Tips voor Google Hangouts (videochat)

Tips voor Google Hangouts (videochat) Het bereiken van mensen wordt met de ontwikkeling van technologie en de aanwezigheid van internet steeds makkelijker. Het is zelfs mogelijk om elkaar te bellen, waarbij je elkaars gezicht of een ander beeld dat de andere persoon filmt, kan zien. Een voorbeeld van zo'n dienst is Skype van Mircosoft, maar ook Google geeft er een eigen dienst voor: Hangouts, aan app waarmee je kan chatten en (video)bellen. In Google Hangouts is het mogelijk om samen met negen andere mensen een videogesprek te voeren. Hiervoor is een Google+ account vereist.

Hangout opstarten

Hangouts kan je vanuit verschillende omgevingen opstarten. Hieronder zie je welke.
  • Hangouts Chat. Vanuit de chat op je smartphone, tablet of PC kan je direct een videogesprek starten met degene met wie je het chatgesprek houdt.
  • Google+. Je kan een videochat op Google+ van tevoren plannen met de 'Evenementen' functie, of een Hangout Party starten en mensen in je kringen uitnodigen op direct mee te doen.

Hoe je voor de webcam zit

Als je een gesprek houdt wil je natuurlijk dat de mensen die je tegenover je hebt je duidelijk kunnen zien en horen. Hierbij moet je letten op webcampositie, geluid en belichting.

Webcampositie

Wat je vaak ziet is dat mensen hun hoofd niet helemaal in beeld hebben. Zorg ervoor dat je dit niet doet, je hele hoofd moet mooi in beeld staan, liefst met meer ruimte onder dan boven. Probeer hiervoor ook bijvoorbeeld een andere stoel te gebruiken, één die hoger of lager is.
Een nog vaker voorkomend verschijnsel is dat mensen niet in de camera kijken, maar naar het beeld er onder. Daardoor is er geen oogcontact en dat is minder fijn voor de persoon tegenover jou. Hiervoor zijn hulpmiddelen te gebruiken, maar je kan jezelf natuurlijk ook aanleren om gewoon naar de camera te kijken en niet naar je scherm.

Geluid

Slecht geluid in een videogesprek is ontzettend vervelend. Zorg daarom voor een goede microfoon of headset en zorg ervoor dat het geluid niet gaat rondzingen. Dit gebeurt als je microfoon te dicht bij je speakers staat en is op te lossen met een headset (of oortjes) of door je speakers verder van je microfoon te zetten.

Belichting

De beste verlichting die je kan hebben is daglicht. Zorg er dan wel voor dat het licht niet van achteren komt, want dan wordt het hele beeld overbelicht en ben je zelf enkel een zwarte schim. Witte vlakken van achteren kunnen ook de aandacht trekken van degene die naar jou kijkt. Licht moet altijd van voren komen.
Probeer een beetje met je verlichting te spelen. Soms kan het al helpen om een sjaaltje of iets dergelijks over de lamp heen te leggen.

Applicaties

Binnen een videochat kan je gebruik maken van applicaties voor Hangouts. Deze zijn voornamelijk bedoeld om het gesprek leuker te maken, maar kunnen daarnaast ook erg nuttig zijn. Met de Effecten app kan je bijvoorbeeld een virtuele hoed bij jezelf opzetten, of een tromgeroffel geluid inschakelen als iemand iets aankondigt. Daarnaast zijn er nog een stuk of wat andere apps te vinden:
  • Hangout Toolbox: Maak een mooie Lower Third waar je naam (en evt. je bedrijf of iets dergelijks) in staat.
  • Foto: Maak foto's van het scherm tijdens de Hangout.
  • Google Drive: Werk samen aan een document, spreadsheet of presentatie terwijl je in een videogesprek zit.
  • Draw: Teken of plak vormen en afbeeldingen op of rond jouw gezicht. Je kan ervoor kiezen het vast te zetten, maar ook om de elementen mee te laten bewegen met jouw hoofd.
  • Toyota Collaborator: Met deze app kan je samen met anderen in de Hangout jouw (nieuwe) Toyota auto samenstellen, precies zoals jij hem hebben wilt.

Hangouts On Air

Naast alleen Hangouts met je familie, vrienden of kennissen, kan je ook een Hangout houden die openbaar te bekijken is, als een soort televisieprogramma. Dit kan vooral handig zijn voor promotie van bijvoorbeeld producten, diensten of je eigen bedrijf.
© 2014 - 2024 Damundin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De minder bekende toepassingen van GoogleDe minder bekende toepassingen van GoogleGoogle is één van de bekendste merken in internetland. Hun verschillende bekende en handige toepassingen zoals Google zo…
Gratis bellen via het internet: 4 alternatieven voor SkypeGratis bellen via het internet: 4 alternatieven voor SkypeSkype is de populairste software waarmee je gratis kan chatten en telefoneren. Het programma werkt op alle Windows, Mac…
Wat is Google VoiceWat is Google VoiceGoogle breidt zijn diensten steeds verder uit. Op internet is Google al onmisbaar. Nu lijkt ook de telefonie en spraakhe…
Alphabet: holding achter Google en dochterbedrijvenAlphabet: holding achter Google en dochterbedrijvenIn 2015 werd het moederbedrijf Alphabet opgericht, waaronder alle activiteiten van Google Inc. in meerdere kleine lossta…

Verschil tussen hubs en switchesEr wordt in computernetwerken regelmatig gesproken over een netwerkswitch. Soms komt men ook nog de term hub tegen. Maar…
Popcorn Time en Wi-Fi routersPopcorn Time en Wi-Fi routersAls je zelf een Wi-Fi netwerk aanlegt dan zal je te maken krijgen met de keuze die je moet maken voor een geschikte Wi-F…
Bronnen en referenties
  • Youtube.com/watch?v=MG20LSIEm-U
Damundin (21 artikelen)
Laatste update: 21-06-2015
Rubriek: Pc en Internet
Subrubriek: Communicatie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.