii gekocht. Daar heb ik veel spellen voor gedownload/gebrand. Ze deden het allemaal. De laatste maanden doen de spellen die ik nu download allemaal niet meer. Nu heb ik over de mogelijkheid gehoord om via een hd spellen te spelen. Maar als ik mijn wii nu zo installeer, ben ik bang dat die oudere spellen die ik gedownload heb, het niet meer doen, zou dit kunnen? Dan zijn we namelijk zo'n kleine 50 spellen kwijt… als ik nu de garantie heb dat die spellen gewoon blijven werken, zou ik het op die nieuwe manier kunnen doen.
Groetjes Sandra

Martin, 26-05-2010 21:42 #58
Ik wil graag een wii spel downloaden die nederlands gesproken is, hoe kan ik deze herkennen en hoe activeer ik deze in het nederlands.
vriendelijke groet,
Martin

Patrick Kleine, 17-05-2010 22:24 #57
Heb mijn wii laatst omgebouwd, en heb nu een paar spellen gebrand en die werken ook gewoon.
nu heb ik 2 spellen gebrand en doe werken dus niet, heb ze gebrand met imgburn, natuurlijk heb ik ze gebrand op speed 1x op vernatim dvd-r.
Als ik ze wil spelen krijg ik een groen scherm. of hij loopt helemaal vast of ik kom weer in het wii menu,

wat zou dit kunnen zijn?

Lars, 07-05-2010 23:10 #56
Ik heb mijn Wii niet omgebouwd, werken deze spellen dan ook? Reactie infoteur, 09-05-2010
Nee, je moet hem eerst softmodden (gratis op Wii Spelletjes Downloaden.nl)

Annemiek, 06-04-2010 20:12 #55
Hoi,

Ik heb onlangs mijn wii laten ombouwen. Nu vraag ik me af want ik download films en zo altijd via nzb en dan met newsleecher. Kan ik dit ook met mijn wii spellen doen? en zo ja hoe moet ik ze dan branden? want als ik ze nu brand met die speciale verbatim schijfjes krijg ik telkens een foutmelding.

groetjes Annemiek:-(

Jan, 30-03-2010 13:48 #54
Hoi, kan iemand mij mischien helpen?
Ik heb mijn wii laten ombouwen maar somige spellen lopen soms vast
Ook kan ik wi sports resort niet op starten als ik hem aan zet dan start de wii automatich opnieuw op
alvast bedankt:-)

Robert, 30-03-2010 11:31 #53
Hoi, ik heb grabbit gedownload, maar bij het downloaden van ftd 3.8 koimt dit bestand als setup in winrarr, hoe moet ik dit openen, zodat ik een nieuw account kan aanmaken. alvast bedankt.

Fumi, 08-02-2010 01:31 #52
Kan iemand mij uitleg geven. Als ik een wii spel brand op mijn PC snelheid 2x krijg ik een error op wii 1011 als ik ze met mijn Laptop brand werken ze perfect kan dit aan mijn brander liggen?

Gert, 01-02-2010 15:53 #51
Ik heb een bestand gedownload in mjn documenten maar als ik imgburn aanklik en ik dat bestandje wil downloaden geeft ie hem niet weerdus hij geeft dan een leeg mapje aan in img? en normaal kan ik de bestanden dus wel zien. weet iemand hier een antwoord op

Anouk, 19-01-2010 17:18 #50
Hallo,

Ik heb The Homebrew Channel op mijn Wii gezet. Nu downloadde ik het spel Wii Play. Ik brandde het ook op een DVD - r van Verbatim.

Als ik de DVD in mijn Wii steek herkent hij de DVD niet. Aan wat kan dit liggen?

Mijn Wii is niet aangesloten op het Internet!

Groetjes, graag snel een antwoord. Zit met examen stress! Nood aan afleiding!

Hans, 17-01-2010 13:09 #49
Hallo allemaal,

Ik heb mijn WII vrijdag laten ombouwen met behulp van een wiikey2 chip. Sommigen spellen welke ik heb gedownload en gebrand volgens deze bovenstaande geschreven methoden willen het wel doen, Echter zijn er spellen waarbij dit niet lukt, deze foutcode's staan hieronder.

