Pc reparatie op afstand? TeamViewer maakt het mogelijk!

Pc reparatie op afstand? TeamViewer maakt het mogelijk! Niets is zo vervelend als een pc die ineens niet meer werkt zoals 'ie moet werken. Op internet zijn diverse tips & trucs te vinden voor allerhande problemen, maar soms is ook dat niet meer genoeg. En heb je behoefte aan hulp van een expert. Als je zo'n expert in je netwerk hebt (broer, handig neefje, vader die gek is met computers) kan je deze met behulp van TeamViewer het beheer geven over je pc.

Wat is TeamViewer en hoe werkt het?

Met behulp van TeamViewer kan je tijdelijk het beheer van je computer overschakelen naar een externe partij. Dit betekent, dat deze persoon op je computer kan kijken en deze kan bestuderen alsof hij/zij er zelf achter zit. Een handige manier om een steeds maar weer vastlopende computer te laten repareren door iemand die er écht verstand van heeft.

Wat heb je nodig om TeamViewer te laten werken?

Om TeamViewer te installeren en te gebruiken, dien je uiteraard te beschikken over een pc met internetverbinding. Hoe kapot je pc ook moge zijn, je hebt nu eenmaal internet nodig om een verbinding met een externe partij tot stand te brengen. Wanneer internet in de gewone modus niet meer functioneert, kan je je computer opstarten in de veilige modus. Kies hierbij voor de optie: Veilige Modus Met Netwerkmogelijkheden.

Installatie en gebruik van TeamViewer

Om te beginnen, download en installeer je het programma. Ook de partij die je als hulp wilt inschakelen, dient TeamViewer geïnstalleerd te hebben. Bij de installatie dien je aan te geven hoe je TeamViewer gebruikt: privé en niet-commercieel, zakelijk danwel commercieel, of een mix van beide. Alleen in de niet-commerciële modus is TeamViewer gratis. Maak hier geen misbruik van: als je het programma commercieel wilt gebruiken, dien je dit netjes aan te geven.

Bij de installatie is het raadzaam om voor de optie VOLLEDIGE TOEGANG te kiezen.

Na de installatie zal TeamViewer automatisch opstarten. Je krijgt een scherm te zien met hierin een ID en een wachtwoord. Dit zijn beide cijfercombinaties, waarbij de ID bestaat uit 9 cijfers (drie blokjes van drie) en het wachtwoord uit 4 cijfers. Zowel de ID als het wachtwoord geef je vervolgens, per mail/sms/Skype, door aan de persoon die jou zijn/haar hulp heeft aangeboden. Hij/zij maakt vervolgens een sessie aan, waarbij hij/zij jouw ID invoert en het door jou doorgegeven wachtwoord. Vervolgens komt de sessie tot stand en heeft de ander het beheer over jouw computer. Dit beheer duurt uiteraard tot het moment dat de sessie beëindigd wordt. Na het einde van de sessie heeft de ander géén toegang meer tot jouw computer, en kan hij/zij dus ook jouw bestanden niet bekijken.

Is TeamViewer veilig?

TeamViewer is, zoals zoveel programma's, zo veilig als het verstand van degene die het installeert. Het beheer over je computer afstaan aan een onbekende op internet, die aanbiedt "jou wel even te helpen" valt uiteraard niet onder de categorie veilig. De controle over je pc afgeven aan een bekende, iemand die je in het dagelijks leven ook je computer zou toevertrouwen, is een heel ander verhaal. Je whizzkid-broertje, je computergestoorde oom of je bèta-neefje kunnen weleens de personen bij uitstek zijn om je met een ingewikkeld computerprobleem te helpen. Door het gebruik van TeamViewer kunnen zij dit op een veilige manier doen zonder dat ze eerst naar je woning hoeven afreizen. Nadeel is alleen dat je ze na afloop niet kunt bedanken met koffie en een zelfgebakken cake: een virtuele beloning haalt het, ondanks alle technologie, helaas nog steeds niet bij de werkelijkheid.
© 2011 - 2024 Stippels, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gemakkelijke computerhulp met TeamViewerNiet iedereen kan een kei zijn in het computer gebeuren. Hoe vaak gebeurt het niet dat je dacht: Nu heb ik toch wel even…
Kiezen voor offline of online software?Kiezen voor offline of online software?Software is er in vele soorten en maten, er is voor elk wat wils. Veel softwarebedrijven spelen hier op in, waardoor vee…
Software voor de ComputerSoftware voor de ComputerSoftware, u hoort het woord vast weleens vallen als u in aanraking komt met de computer. Maar wat is Software nou eigenl…
Opgepast voor spyware striker proSpyware striker pro is een anti-spyware programma. Dat willen de makers ervan je althans wijsmaken. Lees hier wat je moe…

(MOSS) Microsoft Office SharePoint Services(MOSS) Microsoft Office SharePoint ServicesMicrosoft heeft ‘iets’ ontwikkelt en op de markt gebracht, de één noemt het een programma, de ander een toepassing en we…
Powerpoint presentatiePowerpoint presentaties zijn altijd een handig hulpmiddel gebleken. Een degelijke powerpoint kan u helpen bij het onders…
Stippels (68 artikelen)
Laatste update: 09-02-2014
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.