H&M Online winkelen

H&M Online winkelen Hennes & Mauritz (H&M) bestaat al meer dan 60 jaar en is opgericht in Zweden. Tegenwoordig zijn ze bijna in elke grote stad in Europa wel te vinden met een kleding winkel. Het merk staat vooral bekend als betaalbaar en kleding voor de jongere generatie. Sinds enkele jaren zijn ze ook actief op het internet met een online winkel.

Hennes & Mauritz (H&M)

In het jaar 1948 richtte Erling Persson een winkel in Zweden en noemde deze Hennes. Hennes betekend in het Zweeds: ‘Voor haar’. Uiteindelijk twintig jaar later kreeg de winkelketen zijn huidige naam door de aankoop van de winkel Mauritz. Mauritz verkocht onder andere mannenkleding en Erling besloot hierop de naam te veranderen en zowel mannen als vrouwen kleding te verkopen. In het jaar 2011 heeft H&M 2.200 winkel verdeelt over 38 landen, waaronder Nederland met 128 winkels. De eerste winkel werd in 1990 in Nederland gestart. Op dit moment is online winkelen nog maar beschikbaar in een beperkt aantal landen, waaronder Nederland.

De Online winkel H&M

De Nederlandse online winkel van H&M is sinds 2006 mogelijk en is onderdeel van de officiële H&M website. Op de website vindt je kleding, cosmetica en woonaccessoires die H&M te koop aanbiedt. Elke seizoen heeft H&M verschillende thema’s als ‘Playfull Summer’ en ‘After beach’ waar de klant inspiratie op kan doen. Verdere producten zijn onderverdeelt in de volgende categorieën:

Dames

In de dames categorieën wordt kleding aangeboden als truien/vesten, maar ook lingerie en schoenen. De klant kan ook kiezen voor ‘Mamma’ en ‘BIB maat 44-45’ waarin kleding wordt aangeboden die met deze twee thema’s te maken heeft.

Heren

Onder deze categorie kan de klant kleding terugvinden voor de man waaronder T-shirts en boxershorts. Net als bij Dames wordt kleding aangeboden aan de hand van een foto waarop het kledingstuk te zien is en enkele keren wat het kledingstuk door een model gedragen.

Divided

Divided is een categorie waar de klant alle thema’s en campagnes kan terug vinden waarbij onderscheidt gemaakt is tussen ‘Boys’ en ‘Girls’.

Kinderen

Alle kledingstukken voor kinderen zijn in deze categorie te vinden vanaf Newborns tot aan de kinderen van rond de leeftijd van 12. Alle kleding wordt aangeboden aan de hand van de verschillende leeftijdscategorieën.

Cosmetica

H&M verkoopt ook cosmetica producten die onder deze categorie worden aangeboden. H&M richt zich voornamelijk op de vrouwenmarkt, maar er zijn ook producten beschikbaar voor de man.

Home

H&M biedt woonaccessoires aan van producten voor de woonkamer tot aan de badkamer als handdoeken en kussen.

Bestellen, betalen en bezorging

Bestellen

Elk product op de online winkel van H&M is te bestellen tenzij wordt aangegeven dat het product niet beschikbaar is. Bij de kledingstukken kan voor de maat worden gekozen en bij enkelen bijvoorbeeld ook de kleur van het product. De klant kan aangeven hoeveel hij van het product wilt ontvangen en dit in de zogenoemde ‘Shoppingbag’ plaatsen. Wanneer de klant klaar is met winkelen kan deze ‘naar de kassa’.

Naar de kassa

Onder dit onderdeel ziet de klant een overzicht van de gekozen producten en kan de klant overgaan tot het betalingsproces. Bij de online winkel kan de klant betalen met de Creditcard, acceptgirokaart, op rekening of contact betalen.

Bezorging

H&M levert de producten thuis af, maar de klant kan ook kiezen om de producten op te halen op locatie. H&M heeft verschillende afhaalpunten in de Nederland en bij het betalingsproces kan de klant een afhaalpunt selecteren.

Retourneren

De klant heeft het recht om een product 14 dagen na ontvangst te retourneren.

Kortingsbonnen

H&M heeft met regelmaat kortingsbonnen waarmee de klant korting kan krijgen op de producten die deze via de online winkel koopt.
© 2011 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kortingscodes: bespaar geld op je aankopenKortingscodes: bespaar geld op je aankopenWil je grote korting krijgen op je aankopen bij Primark, H&M, Zara of andere modeketens? Heel eenvoudig kan je online ko…
Nike online store: voordelige Nike kleding en sneakersHet sportmerk Nike is één van de bekendste merken ter wereld. Nike verkoopt middels een eigen webshop haar producten onl…
Rituals waar te koop? Overzicht winkelsDe winkelketen Rituals is gespecialiseerd in luxueuze cosmetica. Onderstaand lees je alles over de winkelketen Rituals e…
Kerstspullen online kopen bij een kerst online shopKerstspullen online kopen bij een kerst online shopKerstspullen online kopen is een goede oplossing voor mensen die geen tijd of zin hebben om op de kerstafdeling rond te…

Het toetsenbord: Sneltoetsen voor WordHet toetsenbord: Sneltoetsen voor WordHet toetsenbord biedt verschillende mogelijkheden bij het gebruiken van een computer. Zonder toetsenbord kan je moeilijk…
WhatPulse, wat is dat?WhatPulse is een programma wat bijhoudt hoeveel toetsen jij gebruikt, hoevaak je klikt en hoeveel mijl je muis aflegt. W…
Bronnen en referenties
  • http://shop.hm.com/nl/start
  • http://en.wikipedia.org/wiki/H%26M
Misterlak (90 artikelen)
Gepubliceerd: 21-06-2011
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.