1. Als ik naar de dvd speler van de wii ga (dus voordat ik het spel opstart) geeft hij aan dat hij de schijf niet kan lezen.
2. Sommigen spellen zoals mario kart opent hij wel maar deze speelt hij dan niet meer af zodra je gaat beginnen met spelen.

Heeft iemand hier aub een oplossing voor (ps. ik gebruik dvd-r omdat ik begreep dat ik deze moest gebruiken en geloof me het zijn niet de goedkoopste dvd's)

Arie, 26-12-2009 13:51 #48
Ik heb het spel gedownload en gebrand met img op2 op verbatim maar de wi kan hem niet lezen.wat doe ik verkeerd
de wii is met chip pas omgebouwd andere gekopieerde spellen doet hij wel

Patrick, 21-12-2009 22:43 #47
Hallo
het downloaden en branden gaat goed, maar als ik het spel in de wii speler doe
en op beginnen druk dan slaat de wii vast en doet hij niets meer hij geeft wel aan dat het spel erin zit, maar na op beginnen drukken slaat deze vast?

help wat nu?
gr pat

Elleke, 20-12-2009 12:51 #46
We hebben een new super mario bros spel deze heb ik drie keer gedownload op verschillende sites en ze geven allemaal de zelfde problemen namelijk net voor de tweede level geeft de wii aan fout opgetreden druk op de injectie knop of kijk in het boekje voor meer informatie. wat kan ik hieraan doen, help!

Jack, 12-12-2009 20:47 #45
Heb een drivekey en firmware 4.1E.
Het gedownloade spel new super mario bros. wii start wel op maar na aanklikken van "beginnen", kom ik terug in het wii-menu. Wat gaat er mis?

Jhh de Jonge, 11-12-2009 09:08 #44
Heb een gebrande dvd in de wii maar hij geeft de foutcode ( error 439 ) weet iemand wat dat betekent
ps moet hem opstarten in de backuplauncher van gamma

Sabine, 22-11-2009 11:07 #43
Wat betekent het als ik 'unable to connect to… ' krijg als foutmelding bij het downloaden in Grabbit. Ik weet dat het iets met provider te maken heeft, ik heb ze allemaal al geprobeert maar vind geen oplossing? Kan iemand helpen?

Sabine, 21-11-2009 12:24 #42
Hey,

K'heb een probleem met het downloaden van mijn wii game.
Alles gaat goed met om het spel te vinden. Ik wil het dan opennen in gabbit, dus ik zoek het op via add en klik op grab. Wanneer het downloaden in grabbit dan start komt er bij status : 'Authentication rejected'. Dus ik kan geen game downloaden. Kan je mij helpen met dit probleem?

Ron, 10-11-2009 22:11 #41
Mijn vader brandde altijd de disks voor mijn kids, maar die is helaas een paar weken geleden overleden.
Nu probeer ik het dus te doen.
Nu had ik nog wat "oude" That'sWrite -R liggen, en die heb ik succesvol kunnen branden.
Alleen heb ik nu Arita's -R's, de roze, en die doen het geeneen van allen.
Zelfs niet op de PC van mijn vader, waar hij toch al die tijd alle spellen op gebrand heeft, ook op die roze Arita's.
Ik heb gewoon een ISO en brand met IMGBurn op 2,4

Mis ik nu nog iets?
Ik weet het niet meer, heb ten einde raad maar Verbatim besteld, maar heb nog 100 Arita's liggen.
Heeft iemand nog een tip voor me?

B.v.d.

Moon, 25-10-2009 14:19 #40
Als ik imgburn write snelheid op AUTO zet maakt dat wat uit? Reactie infoteur, 25-10-2009
Dan bepaald hij zelf hoe snel hij gaat… dus JA!

Shaiki, 19-10-2009 12:08 #39
Hallo
Ik heb me wii laten ombouwen en ik weet geen site waar je spellen kan downlaoden en hoe ik moet branden :(
Kan iemand mij aub helpen alvast bedankt
Groetjes. Reactie infoteur, 19-10-2009
Helaas is dit illegaal en zullen we je hier niet mee opweg helpen…

El, 17-10-2009 17:25 #38
Hoi ff een vraagje, ik heb zojuist 4x geprobeerd om een spel (ook verschillende spellen) te branden met imgburn maar is tot nu tot niet echt gelukt, t beeld gaat op zwart als ik m probeer op te starten met die backup loader. Er staat dan ook in het logbestand dat de gevraagde schrijfsnelheid 2,4 is maar dat dat niet kan en dat ie m alleen 4x kan branden. Is dit normaal of moet dit aangepast worden in de instellingen van imgburn?

