InfoNu.nl > Pc en Internet > Software > Handleiding Picasa webalbum

Handleiding Picasa webalbum

Handleiding Picasa webalbum Picasa is een populair gratis programma van Google. Je kunt er foto’s mee bekijken en bewerken, archiveren, afdrukken, e-mailen enzovoort. Hier is plaats voor 1 GB aan foto’s (± 4000) of filmpjes. Handig is dat je de foto’s niet vooraf met een beeldbewerkingsprogramma hoeft te verkleinen. Het formaat wordt automatisch aangepast. Picasa 2 heeft, in tegenstelling tot veel andere fotobewerkingsprogramma's ( b.v. Flickr) een Nederlandstalige versie. Sinds kort is versie 3 van Picasa ook uit.

Picasa 2

Om Picasa 2 te kunnen gebruiken, installeer je het vanaf picasa.google.com. Heb je Picasa al? Kijk of je de laatste versie van Picasa 2 hebt (Picasa 2.7): klik op "Help" boven aan het scherm en dan op "Online updates controleren".
Wanneer je nieuwe foto’s op je computer zet, zie je ze vanzelf in het Picasa-venster verschijnen. Je kunt de foto’s op internet zetten met de functie “Webalbum” van Picasa. Klik op de knop “Webalbum” onder aan het venster. Nu verschijnt een venster met wat informatie over Picasa Webalbum. Klik op “Nieuwe gebruiker? Meld u nu aan!” Als je al een Google-account hebt (voor Gmail, Google Discussiegroepen, Google Alerts of Froogle Shopping List), kun je je direct aanmelden voor het Webalbum door je Gmail-naam en wachtwoord in te vullen en op “Aanmelden” te klikken. Als je nog geen Google-account hebt, klik je op “Een Nieuwe Google account maken en aanmelden voor Picasa-webalbums” en volg je de stappen.

Foto's plaatsen

Selecteer in Picasa de foto’s die je op internet wilt plaatsen. Je kunt ook een map selecteren om alle foto’s in die map in het webalbum te zetten. Klik op de knop “Webalbum”. Typ een titel voor het webalbum en geef een beknopte beschrijving. Onder “Instelling uploaden” kun je aangeven of je de foto’s in groot formaat of in gemiddeld formaat wilt uploaden. Hoe groter de foto’s des te trager het gaat. Maak je hier geen keuze, dan wordt de standaardinstelling gebruikt (groot). Onder “Zichtbaarheid” bepaal je wie jouw foto’s kunnen zien:
 • Het album is zichtbaar voor wie naar http:// picasaweb.google.nl/uwaccountnaam surft.
 • Het album is alleen zichtbaar voor mensen die het volledige adres van het album kennen. Verder is er geen vermelding of verwijzing naar het betreffende album.
Klik op “OK” om de foto’s te uploaden. Wacht tot een meldingsvenster verschijnt met de mededeling dat het uploaden
voltooid is. Klik op de knop “Online bekijken” om de foto’s in het webalbum te bekijken.

Albums

Op deze manier kun je meerdere albums maken. Wil je je albums op een later tijdstip bewerken, typ dan in de adresbalk http://picasaweb.google.nl/uwaccountnaam, eventueel gevolgd door een schuine streep (slash) en de albumnaam.
Standaard wordt de eerste foto gebruikt voor de openingspagina (“omslag”) van het album, maar je kunt dat veranderen.
Klik op “Albumomslag kiezen” en selecteer de gewenste foto. Klik op “Foto kiezen”. Als je in het webalbum op een foto
klikt, wordt deze vergroot weergegeven. Met de knoppen “Volgende” en “Vorige” boven deze foto kunt u vooruit- en terugbladeren. De optie “Een bijschrift toevoegen” onder de foto spreekt voor zich. Met de gekrulde pijltjes kun je de foto
linksom en rechtsom roteren, je kunt een link van de foto verzenden naar een e-mailadres (“foto delen”) en je kunt in- en uitzoomen. Met de knop “Album weergeven” keer je terug naar het album. Klik in het album boven de foto’s op de knop “Indelen” om de volgorde van de foto’s te kunnen wijzigen. Sleep een foto naar de gewenste plaats en deze zal vanaf nu op die plek in het overzicht blijven staan. Je kunt ook foto’s verwijderen. Klik op “Klaar” om wijzigingen te bewaren.

