Tien handige Wordpress plugins op een rij

Eén van de grote voordelen van het populaire beheersysteem Wordpress is dat er voor elk probleem wel een oplossing is te vinden. Vaak zelfs meerdere oplossingen. Die worden aangeboden in de vorm van plugins, toevoegingen aan de website die meestal gratis te downloaden zijn. De kunst is alleen om de goede Wordpress plugin te vinden. Een overzichtelijke top 10.

Contact Form 7

Wie gebruikt er tegenwoordig geen contactformulier op zijn website? Het geeft je de mogelijkheid om de input van de bezoeker te reguleren en precies die informatie binnen te krijgen die je nodig hebt. Vroeger was dat nog wel even programmeren, tegenwoordig pak je deze plugin van Japanse makelij, die eigenlijk zonder veel moeite meteen al werkt.

TablePress

Tabellen en HTML gaan niet goed samen, dat zal elke webdesigner bekend zijn. Toch is het wel eens handig om informatie gestructureerd in een tabel aan te bieden. Met TablePress doe je dat heel intuïtief, zonder kennis van HTML. Je krijgt een shortcode die je vervolgens in de pagina plakt en klaar is Kees! Hij is ook nog responsive, dus op smartphone goed te bekijken.

Redirection

Als je een nieuwe website laat bouwen veranderen meestal de URL’s van je site. En dat is een behoorlijk probleem, zeker als je die pagina's net zo zorgvuldig hoog in de rankings van Google had gekregen. Redirection wijst Google door naar de nieuwe pagina waardoor je nooit je opgebouwde Pagerank verliest.

Yoast SEO

Een zeer uitgebreide Nederlandse plugin voor zoekoptimalisatie die heel vaak geüpdatet wordt. De plug-in laat je heel overzichtelijk per pagina de juiste zoekwoorden invullen en met een kleurcode-systeem kan je in één oogopslag zien of je het goed gedaan hebt. Yoast genereert ook een XML-sitemap die je kan koppelen aan Google Webmaster tools.

bbPress

Een plugin van de makers van WordPress zelf en een prima oplossing voor een forum op je website. Het is eenvoudig om nieuwe fora en onderwerpen aan te maken. Een interactief gedeelte op je site verhoogt het aantal bezoekers enorm, omdat ze steeds terugkeren om te kijken of er nieuwe reacties zijn.

Special recent posts

Vind je de standaard widget voor recente berichten te saai? Geen nood, met Special recent posts heb je veel meer grip op de opmaak. Je kunt een miniatuurfoto weergeven, de inhoud filteren per categorie en de lengte van de omschrijving aanpassen. Het ziet er meteen een stuk mooier uit!

WP Edit

Niet tevreden met het aantal icoontjes in je Wysiwyg-editor? Met WP Edit krijg je er nog een aantal mogelijkheden bij. Zo heb je veel meer grip op de opmaak van je tekst.

Imsanity

Deze plugin zorgt ervoor dat afbeeldingen met een (te) grote bestandsgrootte automatisch verkleind worden en opgeslagen als geoptimaliseerde JPG. Erg handig als je niet wilt dat je webruimte bij je provider snel opgebruikt is. Je stelt een maximale breedte en hoogte in en dat is alles.

Under Construction

Hiermee kan je regelen wie je website wel en niet kan zien tijdens het bouwproces. Handig als je een site aan het ontwikkelen bent op een live server zonder dat je wilt dat iemand meekijkt. Gewoon je eigen IP-adres invoeren (en eventueel dat van de klant) en de rest van de wereld ziet een zwart scherm, terwijl jij lekker verder kan ontwikkelen.

QTranslate

Voor het geval je een website in meerdere talen wilt maken. Vooral met het invoeren werkt deze Wordpress-plugin erg goed: je krijgt meerdere invulvelden onder elkaar – één voor elke taal – zodat je elk bericht of pagina maar één keer hoeft te bewerken. Let op: de tekst wordt niet automatisch vertaald, dat moet je wel zelf doen.
© 2015 - 2024 Finton, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anti Adblock - Meer verdienen met je Wordpress websiteAnti Adblock - Meer verdienen met je Wordpress websiteJe Wordpress website verwerft steeds minder inkomsten, ook al heb je betere content en een hogere pagerank. Hoe kan je d…
Wat is WooCommerce en hoe werkt het?Wat is WooCommerce en hoe werkt het?De plugin WooCommerce wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van webshops in WordPress. Deze populaire tool begon als…
RSS-feed plaatsen op je WordPress-websiteRSS-feed plaatsen op je WordPress-websiteJe bent vast wel eens een oranje RSS-logo tegen gekomen op een website. Websites geven daarmee aan dat zij een RSS-feed…

Je eigen blog starten: Tips voor beginnersJe eigen blog starten: Tips voor beginnersEen blog of weblog is een website in dagboekstijl dat regelmatig wordt bijgehouden. De auteur van het blog, de blogger,…
Herkomst foto herleiden met Reverse Image SearchHerkomst foto herleiden met Reverse Image SearchHeb je via internet contact met iemand en twijfel je over de echtheid van de foto die deze persoon gebruikt? Er is een m…
Bronnen en referenties
  • http://www.wordpress.org
Finton (2 artikelen)
Laatste update: 21-08-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Tips en tricks
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.