Janssen, 07-10-2009 13:43 #37
Even een vraagje. Ik heb Homebrew en back up launcher en al een aantal spellen gebrand in img brun met snelheid 2,4 zoaqls op meeste sites wordt aanbevolen. Merk Verbatim dvd-r. Vrijwel alle spellen doen het gewoon enw orden direct herkend. Nu wou ik graag Kart racer 2009 en Rock band the beatles en die op dezelfde manier gebrand 2,4 en zelfs daarna op 2x maar de spellen werken niet. Ik krijg na launch game een paar seceonden een groen scherm en dan helemaal zwart. Ligt het dan aan de spellen of moet ik bij configuratie onder launch game iets anders invullen misschien? Reactie infoteur, 08-10-2009
Deze spellen zijn helaas beter beveiligd…

Monica, 06-10-2009 12:46 #36
Kan je ook in plaats van 1 spel op dvd ook meerdere spellen erop zetten achter elkaar Reactie infoteur, 06-10-2009
Nee, dit is helaas niet mogelijk…

Mara, 01-10-2009 09:24 #35
Ik heb een probleem met de wii van een vriendin.
Ze heeft een omgebouwde wii en normaastl gesproken doen alle spellen het. Nu heeft ze laatst et en gekopieerd spel gehad van een vriend van der. Dit spel doet het alleen niet op haar wii. Wel speelt die af op zijn wii en op mijn wii doet die het ook gewoon. Hoe kan het dat het spel het bij haar wii niet doet? Kan iemand mij helpen?
gr mara

Thomas, 29-09-2009 16:51 #34
Weet iemand wat ik fout doe, want ik kom tot punt 5. bij DOWNLOADEN en daarna gebeurt er niks!

Dianne, 23-09-2009 23:53 #33
Heeft iemand al een oplossing gevonden voor Sandra van 16-07-2009? Ik heb namelijk hetzelfde probleem. Brand Verbatim -R, op zeer lage snelheid. Alle bestanden die ik met Winrar uitpak geven geen problemen meer; paar x zwart scherm gehad maar na aansluiting op internet en vervolgens automatisch updaten van WII geen zwart scherm meer gezien. Maar ik krijg bij spellen die ik als iso-bestand van internet haal en brand met Imgburn een foutmelding op de WII, dat ik de handleiding in moet zien… Heeft iemand de oplossing voor mij?

Martijn, 22-09-2009 19:55 #32
Nou branden op 2.4 gaat tegenwoordig niet meer aangezien veel spelers minimaal 4x en hoger zijn… Ik heb een heel ander probleem… Ik heb een aantal backups gemaakt met mn zus dr laptop (deze worden ALLEMAAL gelezen).

Nu maak ik wat backups van wat nieuwe spellen met mijn eigenbrander… en voilla geen enkel spel die pas gebrand zijn worden nog gelezen (dus de oudere, uit een andere brander nog wel).

Enig idee? Reactie infoteur, 22-09-2009
Alleen een aantal LG Drives kunnen Wii games lezen…

Manon, 18-09-2009 14:58 #31
Inmiddels ben ik wat wijzer, als je een origineel spel hebt met een update moet je die uitvoeren anders kan je het spel niet spelen. Af en toe moet je dus ook een update, wat bij een gedownload spel hoort uitvoeren. Zorg dus dat je een "schone" download doet (dus zonder dat er al iets mee gedaan is) en dan niet de update eruit halen maar uitvoeren. En dan doen je spellen het en krijg je geen zwart scherm. Mijn ervaring is dat de spellen van Espalwii erg goed zijn.

G. van Arkel, 12-09-2009 14:20 #30
Bovenstaande heb ik uitgevoerd. Nu blijkt het ene spel wel te werken en een andere weer niet. De WII herkent het spel en bij het starten wordt het scherm zwart. Ik download met FTD, Gabith en brandt met IMG-burn. Heeft u een oplossing? Reactie infoteur, 12-09-2009
En welke snelheid brand u? Dit mag maximaal 2,4 zijn.