Diavoorstelling

Met een druk op de knop “Diavoorstelling” wordt een voorstelling getoond van de foto’s in het gekozen album. Picasa start automatisch met de eerste foto. Deze diavoorstelling is ook beschikbaar voor de bezoekers van je webalbum. De voorstelling is te versnellen door op het minteken te klikken, met het plusteken doe je het omgekeerde. Druk op de [Esc]-toets om terug te gaan naar het overzicht. Met de functie “Album delen” kun je een e-mail verzenden met daarin een link naar de webpagina. Zo kun je familie en vrienden uitnodigen om eens te komen kijken.

Picasa 3

Sinds kort is Picasa 3 uit. Deze heeft er enkele leuke en handige functies bij:
 • Zo is retoucheren mogelijk, zodat pukkeltjes niet langer foto's hoeven te bederven.
 • Het corrigeren van rode ogen gaat voortaan haast automatisch.
 • Het is nu mogelijk om tekst op de foto's aan te brengen en om een fotocollage als achtergrond op het bureaublad te zetten.
 • Een heel bijzondere nieuwe functie is gezichtsherkenning: door gezichten eenmalig te benoemen, kun je snel foto's met dezelfde mensen erop in het fotoarchief vinden. Helaas is deze functie alleen nog in de VS beschikbaar.
De nu nog Engelstalige Picasa 3.0 is te downloaden via picasa.google.com/intl/en_us/.
© 2007 - 2014 Staal, gepubliceerd in Software (Pc en Internet) op . Het auteursrecht van dit artikel en antwoorden op reacties ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde links
Webalbum.
Gerelateerde artikelen
Picasa Webalbum met 1 GB aan foto’sPicasa Webalbum met 1 GB aan foto’sGoogle Picasa is niet alleen een prachtig foto bewerkingsprogramma, het biedt veel gratis webruimte. Maar liefst 1 GB, g…
Picasa foto's bewerken (gratis)Picasa foto's bewerken (gratis)Met Picasa foto's bewerken en bekijken. Google Picasa en het webalbum zijn gratis en al vaak onderscheiden. Picasa gaat…
Doe eens iets anders met foto's en afbeeldingenAls je de kennis hebt kun je met fotobewerkingsprogramma's hele leuke dingen doen met je foto's en afbeeldingen. Voor di…
Foto’s op het web met JalbumFoto’s op het web met JalbumJalbum, foto’s nemen en bewerken is gaaf. Anderen laten meekijken en de foto’s eenvoudig op het web zetten, is bovendien…
Google Sites, je eigen website samen met anderenGoogle Sites, je eigen website samen met anderenGoogle Sites is een gratis (wiki) webdienst van Google waarmee mensen samen een website kunnen bouwen en onderhouden. De…
Bronnen en referenties
 • 1. Picasa.google.nl
 • 2. Digitale Consumentengids
 • 3. ComputerTotaal
 • 4. gratissoftwaresite.nl
 • 5. www.icthulpaanhuis.nl

Reageer op het artikel "Handleiding Picasa webalbum"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

René van de Graaf, 22-08-2014 10:54 #39
Kan niet meer op mijn eigen webalbum komen sinds ik een nieuwe pc aangeschaft heb.
Picasa 3 gedownload, als ik foto`s upload komen ze op andere album terecht.
Als ik de url invul dan kan ik wel op de album komen maar niet bewerken.
Ben er erg lang mee bezig geweest maar zonder resultaat.
Wat doe ik verkeerd. Hoop gauw een antwoord te krijgen want ik baal er wel van.
Gr René Reactie infoteur, 22-08-2014
Voor een luttel bedrag zou ik te rade gaan bij een computer repair center, waarvan er talloze zijn, die dit euvel vaak in een handomdraai oplossen.

