Google's browser Chrome

Google maakte in 2008 zijn eigen browser namelijk Google Chrome, maar waarom deden ze dat en hoe komt het dat Chrome zo snel ontwikkelde?

Google zonder Chrome

Zonder Google's browser Chrome had Google al heel wat macht op het internet, ze hadden namelijk 's werelds grootste zoekmachine. Maar toch wilde Google meer macht op het internet en zo kwamen ze op het idee om een eigen browser te maken. Om tegen alle concurrentie op te kunnen moest de browser wel beter zijn dan alle andere browsers. Grappig om te weten is dat Google Chrome gebaseerd is op de opensource browser van Mozilla Firefox, wat later een van hun grootste concurrenten wordt.

Begin Google Chrome

Op 2 september 2008 werd de eerste bètaversie van Google Chrome gelanceerd, deze bèta was wel enkel en alleen voor Windows bedoeld. Om te zorgen voor een goede en snelle groei van de browser maakte Google massa's reclame voor hun nieuwe browser. Zo waren er (en zijn er nu nog steeds) permanente banners op YouTube en op de site van Google zelf. Maar in Amerika gingen ze hier nog veel verder in. Er stond grote reclame op gebouwen, maar ook in de bekende kranten en in verschillende bladen. De reclame zei vaak dat Google Chrome de snelste browser is, wat eigenlijk ook het geval is. Tegenover andere browsers heeft Google Chrome een hoop voordelen en pluspunten.
  • De zeer handige automatische aanvulfunctie.
  • Elk tabblad heeft zijn eigen proces, wanneer dus een tabblad vastloopt blijft niet de volledige browser vast hangen, maar gaat Windows proberen het desbetreffende tabblad te sluiten.
  • Om virussen door lekken in Adobe Reader te voorkomen, heeft Google Chrome zijn eigen PDF reader ingebouwd.
  • Het direct zoeken vanuit de adresbalk.

Google Chrome nu

Nu is Google Chrome de derde beste browser, met een wereldwijd marktaandeel van 20,61 procent. In Nederland heeft Chrome maar een marktaandeel van 16,33 procent. De snelle groei van Chrome is volgens experten vooral te danken aan de snelle ontwikkeling van de browser. Ook valt Chrome zeer goed in de smaak bij webmasters, omdat Google een zeer goede ondersteuning biedt voor de nieuwste webtechnologie, namelijk HTML5.

Google Chrome in de toekomst

Google Chrome is op korte tijd zeer snel gegroeid en zal waarschijnlijk nog lang verder kunnen groeien. Dit kan gebeuren doordat de werking van Google Chrome inderdaad sneller is dan die van andere browsers. Maar vooral door de zeer goede marketing. Echte computer fans zullen Chrome gaan gebruiken omdat de browser het meest up-to-date is, tegenover andere browsers. Experten verwachten dus dat Google Chrome nog een zeer mooie toekomst tegemoet gaat, door enerzijds de goede marketing en anderzijds de efficiëntie en doeltreffendheid van de browser, het zou wel eens de meest gebruikte browser ter wereld kunnen worden.
© 2012 - 2024 Pcoenen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Advertenties blokkeren in Google ChromeAdvertenties blokkeren in Google ChromeWord je ook altijd zo gek van de pop-ups bij spelletjes, advertenties op je nieuwspagina of reclame tijdens je favoriete…
Google Chrome downloaden en installeren, zo gepieptGoogle Chrome downloaden en installeren, zo gepieptGoogle Chrome is een van de browsers van Google. Surfen op het web gaat sneller met Google Chrome, maar dat is niet alle…
Google Chrome: Wat het is, doet, belooft en waarmaaktGoogle Chrome: Wat het is, doet, belooft en waarmaaktOveral duiken advertenties op voor het nieuwe en veelbelovende Google Chrome. Google belooft ons een supersnelle, open s…
Hoe laat je Chrome je instellingen onthouden?Hoe laat je Chrome je instellingen onthouden?Raakt Google Chrome telkens weer je browserinstellingen kwijt? En moet je die dus telkens opnieuw instellen? En zit je o…

Microsoft OneNote - handiger dan je denkt!Microsoft OneNote - handiger dan je denkt!Microsoft OneNote is net zoals Word, Excel en Access een onderdeel van de Microsoft Office programma's. Toch wordt het p…
Tim Berners-Lee: 'vader van het web'Tim Berners-Lee: 'vader van het web'De bedenker van het Worldwide Web, is de relatief onbekende Britse natuurkundige Tim Berners-Lee. Eind jaren tachtig ont…
Bronnen en referenties
  • http://Windowsprogramma.nl
Pcoenen (10 artikelen)
Gepubliceerd: 02-02-2012
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.