En het merk DVD kan u het beste Verbatim hebben!

Manon, 02-09-2009 12:33 #29
Hallo,
Nou hier ben ik weer en ik zie dat er weer iemand met hetzelfde probleem zit. Heb nu pas weer een spel gebrand, een wat ouder spel van een paar maanden geleden en die deed het wel. Daarna een nieuwe en die doet het dus niet. Dit keer wel op 2,4 speed gebrand op een R-dvd(verbatim). Ik begrijp hier werkelijk niets meer van. Heb al flink wat dvd weggegooid!

Maarten, 01-09-2009 16:26 #28
Gisteren mario krt gedownload.
op zich ging dit goed echter bij het branden gaat het niet goed.
Bij 97% geeft imageburn een melding dat er een fout is opgetreden.
Als ik de schijf in de wii doe dan herkend de wii wel het spel (begin tune en naam) maar 10 seconden later staat er op het scherm dat de disc niet kan worden gelezen. CD is platinum dvd-r dus daar ligt het ook niet aan.
Wat zou het kunnen zijn? Reactie infoteur, 02-09-2009
Gebruik een CD-R van het merk Verbatim en brand met een snelheid van max. 2.4.

Irma, 01-09-2009 14:37 #27
Ik heb sinds 2 weken een nieuwe Wii. De Wii meteen laten ombouwen met de opvolger van de WiiKey II.
Wat blijkt nu? Ik kan niet zomaar een gekopieerd spel spelen. De 'firma' die de chip heeft geplaatst deelt mij mee> Zij hebben waarschijnlijk de Wiikey2, maar die kon er bij jullie niet in (ander model drive in de Wii). Daarom is er de Drivekey in gegaan (de opvolger van de Wiikey2). Bij deze chip mogen spellen niet gepatched zijn (dus updates etc. moeten erin blijven) of kleiner gemaakt zijn. Je hebt dus?zuivere? backups nodig.

Is hier iets aan te doen? Waar kan ik zien of een spel niet 'gepatched' is?

Het zijn allemaal termen waar ik absoluut nog geen kaas van heb gegeten. De een zegt> ik moet iets Softmod doen?

Komt erop neer dat ik een en ander zelf niet durf en op zoek ben naar serieuze en eenvoudige tekst en uitleg.

HELP

Eddy, 01-09-2009 12:47 #26
Hoi hoi,

Ik heb een wii spel gedownload en het iso bestand met imgburn op een verbatim - R dvd gebrand, ni is het zo als ik deze in mijn wii stop dan zie ik links boven in het wii menu het logo van het spel staan, als ik nu op starten druk dan krijg ik een zwart scherm en dan gebeurt er niets meer, waar kan dit aan liggen? en hoe los ik dit op?

Groetjes, Ed

Manon, 28-08-2009 11:02 #25
Bedankt voor je reactie Hier heb ik wel wat aan. Maar als ik nu een spel koop en daar zit een update bij? En nog een vraag: je zegt dat ik zeker de updates van ntsc spellen niet mag doen. Dat snap ik, maar hoe kan ik die spellen gebruiken? Ik wist niet dat dat kon. Ik ben wel een beetje handig, maar hier heb ik mij nog niet in verdiept. Reactie infoteur, 28-08-2009
Met het programmaatje WiU kan je de updates uit wii spellen halen. Dit geldt natuurlijk alleen voor back-ups!

Meer info?
http://ninbrew.nl/WiiTutorial_WiU.html

Manon, 26-08-2009 21:42 #24
Hallo, een maand of twee geleden heb ik hier een vraag gesteld en deze vraag heb ik ook aan degene gesteld die mijn wii heeft omgebouwd, over het niet werken van spellen, maar het valt mij op dat werkelijk niemand een echt antwoord heeft op deze vraag. Hoe meer ik zoek op dit probleem, des te minder begrijp ik ervan.
Ik gebruik Verbatim-R en brand met imgburn op 4x speed. Eerst deden alle spellen het wel en ineens doen de nieuwere spellen het niet. Volgens mij is dit geen media probleem zoals veel mensen zeggen.
En nu heb ik nog een vraag: met een nieuw, gekocht spel heb je wel eens een update en dat heb je ook met een gedownload spel. Kan dat kwaad als je die updates gewoon doet? Mij is verteld dat dat niet mag, daar gebruik je de brickblocker voor(patch). Reactie infoteur, 27-08-2009
Hoi,
Je kan het beste branden op 2,4 speed.