Bob Wassenaar, 30-10-2013 13:21 #38
Ik ben nieuw met dit. - Ik zou graag een fotoalbum willen aanmaken (540 foto's +/- 200 Mb).
Alle foto's zijn door mij (voor plaatsing) reeds voorzien van een omschrijving.
01 Wordt mijn omschrijving automatisch meegenomen als ik mijn foto's op jullie webalbum plaats?
02 Kan ik alle foto's onder één verzamelnaam plaatsen? IK dacht gelezen te hebben: Ja Reactie infoteur, 30-10-2013
Antwoord op vraag 1: De beschrijving bij de foto's in de bibliotheekmap 'afbeeldingen' komt bij Picasa automatisch in de blauwe balk onderaan te staan samen met de grootte van de foto en de datum etc. Deze beschrijving wordt echter niet getoond als de foto's online worden gezet. Het is dus handiger en duidelijker de fototitels ook in de grijze balk erboven te plaatsen, zodat de omschrijvingen ook op het internet zichtbaar zijn voor derden.
Antwoord op vraag 2: Ja, het is mogelijk honderden foto's in één verzamelmap te plaatsen.

Roger Knaepen, 29-10-2013 23:57 #37
Ik heb nogal wat foto's op picasa webalbum gezet. Nu hoorde ik laatst dat je door je foto's daar te plaatsen, je je rechten op de foto's afstaat aan Google (?). Hetzelfde heb ik al gehoord over facebook. Is dat een indianenverhaal of is er toch iets van? Reactie infoteur, 30-10-2013
In principe heb je auteursrecht op alles wat je op internet plaatst, of het nou foto's zijn of teksten, muziek etc., ook al staat het er niet bij vermeld. Degene jouw publicaties of delen daarvan (afbeeldingen, films, muziek enz.) wil gebruiken, dient daarvoor toestemming te vragen. In de praktijk gebeurt dat niet altijd, maar helemaal 100% auteursrechtsbescherming bestaat niet.
Voor tips over maatregelen die je kunt nemen voor het beschermen van je foto's tegen het ongevraagd gebruik door derden verwijs ik naar de volgende site:
http://www.digitalefotografietips.nl/nabewerking/foto-copyright-beschermen-op-internet/

Henk, 02-08-2013 12:33 #36
Hoe kan ik uitzetten dat er mails verzonden worden om een album te bekijken omdat ik 1 nieuwe foto heb toegevoegd. Nu krijg ik bij iedere upload een mail. En ook degenen die ik in het verleden een link naar de map gestuurd heb.

Van de Bunt, 17-07-2013 19:13 #35
Mijn picasa reageert niet goed, eet niet wat ik verkeerd gedaan heb. Wil nu picasa helemaal verwijderen en dan opnieuw downloaden.

Annemarie de Wekker, 11-02-2013 21:17 #34
Voorheen maakte ik een album, sleepte foto's naar dit album, vervolgens synchroniseren, dan kiezen "beperkt, iedereen met de link, url kopieëren, deze in een mail plakken en iedereen, die ik die link stuurde kon ZONDER PROBLEMEN op de link klikken en de foto's bekijken. Op deze manier lukt dat niet meer en krijgt de ontvanger bericht dat ie moet inloggen. Hoe kan ik dit oplossen? Ik wil zo graag de eerste methode weer kunnen gebruiken.

Ad Vroegh, 17-01-2013 11:33 #33
Met Ad.
Ik wil foto`s plaatsen op onze website met picasa. Nu staat in de handleiding de knop
webalbum. Ik heb picasa 3 maar ik kan die knop niet vinden onderaan de pagina.

Bijvoorbaat mijn dank voor uw reactie. Reactie infoteur, 17-01-2013
Als u foto's van de harde schijf op Picasa Webalbums (internet) wilt plaatsen is de makkelijkste manier de volgende:
1. Klik met rechter muisknop op het album.
2. Klik in de menubalk die verschijnt op 'Uploaden naar Picasa Webalbums' en volg de instructies.
(Handig voor als je pc crasht, dan heb je de foto's in ieder geval op het internet staan)

Maar als u bedoelt foto's uploaden naar een andere website dan adviseer ik u de tips op de volgende site:
http://support.google.com/picasa/answer/39513?hl=nl

Ad, 30-12-2012 20:41 #32
Als ik in Picasa een diavoorstelling start waarin ook filmpjes zitten, stopt de voorstelling na ieder filmpje. Hoe zorg ik ervoor dat ze gewoon doorgaan na de filpje(s)? Reactie infoteur, 31-12-2012
Voor oplossingen i.v.m. problemen bij het afspelen van filmpjes/video's in Picasa zie:
http://support.google.com/picasa/answer/106914/?hl=nl

Waltraud, 08-08-2012 20:05 #31
Ik heb sinds kort g mail, maar nu kan ik niet meer bij mijn picasa albums via mijn hotmail… ik kan dus niet meer bij mijn foto's! Hij opent picasa nu steeds automatisch met G mail en daar staan mijn foto's niet in!? Hoe kan ik dit oplossen?

J. V. D. Heiden, 16-05-2012 11:06 #30
Ik heb een webalbum gemaakt en geplaatst op mijn website (slideshow). Ik had de personen op de foto's van hun naam voorzien, zodat men kan zien wie wie is etc. Als ik nu via google naar mijn website ga krijg ik mijn album wel te zien, maar als ik op de foto ga staan krijg ik niet de namen van de personen te zien. Hoe kan ik dit realiseren of kan dit niet? Zo nee wat heeft het dan voor zin om namen mee te geven. Ik hoop dat u mijn hiermee verder kan helpen. Reactie infoteur, 16-05-2012
Uit uw reactie is mij niet duidelijk welke versie van Picasa u gebruikt, maar vanaf Picasa 3.5 bestaat al de mogelijkheid tot gezichtsherkenning. In de webversie van Picasa was dit al langer mogelijk. Als Picasa op een foto een gezicht herkent, wordt de afbeelding onder de optie 'Unnamed people' gezet. U kunt vervolgens eenvoudig onder de foto een naam typen. Daarna kunt u eenvoudig bladeren door alle foto's van een persoon, maar u kunt geavanceerder zoeken om bijvoorbeeld alle foto's met twee specifieke personen te vinden.
Ik weet alleen niet of deze optie ook meegenomen wordt als u foto's van Picasa op uw eigen website plaatst. Misschien geeft een internetforum of het helpcenter van picasa.google.com/intl/nl hier meer duidelijkheid over. Succes!

Descamps M. Thérèse, 24-04-2012 22:28 #29
Ik heb gezocht naar het programma van Picasa omdat ik niet begreep dat mijn foto's niet meer zoals vroeger automatisch worden overgenomen in Picasa. Ik weet niet hoe ik het moet doen om ze te kunnen plaatsen in de map van Picasa. Kunnen jullie me helpen, waar ik er zou blij om zijn. Met dank. Reactie infoteur, 25-04-2012
Normaal gesproken worden foto's uit je eigen pc-fotoprogramma automatisch in Picasa gezet als je Picasa hebt geïnstalleerd en inschakelt. Het kan zijn dat je een verouderd softwareprogramma voor het beheer van afbeeldingen op je computer hebt staan waar Picasa niet op reageert. Dan is de enige mogelijkheid om een update te installeren of in het uiterste geval hulp te zoeken bij een computerzaak.

Alice, 12-04-2012 12:50 #28
Waarom kan ik veel minder foto’s in een album zetten dan voorheen. Met 1 van mijn accounts heb ik bij 4500 foto’s geplaatst in het picasa webalbum. Nu heb ik met een ander mailadres wederom een album aangemaakt. Nu zit ik met nog maar 213 foto’s al op een verbruik van 691 MB… Is er sprake van een andere instelling? Hulp en antwoord is zeer welkom! Reactie infoteur, 12-04-2012
Hallo,
Zelf heb ik al bijna 3800 foto's geplaatst op Picasa webalbum en 959 MB van het maximum van 1024 MB opslagruimte gebruikt. Wat mij is opgevallen dat hoe dichter je tegen het maximum aanzit hoe minder MB de geüploade foto's verbruiken. Waarom is mij niet duidelijk. Ik open geen nieuw album, maar ga voor slechts 5 dollar per jaar 20 GB bijkopen (kan alleen met een creditcard) en kan ik weer een tijdje vooruit met hetzelfde album. Dat lijkt me wat overzichtelijker dan verschillende albums te moeten raadplegen en bijhouden. Waarom je foto's zoveel MB gebruiken in het andere album is mij niet duidelijk. Misschien geeft een internetforum een oplossing voor het probleem. Succes!