De update van een spel moet je ook nooit uitvoeren, vooral niet bij een NTSC Spel (amerikaans) Deze kan je eruit halen met WiU. Meer info zie je op http://ninbrew.nl/WiiTutorial_WiU.html

Berna, 19-08-2009 21:46 #23
Als je het bestand gedownload hebt (van een Wii spel), moet je het dan nog uitpakken ofzo voordat je het op CD kan zetten? Ik ben al een eind op weg en het gaat nog steeds goed, dankzij jouw instructies!

J. Roos, 18-08-2009 08:09 #22
Ik heb dit probleem ook gehad maar het is voor een groot deel opgelost. Gebruik alleen verbatin _r brand met img en zorg voor goede firmware voor je brander. Dit heb ik gedaan en bij mij werkt het weer.

Jenny, 05-08-2009 18:47 #21
Zoals velen van jullie heb ik zo'n zelfde probleem. Heb ook mijn wii laten ombouwen. gloof dat ik een argon modchip heb. maar dat weet ik geeneens meer zeker. Manon heeft precies het zelfde probleem als mij. Het is mij ook al opgevallen dat alle spellen die ik het afgelopen jaar heb gebrand, het allemaal niet doen, en die ik vorig jaar heb gebrand, doen het wel nog allemaal.

Vaak doen de spellen het 1x, of helemaal niet, de andere keer krijg ik helemaal niets te zien en herkent hij de disc geeneens, Meestal krijg ik ook een melding dat de disc niet geladen kan worden en dat ik de handleiding moet doornemen.
Snap er niks meer van en het is best wel frustrerend! Heb zo al 20 dvdtjes er doorheen gejaagd. Ik brand op Platinum, verbatims ook al geprobeerd.

Karin, 01-08-2009 19:03 #20
Mijn Wii heeft een chip waarmee ik normaal alle spellen kan spelen waar ik een back-up van heb gemaakt echter de nieuwste spellen als mysims racing die werken niet meer.
Nu heb ik van alles gelezen over het homebrew channel en dergelijke, zou dit de oplossing zijn voor mijn probleem?
Groetjes Karin

Manon, 22-07-2009 12:01 #19
Mijn wii is al een half jaar oud. Na aankoop heb ik er een wii-key2 in laten zetten. Alle spellen die ik vanaf toen heb gebrand doen het goed. Maar sinds +- 2 maanden doen nieuwe spellen het niet. Andere brander geprobeerd, op advies van de ombouwer, en andere snelheden met branden, maar ik heb ook het probleem dat ik na het aanklikken van beginnen een zwart scherm krijg. Volgens mij ligt het aan de nieuwe spellen. Kan dat?

Walter Versuis, 18-07-2009 18:54 #18
Hallo,

ik vroeg mij af ik heb een week of 2 geleden een nieuwe Wij gekocht en ben nu op deze site terecht gekomen omdat ik de Wij spellen een klein beetje te duur vind dus heb ik alles gedaan wat ze bescheven hebben en heb de spellen gebrand op DVD-R van Verbatim maar als ik de DVD in de Wij stop geeft hij aan dat deze DVD niet geschikt is wat is eigenlijk het probleem dat hij het niet doet doe ik iets verkeerd of moet je Wij eerst omgebouwd worden of is het iets anders.

zou iemand mij daar een antwoord op kunnen geven.

Mvg Walter

Nicole, 18-07-2009 14:39 #17
Ik zit hier te lezen en ik heb 2 opmerkingen
ten 1ste is mij verteld dat super smash bash brawl op een verbatin + geschreven moet worden en dat hij dan wel werkt

verders heb ik een vraag, ik heb guitar hero gebrand en hij blijf hem maar uitspugen
ik snap niet zogoed waarom
want de enige keer doet hij het wel en de andere keer doet hij het niet
hij loopt over het algemeen niet vast maar tis nogal irritant om steeds de dvd er weer in te duwen
(exstra conditie noem ik het maar)
missschien dat 1 van jullie een idee heeft waarom hij dat doet

groetjes Nicole

Sandra, 16-07-2009 01:12 #16
Heb al een paar keer Super smash bros opgehaald via een torrent. Totale grootte van bestand 4.37. Is een iso bestand.
Toch speelt het niet af en geeft een fout op de wii. Wat doe ik fout en hoe kan ik dit veranderen?
Alvast bedankt voor reactie.