Jay, 08-04-2012 09:29 #27
Ik heb ook ruimte op picasa gekocht omdat ik zelfgemaakte video filmpjes wil uploaden maar als ik een filmpje upload dan krijg ik het bericht dat dit nog niet mogelijk is de handleiding hier spreekt toch over foto, s en filmpjes op picasa
heeft iemand ervaring hier mee? help mij dan
groet jay

J. Brand, 14-03-2012 22:11 #26
In juli 2011 had ik e-mail adres j3133@hetnet.nl; kreeg hierop 2 berichten van picasa mededeling om foto's te bekijken; mijn e-mail adres is in augustus 2011 geworden zoals
nu dit bericht verstuurd; kon inloggen maar wachtwoord en e-mail adres klopt blijkbaar niet; kan dus foto's nog steeds niet bekijken; hoe kan ik alsnog deze foto's bekijken;
wachtwoord werkt niet; op oud adres komt niks meer binnen; gaarne bericht hoe dit op te
lossen is; eventueel met tijdelijk wachtwoord? door jullie op te geven? Reactie infoteur, 15-03-2012
Als ik het goed begrijp ligt het probleem niet bij Picasa, c.q. Google. Mij lijkt de enige oplossing contact op te nemen met uw oude provider om via het oude e-mailadres en wachtwoord de foto's alsnog boven water te krijgen. Tip: zet foto's, ook die per mail binnenkomen, altijd op een webalbum, zodat je ze niet kwijtraakt zoals in dit geval en bij een computercrash of, nog erger, bij brand.

Ron, 12-02-2012 21:25 #25
Ik heb toestemming om foto's van een vriendin via mijn account in een Webalbum te plaatsen. Nu verschijnt echter mijn naam op een hele storende manier op elke foto. Wat moet ik wijzigen om dat te voorkomen of hoe kan ik die van elke foto weghalen?

C. Porsius, 08-02-2012 22:29 #24
Met een groep hadden we een webalbum, waar een geselecteerd gezelschap op kon inloggen en foto's plaatsen en bekijken. Sinds vandaag kan niemand van ons meer bij dat webalbum komen, wat kan het probleem zijn? Reactie infoteur, 09-02-2012
Misschien geeft deze site meer informatie (of anders het forum):
http://computertotaal.nl/software/21619-picasa-webalbums/4.html

A. S. Jonquiere, 20-01-2012 12:07 #23
Hoe kan ik mijn webalbum afschermen voor mijn familie? ( dus met mijn achternaam)
Gaarne bericht wat te doen a.u.b. vriendelijke groet, Adriaan. Reactie infoteur, 20-01-2012
Voor meer informatie zie de website van Picasa:
http://support.google.com/picasa/bin/answer.py?hl=nl&answer=39551&ctx=cb&src=cb&cbid=u110t4llsgx2

Marlene, 09-12-2011 21:02 #22
Ik kan geen nieuwe adressen toevoegen in Picasa. Daardoor lukt het niet de link te sturen naar bepaalde familieleden. Onder welke knop kan ik adressen toevoegen? Ik heb het geprobeerd te doen via het envelopje (foto's delen), maar als ik een e-mailadres intoets en dan op 'toevoegen' druk, dan gebeurt er niets. Wat doe ik verkeerd? Reactie infoteur, 10-12-2011
Kijk voor meer informarie eens op deze site:
http://computertotaal.nl/software/21619-picasa-webalbums/4.html

I. Paud, 16-11-2011 09:06 #21
Iemand heeft van mijn prive-feest ongevraagd foto's geplaatst op picasaweb.google.com, openbaar, zodat iederen die googled op afbeeldingen met de naam de foto's kan zien. Hij beweert de foto's er niet meer af te kunnen halen terwijl de foto's gewoon nog met een Pxxxxxxx.jpg op de site te zien zijn. Klopt dit? Is er een mogelijk dat ik deze er zelf af haal? Reactie infoteur, 16-11-2011
Je kunt alleen foto's van je eigen webalbum verwijderen of delen met anderen (openbaar) of aanvinken dat ze voor privé gebruik zijn, dus niet zichtbaar voor jan en alleman. Dus de bewering dat je geen foto's van je eigen site kan verwijderen klopt niet. Buitenstaanders kunnen geen afbeeldingen van een andermans site verwijderen. Het is niet correct om ongevraagd foto's of filmpjes van iemand anders zonder diens toestemming op internet te plaatsen. Ook dien je toestemming te vragen als je een afbeelding van derden wilt gebruiken voor privédoeleinden als er copyright op zit.

Carlos Sanchez, 31-10-2011 10:19 #20
Ik wil mij aanmelden op "Picasa webalbum" om ontvangen fotos te kunnen bekijken en mijn foto's alléén naar familie en vrienden te kunnen sturen. Hoe kan mij aanmelden? Pogingen daartoe zijn tot nu toe mislukt. Is het aan te raden om uit veiligheids redenen, bij het aanmelden een NickName te gebruiken? Reactie infoteur, 31-10-2011
Hallo,
Om je aan te melden heb je een Google-account nodig (Picasa is een product van Google). Je moet hiervoor je e-mailadres en een wachtwoord gebruiken. Je kunt het webalbum zo instellen dat de afbeeldingen niet openbaar zijn, dus alleen toegankelijk voor familie en vrienden. Succes! Voor meer informatie zie:
http://picasa.google.com/support/bin/answer.py?hl=nl&answer=82969

Paulien, 15-10-2011 16:09 #19
Ik heb een album gedeeld met 2 mensen die geen google-account hebben en zij zeggen dat ze het niet kunnen openen. Ik dacht dat het voor iedereen zichtbaar zou zijn als ik ze een link stuur. Is hier een oplossing voor? Reactie infoteur, 16-10-2011
Hallo,
Normaal gesproken heb je geen google-account nodig om met anderen foto's te delen: er zijn meerdere foto-webalbums waarbij het mogelijk is elkaar afbeeldingen/ filmpjes etc. toe te sturen, ook al heeft men verschillende digitale albums. Wat er precies is misgegaan is mij dan ook niet helemaal duidelijk. Misschien biedt onderstaand forum een oplossing:
http://www.wilmakarels.nl/picasa3/delen-picasa.php
Succes!

Ron Vermeeren, 02-10-2011 14:27 #18
Het lukt mij niet om anderen te autoriseren om foto's te uploaden in een afgeschermd album. Dit ondanks dat ik hen uitnodig en via aanvinken autoriseer. Wat doe ik fout?

Joop Mars, 29-07-2011 17:13 #17
Bij het downloaden van Picasa3 worden mijn foto's in veelvouden geladen.Het is niet te stoppen(?) Eenmaal is toch genoeg om te bewerken? Reactie infoteur, 30-07-2011
Geen idee wat er misgegaan is, misschien een kleine fout bij de bewerking waardoor de foto's meermalen gekopieerd worden. Mijn advies is: Picasa eerst helemaal verwijderen en daarna opnieuw installeren. Mocht het probleem zich weer voordoen dan biedt het helpforum misschien antwoord:
http://www.google.com/support/forum/p/picasa

Kiki, 21-07-2011 10:51 #16
Kan iemand me vertellen hoe ik een filmpje kan downloaden vanaf een album waarvan mij de link is toegestuurd en dat ik dus wel gewoon kan bekijken?
Ik zie alleen de knop "foto downloaden" maar nergens iets over filmpje downloaden.

Evelyn, 05-06-2011 15:13 #15
Vandaag 2 albums geuploadt en gedeeld en daarbij de mogelijkheid aangevinkt dat diegene met wie ik het album deel foto's toe kunnen voegen. Deze optie komt echter niet terug in het verzonden mailbericht (voorgaande keren ging dit wel goed).
Hoe kan ik dit oplossen?

E. Voets, 26-05-2011 21:26 #14
Hoe kan ik twee verschillende verzamelingen Picasa albums krijgen. Ik heb één verzameling albums van onze achterkleinzoon en één van vrienden die reizen gemaakt hebben door China, Indonesië, Zuid Afrika, enz.
Als ik bij de ene verzameling het adres en wachtwoord intik, gaan beide verzamelingen daar naar toe. Reactie infoteur, 27-05-2011
Klik op een map. Dan op rechter muisknop. Selecteer: 'Verplaatsen naar (nieuwe) verzameling'. Bij 'Verplaatsen naar.' vind je alle gedefinieerde verzamelingen. Klik je op een verzameling (naam), dan kun je met de rechtermuisknop een verzameling 'Hernoemen' of 'Verwijderen'. Als je een niet lege verzameling verwijdert, dan komen de mappen in een systeemverzameling: 'Overige'. Met het driehoekje links van de verzamelingsnaam, kun je een verzameling openen (mappen zichtbaar), dan wel sluiten (mappen niet zichtbaar).
Succes,
Staal

Ineke, 25-05-2011 14:41 #13
Hallo, het lukt mij alsmaar niet om een diavoorstelling op facebook te plaatsen. Is er misschien iemand die weet hoe dit moet? De link lijkt wel te lang te zijn om na het kopieëren op facebook te zetten en ik krijg steeds de melding dat het niet geplaatst kan worden. Gewoon doormailen naar iemand lukt me wel. Dankjewel!