Bjorn, 13-07-2009 15:19 #15
Ik heb precies het zelfde probleem als stefan. Ik heb een omgebouwde wii, brand met image burn op een verbatim dvd -r. Heb inmiddels al heel veel dvd's gebrand op zelfs 1 x speed, die succesvol werden afgerond en als ik ze dan in de wii stop dan krijg ik alleen het beginmenu en bij klikken op spel beginnen wordt het beeld zwart en moet ik echt de stroom van de wii afhalen omdat hij helemaal vast loopt Soms zit er een dvd tussen die het wel doet maar ik denk dat ik 9 van 10 dvd's zo de prullenbak ik kan gooien. Moet is een speciaal type spel hebben zoals pal of iets anders of maakt dat niet uit? Zit er iets in mijn wii niet goed of moet ik daar nog iets van een speciaal programma voor downloaden voor die alles doet?
ik zou graag een reactie willen

Yannick, 11-07-2009 19:29 #14
Ik heb een vraag, moet je wii omgebouwd zijn met een chip of lukt die ook met software ombouwing? Reactie infoteur, 11-07-2009
Dit kan ook softwarematig… de uitleg is hier te vinden:

http://ninbrew.nl/tutorials/bannerbonb.html

Esther van Deventer, 27-06-2009 09:22 #13
Ik heb precies het zelfde probleem als stefan. Ik heb een omgebouwde wii, brand met image burn op een verbatim dvd -r. Heb inmiddels al heel veel dvd's gebrand op zelfs 1 x speed, die succesvol werden afgerond en als ik ze dan in de wii stop dan krijg ik alleen het beginmenu en bij klikken op spel beginnen wordt het beeld zwart en moet ik echt de stroom van de wii afhalen omdat hij helemaal vast loopt :-( Soms zit er een dvd tussen die het wel doet maar ik denk dat ik 9 van 10 dvd's zo de prullenbak ik kan gooien. Moet is een speciaal type spel hebben zoals pal of iets anders of maakt dat niet uit? Zit er iets in mijn wii niet goed of moet ik daar nog iets van een speciaal programma voor downloaden voor die alles doet?
Alvast bedankt voor je reactie!

Giel, 26-06-2009 17:49 #12
Ik heb alles gedaan. Ik heb een code met LEH. Klopt het dat dit helemaal niet werkt of kan het wel? Ik heb nu namelijk een spel gebrand maar hij geeft een fout. Ligt dat aan de LEH of doe ik iets anders fout?

Mark de Groot, 22-06-2009 15:31 #11
Hee,

Ik heb DVD schrijven van Arita. Wat mijn opvalt is dat op de schrijf staat dat ie 4.7 GB is. Maar als ik een spel wil branden heeft ie 4.4 GB geheugen, nog erger de schrijf is te klein op 1 MB na. Na mij idee ligt het aan de schrijf. Maar ik wil wel eens weten welke soorten schrijfen ook echt 4.7 GB hebben. Want dat heb je nodig. Want dan kan ik de goede schrijven kopen. Ik weet dat verbatim de beste is, maar welke kan je allemaal verder gebruiken ervoor?

Peter, 22-06-2009 10:58 #10
Ik heb met het programma imgburn een spel van de wii gebrand (een iso bestand).Maar als hij klaar is met branden en als ik dan controleer of er iets op staat is dat niet het geval. Ik gebruik de dvd-r van verbatim. Wat doe ik fout? Reactie infoteur, 22-06-2009
Geen idee… doet hij het wel op je Wii?

Anita, 15-06-2009 16:34 #9
Ik heb al veel info van je kunnen gebruiken maar toch nog iets vreemds. 2 Wii's ( LEH en LEF) op dezelfde dag omgebouwd met Wiikey2. Een Iso met WIU patch update gedaan, gebrand met ImgBurn met snelheid 1 op Verbatim DVD-R. Op de Wii LEF werkt de game wel en op de Wii LEH komt er een zwart scherm en slaat helemaal vast. Dit met hetzelfde schijfje! Wat doe ik fout?:-( Reactie infoteur, 15-06-2009
Ik denk dat je voor die ander een D2Pro (een andere chip) nodig hebt…

Kris, 14-06-2009 19:05 #8
Spellen branden op de Philips DVD-R dvd's gaat ook, voor degene die (net zoals mij) na verschillende winkelbezoeken geen Verbatim vinden, bij deze van Philips gaat het dus ook perfect! en op internet zijn ze goedkoper dan Verbatim:-) Reactie infoteur, 14-06-2009
Hoi,
De reden dat ik dvd`s van Vertatim aanraad is omdat ze best zijn voor de lens van je wii. Eigenlijk horen alle schijfjes het te doen!

Stefan, 11-06-2009 21:31 #7
Ik heb een nieuwe brander in mijn computer gezet nu is er een probleem met nieuwe spellen die ik brand. Als het spel in de wii stop dan gaat alles normaal hij herkent het spel en je kunt naar het 1e menu maar als je op start game drukt dan gaat het scherm op zwart en de wii doet niks meer alleen dvd uitwerpen. Verder moet je hem eerst uitzetten om verder iets te kunnen doen. Reactie infoteur, 12-06-2009
Misschien een stomme vraag… is je Wii wel omgebouwd?

Kris, 10-06-2009 23:30 #6
Ik krijg alleen maar meldingen: unable to connect ntp.skynet.be (waardoor mijn spel waarschijnlijk ook niet begin te downloaden). ik heb belgacom adsl en via snelopzoekingswerk was ik terecht gekomen bij ntp.skynet.be dus ik dacht dat deze de goeie was…

alvast bednakt!

Kris, 10-06-2009 08:43 #5
Ik werk al lange tijd met torrentz… zijn nzb's beter of maakt het niet uit?
alvast bedankt voor uw schitterende uitleg!:-) Reactie infoteur, 10-06-2009
Hoi Kriz,
Bij NZB's heb ik altijd een snelheid van 650KBs Per seconden. Bij torent is dit veel minder (bv. 10-50KB). Vandaar dat ik voor NZB kies.

Bas, 08-06-2009 21:52 #4
Op drie verschillende pc's heb ik dvd proberen te kopieren met werkende wii spellen, echter geen van alle dvd branders kan de originele en al reeds gekopieerde dvd spellen lezen, er valt dus ook niets te kopieren. Doe ik iets fout of kunnen niet alle dvd branders deze dvd's/ software lezen? Reactie infoteur, 09-06-2009
Hoi,
Je moet met ImgBurn de Iso weer terug halen (op je PC zetten) en hem vervolgens weer banden. Dit kan alleen met gekopieerde spelen. Originele spellen kan je computer zowizo niet lezen.

Jack, 01-06-2009 12:10 #3
Als het spelletje groter is dan 4.7gb moet je dan grotere opslag dvd hebben? Reactie infoteur, 01-06-2009
Het enige spel dat zo groot is, is Super Smash Bros. Brawl. Als je deze wilt, moet je hem op een DVD9 branden.

Eric, 14-05-2009 19:21 #2
Als ik iets probeer te downloaden krijg ik iedere keer "error while selecting group" hoe kan dit en hoe kan ik dit veranderen? Reactie infoteur, 14-05-2009
Hoi Eric,
Waanschijnlijk heb je de server (van jou provider) verkeerd ingesteld. Wie is jou provider?

Yorrith, 06-05-2009 15:02 #1
De site van NZB ofzoiets doet het niet, kun je het ook doen met www.miniova.org? Reactie infoteur, 06-05-2009
Mininova werkt op een hele andere manier… Het is me zelf ook opgevallen dat de site het niet doet. Binnenkort schrijf ik een artikel voor een andere manier… Dit gaat over het programma FTD, wat via deze site te downloaden is: http://www.ftd.nu/

Infoteur: Zon_jeroen
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Special: Downloaden
Reacties: 69
Schrijf mee!