Kris Vasse, 22-05-2011 10:28 #12
Goede morgen,
Ik wil graag Picasa web albums van het ene account verplaatsen naar een ander account.
Hoe het is gekomen weet ik niet maar een aantal staan op een verkeerde plaats.

kris Reactie infoteur, 22-05-2011
Het gebeurt wel vaker dat je bij het verplaatsen van een fotomap van b.v je standaard fotoprogramma naar het Picasa-album foto's niet op volgorde komen te staan. In dat geval is handmatig slepen naar de juiste plek de enige oplossing. Foto's die 'achterblijven' en niet op Picasa of een ander album zichtbaar worden zul je dan opnieuw moeten uploaden van de oorspronkelijke map of het origineel van je camera op de computer zetten.

G. N. A. Seggelinck, 15-05-2011 13:34 #11
Ik zit met het probleem dat er op de Samsung Galaxy de Picasa er ander uitziet. Waar is enig uitleg te vinden hoe ik behalve mezelf de rest kan vewijderen zoals er staat een button met de naam Explore en dan Popular. Ik bepaal zelf wel wat ik leuk vindt en wil dus van al het vreemde af. Heb er ruimte voor een jaar bijgekocht en wil dus wat serieus aan de gang. Wie weet hier iets van.

Frank Linssen, 04-02-2011 11:32 #10
Hoeveel pixels (in de lengte en de breedte bijv. 800 x 600) en hoeveel pixels per inch (bijv. 75) is genoeg om kleine foto's op internet te zetten? Het is alleen maar bedoeld om het bruidspaar een idee te geven hoe de foto's geworden zijn. En kan je met Picasa ook het donwloaden van foto's blokkeren?

Staal (infoteur), 01-11-2010 09:39 #9
BEWERKINGEN:
Bewerkingen die u op foto?s uitvoert, bewaart Picasa in het geheugen. Dus ook al ziet u in Picasa de nieuwe versie, op schijf staat nog steeds het originele, ongewijzigde exemplaar. In het miniaturenoverzicht verschijnt rechts naast de mapnaam een knopje Opslaan op schijf. Eronder wordt aangegeven hoeveel beelden in de map zijn aangepast. Zodra u op de knop klikt, wordt gevraagd of de wijzigingen bewaard mogen worden.
Als u na verloop van tijd deze vraag liever niet meer ziet, dan zet u een vinkje bij 'Deze vraag niet opnieuw stellen'. Zodra u op 'OK' klikt, worden de wijzigingen naar de foto?s weggeschreven. Zo kunt u snel meerdere foto?s bewerken om ze daarna in één keer op schijf bij te werken. Zowel de knop als de melding eronder verdwijnen daarna. Hetzelfde resultaat bereikt u via 'Bestand / Opslaan' of met sneltoets Ctrl+S, alleen gebeurt het dan met de foto (of een selectie) die u uitkiest.

BEWERKINGEN ONGEDAAN MAKEN:
Voordat de foto wordt aangepast, wordt het origineel in een verborgen map van Picasa bewaard. Wilt u de wijziging ongedaan maken, dan roept u die originele versie gewoon terug door te kiezen voor 'Bestand / Terugzetten'. Het kan ook door met rechts op de foto te klikken en in het menu te kiezen voor 'Terugzetten'. Opnieuw springt een venster met een waarschuwing tevoorschijn: of u echt terug wilt naar de oorspronkelijke versie van het bestand.
Als u dat doet door op 'Terugzetten' te klikken, worden de wijzigingen permanent ongedaan gemaakt. Bedenkt u zich dan weer, dan moet u de foto opnieuw bewerken, er valt niets meer ongedaan te maken. In plaats van 'Terugzetten' kunt u ook kiezen voor 'Opslaan ongedaan maken' en die optie is eigenlijk veel handiger. Ook dan wordt het origineel terug op schijf geplaatst, maar de wijzigingen blijven wel in het geheugen van Picasa zitten. U raakt dus niets kwijt!

Wim van Erp, 31-10-2010 18:15 #8
Geachte lezer, ik heb een boek van picasa en de handleiding op internet gelezen maar kom er niet uit. Ik zou graag hebben dat mijn in Picasa gewijzigde foto's worden opgeslagen als origineel. Wanneer ik dan via windows verkenner de foto's op zoek deze ook gewijzigd zijn. Het spijt mij maar ik kom er niet uit. Ik heb Picasa 3 op mijn nieuwe computer met windows 7 staan. Graag uw duidelijk advies.

Laura, 24-08-2010 14:12 #7
Kan je picasa foto's ook gebruiken om een normaal/gewoon fotoalbum te maken of aparte foto's te bestellen?
hoe gaat dat dan in zijn werk? Reactie infoteur, 24-08-2010
Voor het afdrukken van foto's: menubalk - bestand- afdrukken.
Voor het bestellen van foto's via een webwinkel: zie 'winkel' onderin de taakbalk.
Je kunt ook kiezen voor andere webwinkels als je je foto's in een andere map hebt opgeslagen.

Marjan, 26-07-2010 14:28 #6
Ik ga het proberen! Leuk als het lukt, mijn eigen albums via het internet…

Vossel, 16-08-2009 12:26 #5
Ik wil mijn webalbums verwijderen maar ik weet mijn acountgegevens niet meer, zowel acountnaam als wachtwoord.want ik heb een nieuw e-mail adres, hoe kan ik mijn oude e-mailgegevens vinden/opvragen? Reactie infoteur, 16-08-2009
Open Picasa; onder taakbalk 'help' open je 'helpinhoud+index'; onder 'Help-onderwerpen' (links) kun je de oplossing zoeken dor een Helpvraag te formuleren. Het antwoord is ook te verkrijgen door via het 'Helpforum' (onder 'Helponderwerpen') dit probleem ter sprake te brengen. Misschien vind je het antwoord bij een soortgelijke vraag op de verschillende pagina's.

Joke, 28-05-2009 19:22 #4
Ik heb een webalbum, van picasa.google, gemaakt, ik wil er een foto uithalen maar dit lukt niet. Kunt u mij dit uitleggen Reactie infoteur, 30-05-2009
Voor Windows XP is "Mijn afbeeldingen" de standaardmap als je foto's vanuit je fotocamera op de pc plaatst. Vandaar uit kun je ze uploaden naar Picasa. Voor uitgebreidere uitleg en mogelijkheden om foto's te kopiëren, bewerken, mailen, afdrukken e.d. zie: http://picasa.google.com/support/bin/answer.py?hl=nl&answer=15622

Robert Boiten, 11-03-2009 22:11 #3
Graag wil ik weten hoe ik en album of foto's uit het Picasa web album kan verwijderen? Reactie infoteur, 12-03-2009
MAP verwijderen: klik op map die je wilt verwijderen - klik daarna in de menubalk (bovenaan) onder 'map' de regel 'verwijderen uit Picasa' aan en volg de instructie in het kader: 'Wilt u uit "mijn afbeeldingen" /naam map/ en alle submappen verwijderen?'; de fotomap wordt dan niet alleen uit Picasa maar ook uit eventuele andere bestanden naar de prullebak verplaatst.
FOTO verwijderen: klik op betreffende foto met linkermuisknop - foto is blauw omlijnd - daarna rechtermuisknop aanklikken; in het menu de tekst 'verwijderen van harde schijf ' aanklikken; ook hier vermeldt het kader dat de betreffende foto niet alleen uit Picasa, maar ook uit andere bestanden naar de prullebak wordt verplaatst. Heb je de verkeerde foto of map verwijdert kun je hem dus weer via de prullebak terugplaatsen.

Richters, 14-11-2008 17:22 #2
Geweldig programma. Ben er zeer blij mee. Was het even kwijt, maar heb het nu weer geinstalleerd. Bedankt

Gil Ghysbrecht, 06-11-2008 13:57 #1
Wie kan me helpen? Wat doe ik verkeerd? Hoe krijg ik een kleine 'scherpe' foto van ongeveer 4 cm op 4 cm in in mijn berichttekst. Ik verbind die dan met een link naar het eigenlijk fotoalbum. Een fotootje kopieren en plakken lukt niet goed! Het is maar enkele mm groot en bij het uitvergroten (richter onderhoek uittrekken) wordt de foto heel onscherp.

Infoteur: Staal
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Software
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 39
Schrijf mee!